Jump to content

Achizitionare BMW seria 3 UE !

MoArTea

Recommended Posts

Salutare. M-ar interesa sa achizitionez un BMW seria 3 (preferabil 320d) fabricatie intre '92-'96 (pisica in termeni populari) dintr-o tara UE (m-ar interesa ceva cat mai ieftin si bun bineinteles, asa ca astept o recomandare referitoare la locatie). Baiul este ca as vrea ca masina sa ramana inmatriculata acolo pentru a numai plati mii de euro (mai mult decat valoarea masinii) taxa de prima inmatriculare. Am inteles de la unii ca ba sunt mii de euro taxe si impozite de platit pe an si nu o vinde nimeni fara sa o radieze, ba ca in germania nu exista taxe si impozite si trebuie platita doar asigurarea daca te intelegi in prealabil cu vanzatorul ca masina sa ramana pe numele sau. M-ar interesa la ce bani m-ar duce de cand cumpar masina si pana ajung cu ea in tara, asta daca e posibil. As avea cam 3000-3500 de euro de investit.

PS: Daca are cineva idee cam ce o sa se intample cu "noua" taxa de prima inmatriculare prezentata mai pe larg aici si pe la ce preturi o sa se ajunga cu motoarele euro 2-3, il rog sa ma informeze si pe mine.

PPS: Daca mai este postat acest subiect imi cer scuze, eu am cautat ceva timp si nu am gasit nimic legat de aceasta modalitate de abordare.

E36 este modelul ce`l cauti, nu ca ar avea importanta, problema apare cand trebuie sa te intelegi cu vanzatorul sa pastreze masina pe numele lui. Exista taxe si impozite in .de. Succes in cautare!

e36, 318tds, poate asta cauti. in germania, platesti impozit mare + asigurare.

daca o iei din franta in schimb, acolo nu au impozit, doar asigurare, care pt masina aia e relativ mica. la ei impozitul e inclus in taxa de autostrada.

bineinteles, toate astea cu conditia sa tii masina inmatriculata acolo.

e36 sunt pana in 2001, eu vreau ceva mai vechi si mai ieftin.

Dan98 atunci inseamna ca toate masinile care se vand pe net cu numere valabile de strainatate sunt luate de romani de la rude din afara ? E altceva la mijloc si eu as vrea sa aflu ce. Ma intereseaza sa folosesc masina vreo 2 ani sau cat sunt valabile numerele (asta in caz ca nu scade sau dispare nenorocirea de taxa de prima inmatriculare) si eventual sa o dezmembrez.

Nu exista nimeni care sa fi facut asa ceva ?

Era un simplu exemplu, doamneee... Am spus destul de clar in primul post de am 3500 de EURO si ca ma INTERESEAZA mai mult PROCEDURA decat MASINA IN SINE. Multumesc pentru interventii, astept si alte pareri.

PS: Daca aveam 25000 numai postam aici mi-l luam nou :blink:

As vrea sa incerc asa, daca nu reusesc, imi trantesc un cazan de cielo sau espero (eventual vectra A) ca si asa sunt masini care ma alearga noaptea in vis, si stau linistit cu masina inmatriculata si fara batai de cap din punctul asta de vedere.... cu intretinerea masinii o sa fie o mare problema :blink: Edited by MoArTea

e36 sunt pana in 2001, eu vreau ceva mai vechi si mai ieftin.

Dan98 atunci inseamna ca toate masinile care se vand pe net cu numere valabile de strainatate sunt luate de romani de la rude din afara ? E altceva la mijloc si eu as vrea sa aflu ce. Ma intereseaza sa folosesc masina vreo 2 ani sau cat sunt valabile numerele (asta in caz ca nu scade sau dispare nenorocirea de taxa de prima inmatriculare) si eventual sa o dezmembrez.

Nu exista nimeni care sa fi facut asa ceva ?

230770[/snapback]

Nu te mai consuma atat :) :) ca nu rezolvi nimic.

Daca vrei masina din Franta da-mi un PM ne intalnim si vorbim :blink: :) , oricum iti gasesti masina foarte buna la banii care-i ai.

PS: si un sfat nu mai discuta cu colegii despre masini luate de afara ca multi isi taie venele sa auda ca ei au dat x-mii euro pe un cazan din romanica imatriculat :) si tu iti poti lua o masina foarte buna la mai putini bani :) si circuli cu ea cat vrei tu...indiferent daca scot astia taxa sau nu.

LOL

Adica toti care au masini inmatriculate pe bune in RO sunt prosti si cei care circula cu numere straine asa zise valabile sunt cei destepti?

231307[/snapback]

Am spus eu asa ceva??????? si nu inteleg insinuarile astea gen "cei care circula cu numere straine asa zise valabile "...

