Jump to content

Putin ajutor daca se poate

calin87

Recommended Posts

Buna tuturor. De o saptamana mi-am achizitionat un E36 coupe, motorizare 1.8 is, cutie automata, an 1995. Am si eu cateva nelamuriri cum ar fi:

1.consumul mi se pare cam mare(cam de la 15l in sus) in localitate pe modul Eco nu Sport

2.cate trepte are defapt cutia? 4 sau 5? Intreb deoarece din penultima treapta in ultima schimba daca o tin turata de la 3500-4000rpm in sus pe o distanta de minim 800-1000m si dupa aceea schimba si pe manual este de la 1 la 3. La mercedes aveam 2 si 3 si cutia era in 4 trepte. Sa fie si la bmw tot in 4, desi mi se pare ca schimba de mai multe ori

3.vitezometrul tot ramane blocat sau merce sacadat pana ramane blocat. Mentionez ca am schimbat bobina din spate de pe vitezometru dar dupa 2-3 zile iar merge sacadat

4.cate sonde lambda are? 1 sau 2?

La punctul 1 precizez ca am fost la tester cu el si mi-a dat eraore cod 201 si nu se poate sterge. Din cate am inteles, ar insemna ceva senzor de oxigen(?) daca tin bine minte

Edited by calin87

ai cutie in 4 trepte

http://www.realoem.com/bmw/enUS/showparts?id=BE63-USA-05-1995-E36-BMW-318is&diagId=24_1561

sonda lambda ai doar 1, si pe unele testere apare ca o2 sensor.Deci la tine e moarta.

Printre altele, cand e defecta creste consumul mult, daca pui una noua ar trebui sa scada cu vreo 2 l urban..

Sfatul meu e sa cumperi una noua, e vreo 4-5 mil , dar iti scoti banii numai din diferenta de consum... Daca iei sh, probabil e la fel de proasta. Sondele lambda sunt consumabile, tin cam 160 k km..

La vitezometru nu stiu, poti verifica cablul care il leaga de cutie, poate e ala defect.

ai cutie in 4 trepte

http://www.realoem.com/bmw/enUS/showparts?id=BE63-USA-05-1995-E36-BMW-318is&diagId=24_1561

sonda lambda ai doar 1, si pe unele testere apare ca o2 sensor.Deci la tine e moarta.

Printre altele, cand e defecta creste consumul mult, daca pui una noua ar trebui sa scada cu vreo 2 l urban..

Sfatul meu e sa cumperi una noua, e vreo 4-5 mil , dar iti scoti banii numai din diferenta de consum... Daca iei sh, probabil e la fel de proasta. Sondele lambda sunt consumabile, tin cam 160 k km..

La vitezometru nu stiu, poti verifica cablul care il leaga de cutie, poate e ala defect.

Mersi pt raspuns. Legat de vitezometru, nu este pe cablu. Ma gandeam sa nu fie de la senzorul de pe cutie ce masoara viteza

Mersi pt raspuns. Legat de vitezometru, nu este pe cablu. Ma gandeam sa nu fie de la senzorul de pe cutie ce masoara viteza. Inca o intrebare as avea, termostatul vine cu tot cu carcasa sau doar termostatul? La un magazin de piese auto mi-a zis ca vine cu totul si la altul vine si fara acel corp. Pana la urma care ii varianta buna?