Jump to content

Constatare AB probleme directie si ambreiaj

Recommended Posts

salut...am un 318d e46 2003 care a trecut printro inspectie la AB inainte sa il iau....totusi mi se pare ciudat ca mi-au pus pe deviz caseta servodirectie in conditiile in care nu bate/joaca/ nu se aude nici un sunet de la directie....cat de greu ar trebui sa se invarta volanul? la mine se invarte destul de greu zic eu fatza de un renault megane pe care l-am avut. e grava treaba?

am mai observat si ceva rezistenta la intrarea in viteza 1 de exemplu...cu ambreiaju calcat la maxim simti putina rezistenta..in schimb nu se aud sunete ciudate cand bag/scot din viteza sau cand calc ambreiajul...pt asta au zis kit ambreiaj..

intrebarea mea:

vi se par niste probleme reale sau mi-au pus si ei ca sa nu se complice cu maruntisuri?

masina merge impecabil si nu simt probleme...

cred ca se incadreaza in topicul asta. aveam joc foarte mare in caseta de directie, asa ca am schimbat-o cu una care nu are joc deloc, dar nu revine volanul de la o jumate de tura in stanga pana la o jumate de tura in dreapta pozitiei "zero".

in plus de asta, dupa schimbarea casetei de directie, au aparut niste zgomote groase, hurduieli, care se simt si ca vibratii in masina, cand dau la cheie si in momentul in care cupleaza ambreiajul... ca si cand motorul ar intampina o rezistenta sporita.. plus ca parca apas mai greu pe acceleratie..

ce s-o fi intamplat? ce legatura au simptomele astea cu faptul ca am schimbat caseta de directie?

la bmw merge mai greu volanu decat la reno sa pasat,pentru a avea o directie mai precisa la viteze mai mari-in legatura cu ambreiajul,daca cu motorul oprit iti intra la fel de greu in viteza nu cred ca ai nici o problema.Pentru Piovra daca nu iti revine volanul singur in zero,cred ca trebue sa te duci sa-ti reglezi directia-zgomotul care ti se aude cred ca nu ti-au aerisit pompa de servo,asa ca vireaza de mai multe ori stanga ,dreapta la maxim si vezi daca mai ai ulei la servodirectie.

la mine in deviz scrie caseta servodirectie  codu e 32136757651

din ce am citit pe net e 15:4:1 raportu (habar nam ce inseamna) dar poate va ajuta pe voi

231562[/snapback]

este raportul de demultiplicare,adica de cate ori invarti de volan pentru a face o cursa complecta.

stie si mie sa-mi spuna cineva de ce cand misc volanul pe loc si trag brusc stana las liber si stanga din nou are un troncanit la directie dar mie mi se pare ca se aude in dreptul rotii. intrebarea mea este: sa fie capu de bara sau ceva la caseta de directie???

salut...am un 318d e46 2003 care a trecut printro inspectie la AB inainte sa il iau....totusi mi se pare ciudat ca mi-au pus pe deviz caseta servodirectie in conditiile in care nu bate/joaca/ nu se aude nici un sunet de la directie....cat de greu ar trebui sa se invarta volanul? la mine se invarte destul de greu zic eu fatza de un renault megane pe care l-am avut.  e grava treaba?

am mai observat si ceva rezistenta la intrarea in viteza 1 de exemplu...cu ambreiaju calcat la maxim simti putina rezistenta..in schimb nu se aud sunete ciudate cand bag/scot din viteza sau cand calc ambreiajul...pt asta au zis kit ambreiaj..

intrebarea mea:

vi se par niste probleme reale sau mi-au pus si ei ca sa nu se complice cu maruntisuri?

masina merge impecabil si nu simt probleme...

231558[/snapback]

am vorbit de multe ori despre cei de la AB si nu i-am vorbit de bine deloc , ca sa vezi coincidenta ca si eu cand am fost cu masina la tester inainte sa o cumpar , culmea desteptii de acolo trecusera pe foaia masinii "caseta directie" si era taiat ca si cand ar fi fost gresit...precizez ca n-am nici un fel de problema cu directia sau caseta de directie...merge bine , nu bate , nu se aude nimic dubios...si ca sa zic asa "au vrut sa te faca la bani"...no comment :blink:

stie si mie sa-mi spuna cineva de ce cand misc volanul pe loc si trag brusc stana las liber si stanga din nou are un troncanit la directie dar mie mi se pare ca se aude in dreptul rotii. intrebarea mea este: sa fie capu de bara sau ceva la caseta de directie???

231847[/snapback]

ridica fiecare roata cu cricul si trage de ea orizontal si vertical si vezi unde ai joc,capat de bara ,pivot-caseta directie.

.totusi mi se pare ciudat ca mi-au pus pe deviz caseta servodirectie in conditiile in care nu bate/joaca/ nu se aude nici un sunet de la directie

231558[/snapback]

Nu te-ai gandit sa intrebi de ce este defecta?Ce problema are, curge,are joc, bate...