Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

Probleme directie la E32?

Recommended Posts

La 7-arul meu cand urc la peste 130-140km/h totul e ok motorul trage bine, nu bate nimic, etc... doar ca iti trebuie FOARTE multa indemanare sa-l ti pe drum.

Adica masina nu tine directia cum ar trebui. Trebuie in continuu sa misc de volan s-o tin pe drum. E foarte suparator.

De la ce ar putea fi?

Unghiul de fuga? Bucse, pivoti? Caseta de directie? (SPER SA NU FIE CASETA)

Multam.

Trebuie in continuu sa misc de volan s-o tin pe drum. E foarte suparator.
Exact asa facea Serie 5 E28-ul meu cand l-am luat. Reglajul unghiurilor directiei a rezolvat imediat problema. In anumite limite. Si avand in vedere ca directia la E32 este (conceptual) la fel cu cea de la E28, probabil ca asta ar fi solutia si in cazul tau. Evident, unghiurile directiei (mai exact, convergenta, pentru ca altceva nu se poate modifica) se vor regla numai daca nu exista jocuri bratele directiei. Un joc relativ mic la caseta de directie este acceptabil (chiar normal, la masinile vechi).

Am spus ca problema s-a rezolvat "in anumite limite" pentru ca inca mai am ceva tramlining. Pentru detalii despre tramlining, fa-ti putin timp si citeste acest topic.

La 7-arul meu cand urc la peste 130-140km/h totul e ok motorul trage bine, nu bate nimic, etc... doar ca iti trebuie FOARTE multa indemanare sa-l ti pe drum.

Adica masina nu tine directia cum ar trebui. Trebuie in continuu sa misc de volan s-o tin pe drum. E foarte suparator.

De la ce ar putea fi?

Unghiul de fuga? Bucse, pivoti? Caseta de directie? (SPER SA NU FIE CASETA)

Multam.

23901[/snapback]

pai nu am verificat nimic. Deci se poate sa fie din oricare dintre cele de mai sus?!?!?

si eu cred ca cel mai probabil este geometria, respectiv convergenta. dar, asta ar trebui sa o simti si la viteza mica. cel mai usor iti e sa sui masina pe un lift si sa tragi de brate, sa vezi care e treaba cu elementele de suspensie (pivoti, bucse, capete de bara, caseta etc). apoi mergi la geometrie, te costa de la 350.000 in sus, in functie de service.

ce dimensiune ai la roti, si cit e dimensiunea de fabrica ? ai cumva roti mult mai late decit cele originale ?

Tramlining poate apare chiar daca nu ai nici un fel de joc in articulatii ..

Eu am avut asa ceva de curind, mai exact dupa ce am pus cauciucuri de vara (mai late) - si se manifesta numai daca nu tineam foarte strins volanul (cind masina devia usor de la traiectorie - simteam asta si in volan). problema sa rezolvat complet dupa setarea convergentei pe aproape maxim inchis (+8 din maxim +10) - fara sa ma ating de vre-o articulatie .. pe de alta parte, dupa ce am setat convergenta pe inchis am senzatia ca si directia este mai precisa ..

si eu cred ca cel mai probabil este geometria, respectiv convergenta. dar, asta ar trebui sa o simti si la viteza mica. cel mai usor iti e sa sui masina pe un lift si sa tragi de brate, sa vezi care e treaba cu elementele de suspensie (pivoti, bucse, capete de bara, caseta etc). apoi mergi la geometrie, te costa de la 350.000 in sus, in functie de service.

ce dimensiune ai la roti, si cit e dimensiunea de fabrica ? ai cumva roti mult mai late decit cele originale ?

23923[/snapback]

Rotile sunt originale.