Ramaneti voi cu ideiile voastre preconcepute....asa era si bunicu..spunea "Nu imi schimb eu dacia pe nici o masina straina ca sunt scumpe piesele si consuma mult" :blink: dar bunicu era saracu indoctrinat dar voi????

Ce va impiedica sa acceptati si ideea ca atata timp cat exista nivelul acesta de taxe se poate circula si cu acte din Europa ca doar suntem europeni si noi :) :)

Ce diferenta este intre doua masini acelasi tip, acelasi an si aceleasi ce vreti voi?? Niste hartii???? :)

Nu e nici o insinuare.

80 chiar 90 la suta dintre cei care circula cu numere straine sunt in ilegalitate.

Bunicu tau avea dreptate:intretinerea la un BMW e scumpa. :)

231661[/snapback]

Eu cred ca tu esti ruda cu Tariceanu sau cu Tiriac :blink: .....iar ilegalitate este poate faptul ca unii sunt doar purtatori de neuroni si nu se folosesc de ei :)

Nu cred ca 80% sunt in ilegalitate, nici macar 30% (din cele care circula). Si pana la urma eu vreau masina dreapta nu sa dau cu miloaga pe la garcea si cu sute de euro sau mai rau sa ajung pe la mititica. Va rog sa va abtineti de la comentarii de genul asta pentru ca sincer nu le vad rostul. Multumesc ANTICIPAT!

Fiecare crede ce vrea.

Caz concret:In august 2005 cumpar un 520 din 91 euro 2 cu Kat cu suma de 1200 euro de la un handler si il inmatriculez pe un cetatean german prieten(precizez ca masinile de la handleri sunt radiate si nu poti circula pe ele deci din start trebuie sa gasesti un neamt care sa fie de acord sa faci treaba asta iar daca nu e ruda cu tine sau prieten bun poti sa iti iei gandul ca te va ajuta).Mergem cu brieful mare de la handler inmatriculam masina(undeva pe la 160 euro cu tot cu numere)iar apoi la agentul lui de asigurari sa ne faca cartea verde si sa ne calculeze impozitul(amandoua undeva peste 600 euro pe JUMATATE de an),mergem la notar face imputernicire pe numele meu(15 euro)si vin cu ea in tara.La vama spaga sa pot sa intru cu ea in tara,ma plimb vreo luna cu ea prin tara si iau numerele jos si le trimit cu cineva impreuna cu briefurile in DE.Prietenul meu radiaza masina recupereaza vreo 400 de euro imi trimite numerele si briefu mare intact inapoi iar eu vand masina spunand clientului ca masina este radiata.

Masina respectiva si acum circula.

Majoritatea masinilor vechi cu numere de DE dupa parerea mea sunt radiate acolo.

Nu tiu cum o fi in Franta eu spun ce stiu si crede-ma ca am avut multe masini cu numere "valabile"

Alegerea e a ta oricum.

Bafta.

Fiecare crede ce vrea.

Caz concret:In august 2005 cumpar un 520 din 91 euro 2 cu Kat cu suma de 1200 euro de la un handler si il inmatriculez pe un cetatean german prieten(precizez ca masinile de la handleri sunt radiate si nu poti circula pe ele deci din start trebuie sa gasesti  un neamt care sa fie de acord sa faci treaba asta iar daca nu e ruda cu tine sau prieten bun poti sa iti iei gandul ca te va ajuta).Mergem cu brieful mare de la handler inmatriculam masina(undeva pe la 160 euro cu tot cu numere)iar apoi la agentul lui de asigurari sa ne faca cartea verde si sa ne calculeze impozitul(amandoua undeva peste 600 euro pe JUMATATE de an),mergem la notar face imputernicire pe numele meu(15 euro)si vin cu ea in tara.La vama spaga sa pot sa intru cu ea in tara,ma plimb vreo luna cu ea prin tara si iau numerele jos si le trimit cu cineva impreuna cu briefurile in DE.Prietenul meu radiaza masina recupereaza vreo 400 de euro imi trimite numerele si briefu mare intact inapoi iar eu vand masina spunand clientului ca masina este radiata.

Masina respectiva si acum circula.

Majoritatea masinilor vechi cu numere de DE dupa parerea mea sunt radiate acolo.

Nu tiu cum o fi in Franta eu spun ce stiu si crede-ma ca am avut multe masini cu numere "valabile"

Alegerea e a ta oricum.

Bafta.

231882[/snapback]

AAAAA esti din Arad :blink: ...pai acum inteleg de ce ai tu parerile astea despre masini cu nr straine :) .. Cand vi prin Bucuresti da-mi un pm si ne intalnim sa bem o bere si sa lamurim "divergentele convergente ale egourilor noastre" :) .