Jump to content

Schimbare motor E46 !

AWU

Recommended Posts

Salut !

Perioada asta intenĂžionez sĂŁ achiziĂžionez un BMW 318Ci E46 Facelift, motorul de 2.0 cu 143 de cai.

Se meritã sã cumpãr ulterior (Când mai strâng bani) un 330Ci pe Anglia la maxim 1500 E ºi sã pun motorul M54B30 pe 318Ci ?

Ce trebuie sĂŁ schimb ?

Ce trebuie sĂŁ fac ĂŽn mare ?

La ce riscuri mã supun punând motor cu 6 cilindrii pe ºasiu gândit pentru motor cu 4 cilindrii ?

Ce aÂş putea pĂŁĂži cu maÂşina, oare rezistĂŁ ? Dar ce aÂş putea pĂŁĂži dacĂŁ mĂŁ "miroase" la RAR, CTT prin trafic sau chiar poliĂžia rutierĂŁ ?

MulĂžumesc anticipat !

Numai bine Âşi sĂŁnĂŁtate !

cea mai "safe" varianta este sa iei un 320ci motorul de 2.0 6 cilindri, sa faci intr-un fel ( ;) ) sa il scoti fara serie motor pe acte, si apoi sa pui 30i;

asa ai avea 3.0 cu impozit de 2.0;

in situatia spusa de tine daca te prinde in trafic probabil ca iti da o amenda mare si iti ia talonul, nu cred ca este dosar penal. dar ca sa recuperezi talonul trebuie sa pui inapoi motorul original sau alt motor dar la fel ca cel original; sansele sa te prinda in trafic sunt destul de reduse, doar in cazul unui control RAR sunt probleme. evident nu vei putea sa mai vinzi vreodata masina cu acte in regula, adica nimeni nu va mai trece de identificare decat cu blaturi serioase la RAR , ceea ce nu prea mai exista.

acum tu stii cat de plimbi cu masina, pe unde te plimbi, dar in situatia spusa de tine eu as sta mereu cu frica ca nu pot sa ma plimb linistit prin tara ca risc oricand sa o belesc. in situatia spusa de mine este cat de cat mai safe.

Edited by CosminE46
  • Like 1

Am ĂŽnĂželes, merg pe aceastĂŁ idee pentru simplul fapt cĂŁ nu-mi prea pot permite sĂŁ iau direct 330Ci cu acte ĂŽn regulĂŁ, mi se pare o aberaĂžie sĂŁ dau 2160 lei impozit pe an, poate dacĂŁ aÂş Âştii cĂŁ se face ceva cu banii mei da, dar aÂşa nu.

ªi mai e ºi faptul cã motorul cu Valvetronic, cu câÞi am vorbit, e foarte slab, foarte prost, nici nu ºtiu cât va duce dacã-mi cumpãr 318Ci de 143 de cai.

Pe Bulgaria dacĂŁ iau iarĂŁÂşi e rĂŁu, te opreÂşte poliĂžia mereu, Âşi nici nu sunt bine vĂŁzute acele maÂşini.

N-am decât sã iau 320Ci În 6 ºi dupã sã pun eu motorul de 3.0.

Un consum relativ pentru 2.2 M54 Âşi 3.0 M54 Âştie cineva ?