Jump to content

Probleme cu becurile la numar bmw e46 320d facelift

Recommended Posts

Buna

Am un bmw e46 318d din 2003 si mi-am dat seama ca nu merg becurile de la numar. Am schimbat becurile si problema a ramas, am dat jos suportul ala cu tot cu becuri si am testat daca merge cu o sursa externa si becurile se aprind asa ca am ajuns la concluzia ca problema este cauzata de vre-un fir sau de vre-o mufa. Am testat curentul la mufa suportului (sunt 3 fire, unu maro cae-i masa si doua grii care ar trebui sa fie pt clapeta de deschidere a portbagajului si pt becuri), si imi da 12v la firul pt becuri, nu am testat ala de la clapeta. Am testat cu un bec firul ala care imi a 12v si becul nu se aprinde (bec de 12v 5w). Un electrician auto mi-a zis ca s-ar putea sa fie de la cumputerul de comfort. Sper sa ma ajutati voi, poate-i ceva mai banal.

Multumesc!

Salut!

Posibil ca unul sau mai multe fire sa fie intrerupte.Verifica in mansonul de cauciuc din partea dreapta a portbagajului.Prin el trec firele din caroserie catre capota portbagajului.De la prea multe inchideri/ dschideri ale portbagajului, izolatia firelor cedeaza ca mai apoi sa se intrerupa definitiv sau este posibil sa se atinga intre ele.

Scoate acel cauciuc si verifica atent toate firele.

La mine nu mai mergea clapeta de deschidere de pe portbagaj.Am rezolvat cositorind firele intrerupte.

Succes!

Salut!

Posibil ca unul sau mai multe fire sa fie intrerupte.Verifica in mansonul de cauciuc din partea dreapta a portbagajului.Prin el trec firele din caroserie catre capota portbagajului.De la prea multe inchideri/ dschideri ale portbagajului, izolatia firelor cedeaza ca mai apoi sa se intrerupa definitiv sau este posibil sa se atinga intre ele.

Scoate acel cauciuc si verifica atent toate firele.

La mine nu mai mergea clapeta de deschidere de pe portbagaj.Am rezolvat cositorind firele intrerupte.

Succes!

Am verificat, dar nu-i acolo problema, faza-i ca am urmarit firul si am incercat si din alt punct al firului (din portbagaj) si tot nu merge. Niste mecanici/electricieni auto mi-au zis ca poate fi de la copmuterul de comfort.

• 2 weeks later...

Verifica totusi mai atent mansonul ala. Slabe sanse sa fie din alta parte. E posibil, insa mai probabil e sa fie un fir intrerupt.

Sau ai verificat daca vine curent pe firul respectiv? Esti sigur ca era firul care trebuie?

Am gasit problema dar inca nu am rezolvat-o. Firul nu este intrerupt, defectul era la blocul lumini, l-am desfacut si am notat ca un circuit integrat de pe placuta era ars. Acum caut alt bloc lumini, am prubat vreo 3 de la modele (prefacelift) si becurile la numar functioneaza corect dar ca se inverseaza pozitia spate cu frana, practic pozitia in spate ramane mereu stinsa si stopurile la frana mereu aprinse, cand calc frana se aprinde si stopul de la luneta, sper sa gasesc ce imi trebuie cat mai curand.