Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

E91 miros gaze galerie evacuare

Flaviu23

Recommended Posts

Salutare tuturor .

Am un e91 320d , 2006 , 163 cp , m47 .

De doua zile am inceput sa simt miros de gaze din compartimentul motor . Am coborat intr-o rampa cu mecanicii mei si am observat ca scapa pe undeva pe sus ( unde se imbina galeria de evacuare cu chiloasa ) , ca e afumata putin . Am dedus ca pe acolo scapa . Mecanicii mei imi recomanda sa demonteze galeria de evacuare impreuna cu dpf si turbo si sa schimbam garniturile de la galerie . Totodata , ei spun ca daca demonteaza dpf si turbo , e nevoie sa luam toate garniturile aferente tuturor imbinarilor noi , inclusiv coliere dpf-turbo .

Intrebare de baraj :

1 . Oare daca descopar exact pe la care teava scapa ( din cele 4 ) , nu e posibil sa incerc sa strang un pic galeria pe motor , cu gandul ca poate se mai strange garnitura aia si sa evit sa cheltui 400 lei pe piese , 400 manopera si 100 la strung pentru alezarea galeriei ? Nu de alta , dar nu ma dau banii afara din casa luna asta , dar nici asa nu as merge cu masina asa .

*Precizez ca nu scapa exagerat de mult ( in masina nu se simte miros de gaze ) . Se simte doar in partea dreapta in exteriorul masinii sau daca ridic capota .

Gandind logic , unde sunt gaze de evacuare , este si caldura si ma gandesc sa nu dauneze cu ceva prin compartimentul motor caldura aia ...

2. Asa din senin sa inceapa sa scape ? Nu s-a umblat la DPF , nici la turbo .

Multumesc si astept pareri

Edited by Flaviu23

N-ai ce sa strangi mai tare.

Garniturile de la galerie trebuie schimbate neaparat.

Colierul dintre DPF si turbina trebuie schimbat doar daca e foarte ruginit si nu poate fi desfacut altfel. La fel si cel de jos aflat dupa racordul flexibil.

Neaparat trebuie luate garniturile de la turbo si saibele de cupru de la alimentarea turbinei cu ulei.

Alezarea se poate face la freza, nu la strung, insa e inutila. E suficient sa curete suprafata de contact cu smirghel.