Jump to content

Zgomot suspect din zona cardanului e46

Recommended Posts

Simptomele sunt niște bubuituri ĂŽn momentul in care o forțez(a se ĂŽnțelege treapta 1 si a 2) si o vâjâiala ușoarĂŁ la drum ĂŽntins, am schimbat rulmentul intermediar si flanșa cardanica, rulmentul intermediar fiind uzat prematur, in momentul schimbĂŁrii când acesta era nou se diminuase semnificativ zgomotul dar ĂŽmi da impresia ca se accentueazĂŁ pe zi ce trece...

Sa nu ĂŽmi spuneți va rog ca nu se rezolva astfel de problema pe forum ci in service ĂŽnsĂŁ am fost in zona mea la cele mai bune service-uri si ridica din umeri, vor doar bani dar rezolvarea problemei ĂŽntârzie sa aparĂŁ.

Daca cineva are vreo idee sau a mai pĂŁțit cineva asa ceva, orice sfat este binevenit.

Va mulțumesc!

Ai marcat cardanul inainte sa-l demontezi ? Rulmentul e montat corect ? Vezi ca trebuie montat intr-o anumita pozitie, cu preload... explicasem la un moment dat pe aici printr-un topic.

In cazul in care cardanul e usor dezechilibrat, distruge rulmentul in termen de cateva saptamani/luni, chiar daca nu vibreaza atat de mult incat s-o simti in masina. Idem si daca rulmentul n-a fost bine montat.

Vezi pe aici, ca nu gasesc acum topicul loco:

http://forum.roadfly.com/threads/10736930-Drive-shaft-preload-what-s-the-deal

Trebuie sa le iei pe rand.

Verifici flansa cardan, rulment carda, cuplajul dintre cardan si grup (sa nu aiba joc), sa fie centrat cardanul, bucsele de la suportul grupului (verificate amanuntit), planetarele sa nu aiba jos iar daca toate sunt in regula ramane grupul in sine ;)

La mine se aude un poc metalic cand franez, dar si pe anumite denivelari. Am disperat mecanicii din Pitesti. Am inlocuit cardanul ca avea joc in cruce si toata mecanica degeaba. Urmeaza sa inlocuiesc grupul cu planetarele, au joc si se si aud cand sunt verificate pe elevator. Sper sa scap de data asta... Edited by LEOZRX

• 2 years later...

Ai marcat cardanul inainte sa-l demontezi ? Rulmentul e montat corect ? Vezi ca trebuie montat intr-o anumita pozitie, cu preload... explicasem la un moment dat pe aici printr-un topic.

In cazul in care cardanul e usor dezechilibrat, distruge rulmentul in termen de cateva saptamani/luni, chiar daca nu vibreaza atat de mult incat s-o simti in masina. Idem si daca rulmentul n-a fost bine montat.

Vezi pe aici, ca nu gasesc acum topicul loco:

http://forum.roadfly...what-s-the-deal

Salut, Am schimbat simeringurile de la planetare si cardan si acum se aude o vibratie in podea la relanti. Stiti vreun service specializat in echilibrare in Bucuresti?

sa incerc la Bimmer?

Multumesc

Edited by rieger