Jump to content

Again: Prima maÂşinĂŁ...

AWU

Recommended Posts

atunci sa se gandeasca la un peugeot , ceva gen 206

sunt bune peugeot-urile piese ieftine, dar la peugeot si alta marca merge din start cheltuieli cu distributia

plus revizie,

pareri sunt multe, sa lasam omu' sa-si aleaga masina

pana la urma de el depinde ce si cum isi alege, ce buget are, venit, etc

nu trebuie sa-l judecam dupa varsta , daca are 18 ani, nu inseamna ca nu poate sa-si permite masina care o vrea

am avut masina veche de vreo 14 ani la momentul achizitiei.

aveam garaj, scule, si ceva pricepere, financiar chiar stateam binisor. Initial am cumparat-o ca aveam nevoie de ceva repede sa fac naveta la munca, abia ma mutasem in alta tara cu cheltuielile enorme care le presupune asta. Apoi desi puteam lua ceva mai nou, mi-a placut si era un hobby pentru mine, mia lucram la in week-end, si pana la urma am tinut-o vreo 5 ani. . Cheltuielile cu o masina de genul asta sunt discutabile.

Tin minte si acum cu facea fratemiu misto de mine cand mai cumparam un set de gume de vara noi , spunea ca am dublat valoarea masinii.. :) ( se ducea un set cam la 18k km, insemana un set nou practic in fiecare vara, slava domnului ca ala de iarna tineau mai mult..)

Multi au un standard foarte jos, gen daca se invarte roata, si mai si poti frana din cand in cand, masina e ok. In rest folie (uitati-va pe topicurile de la masina mea, asta e prima grija cand se cumpara o masina, folia, si apoi locul 2 , in 90 % din cazuri sa aibe si jante de 18 cu "gume cu carnita") . In asfel de cazuri, faci reviziile cel mult si e ok.

Multi nici nu stiu de fapt ce troace au, ca nu au mers in viata lor cu una asemanatoare in stare foarte buna, si ei chiar sunt convinsi 100% ca masina lor e ok si nu trebuie sa bage bani in ea. Si daca le spui ceva, nu te mai spala Dunarea.

De aia a diferentla asta in care unii sustin ca e costisitor si ca in primii km multi bani se baga si apoi cum ai noroc, si altii care sustin care nu e nici o drama. Bineinteles conteaza mult si cati km vei face.

Asa ca depinde..

Din experinta mea, ca am cumparat pana acum ceva masini sh, am avut vreo 4 anul e mai important decat km, mai ales intr-o piata unde nu gasesti masini peste 150k km indiferent de varsta..

Pur si simplu in general o masina mai tanara, chiar si cu muti km, se prezinta mult mai bine, in general, si probabilitatea sa ai probleme e mai mica. Sunt si exceptii desigur.

Oricum ar fi pacat sa iei un e46 sau ce vrei tu. si la o defectiune de vreo 2-300 de euro sa o tii in fata blocului 3 luni ca nu ai cu ce sa o repari, sau sa faci vreun accident ca nu ai bani de gume cum trebuie, cand daca ai avea o masina mai mica cu roti 15 inch, ai putea lua noi. ca sa nu mai zic ca esti incepator si 100% o sa o ascuti prin vreo parcare, o sa razui vreun gard, o sa dai in vreo canalizare..ceva o sa faci 100% .. toti am trecut prin asta cand eram incepatori..

• Like 3
  • Downvote 1

mai fratilor care spuneti ca e46 e o masina ieftin de intretinut, voi ati avut si alte masini? sau alte experiente cu alte masini?

e46 este o masina cu intretinere peste medie. o intretinere incomparabil mai scumpa decat la un golf4, sa dau un exemplu aiurea. asta e realitatea, ne apucam acum sa comparam piese si imi veti da dreptate.

e drept nici masinile nu se compara, e cu totul alta clasa e46 dar terminati cu intretinerea ieftina;

eu nu spun nimanui ce sa isi ia, doar ca e bine ca acela care isi cauta masina sa cunoasca realitatea iar mai departe face fiecare ce crede ca e mai bine!

de bagat oricum bagi si daca iei 1999 si daca iei 2006. dar cand mai bagi si bani, mai este si o masina scump de intretinut mai este si o masina care are multi km, este si veche, este si un model nu tocmai cel mai fiabil...e cam greu! :)

de aia spun, e46 este o masina f frumoasa, stabila, cu o calitate pe care nu o intalnesti la multe masini nici 2006-2008, dar toate astea vin cu multe dezavantaje. calitatea se plateste :)

Edited by CosminE46