Jump to content

Achizitie F30 - Sfaturi

Alex Miron

Recommended Posts

Sigur asa gandesc samsarii...eu zic ca atunci cand te duci sa cumperi o masina sa ii spui samsarului exact cat esti dispus sa i dai peste banii investiti de el...adica 10%...i a vezi ce spune...

Si cand o sa se uite ala crucis la tine spune i ca in banii aia vrei si o masina dotata peste medie...

Sunt convins ca experienta pe care o vei trai va fi...PRICELESS

Vom vedea.

Momentan sunt 2 variante.

1. De luat ceva in banii astia. O sa trebuiasca sa renunt probabil fie la tapiteria din piele, fie la navi profesional, fie la xenon.

2. Sa mai astept cateva luni, sa mai pun cca 2000E deoparte si poate se mai si ieftinesc putin, desi nu vad sa am rabdarea necesara.

• Like 1
  • Downvote 1

Cum reușiți sĂŁ negociați așa mult? :D

Pentru ca ala care o vinde a luat pachet de 5-6-10 masini de la acelasi handler si masina respectiva l-a costat 13.000. Oricum marja de profit e mare, de-aia scad mult, oricum ceva bani tot ciupeste samsarul ca nu e prost. Gandeste-te ca la o masina noua poti negocia cateva mii, dar la sh..

Hai sa mergem putin inapoi la clasa de matematica.

Daca o masina inafara costa 14k, ca sa o aduci in tara te costa inca vreo 500, deci un cost total de achizitie de 14500.

Sa presupunem ca pierzi, pe undeva tva-ul, deci costul de achizitie coboara la 14500 * 0.76 = 11020E

Sa presupunem ca nu faci chestia asta degeaba, si o vinzi cu 11020, ci vrei si tu un 10% din afacerea asta, deci ... aproximativ 12.200E.

Eh, nu ma intereseaza genul acesta de masini.

Cu un calcul identic, insa reversed, as putea plati 15.000E pe o masina care un samsar o aduce cu 18000 din afara (17500 + transport)

la care dupa ce recupereaza tva-ul il costa 13700E

si eu ii ofer 10% din costul masinii ca si profit, deci 15070E

Do the math first.

Matematica aia a ta e cam defecta..

Indiciu: adauga tva la 11.020 si vezi cat iti da.

• Like 4

Hai sa mergem putin inapoi la clasa de matematica.

Daca o masina inafara costa 14k, ca sa o aduci in tara te costa inca vreo 500, deci un cost total de achizitie de 14500.

Sa presupunem ca pierzi, pe undeva tva-ul, deci costul de achizitie coboara la 14500 * 0.76 = 11020E

Sa presupunem ca nu faci chestia asta degeaba, si o vinzi cu 11020, ci vrei si tu un 10% din afacerea asta, deci ... aproximativ 12.200E.

Eh, nu ma intereseaza genul acesta de masini.

Cu un calcul identic, insa reversed, as putea plati 15.000E pe o masina care un samsar o aduce cu 18000 din afara (17500 + transport)

la care dupa ce recupereaza tva-ul il costa 13700E

si eu ii ofer 10% din costul masinii ca si profit, deci 15070E

Do the math first.

Da' de ce nu te intereseaza genul asta de masini? Cu TVA, fara TVA, samsarul tot ala e, masina tot aia e. Nu inteleg de ce te deranjeaza ca e ala evazionist. In plus, calculul tau ti-ar prinde bine tie, dar in realitate, atat masina achizitionata cu 14.500-TVA=11.020, cat si aia de 18.000-TVA=13.700 vor costa tot atat ca samsarii nu-si belesc piata unul altuia niciodata (corb la corb...). Tu cel mai bine cauta-ti o masina care sa ti se potriveasca si care sa fie buna tehnic si lasa calculele si artificiile financiare ale alora ca nici nu te ajuta si nici incurca deloc.

• Like 1
  • Downvote 1

Nu inteleg de ce te deranjeaza ca e ala evazionist. .

Pai de aia! Ca ar trebui sa te intereseze. De aia merge tara asta asa cum merge. Din cauza la iresponsabili dinastia ca tine! Si mai stam si cu gura mare ca vrem schimbare...

Edited by Radu I
  • Like 1
  • Downvote 1

Matematica aia a ta e cam defecta..

Indiciu: adauga tva la 11.020 si vezi cat iti da.

Eu scadeam tva-ul din 14.500 in loc sa il adaug la 11.020.

Mersi pentru observatie.

Nu stiu ce sa zic de cat de viabil ar fi sa gasesc o masina buna la banii astia.

Dupa spusele lui VeGe, cred ca o sa ignor kilometrii momentan, probabil astfel o sa scada sansa sa dau peste una cu kilometrii dati inapoi, si o sa ma concentrez pe o masina cu istoric ok si care chiar arata ingrijita, ca degeaba zice unul ca are sub 150.000 daca masina...nu arata asta.

Eu pur si simplu o sa merg sa vad cateva masini, sa vad cum se prezinta.

E ceva anume dupa care ar trebui sa arunc un ochi mai atent?

Oricum o sa iau un prieten cu mine care a mai cumparat 2 masini, nu o sa merg singur, dar....the more info the better :).

Eu scadeam tva-ul din 14.500 in loc sa il adaug la 11.020.

Mersi pentru observatie.

Nu stiu ce sa zic de cat de viabil ar fi sa gasesc o masina buna la banii astia.

Dupa spusele lui VeGe, cred ca o sa ignor kilometrii momentan, probabil astfel o sa scada sansa sa dau peste una cu kilometrii dati inapoi, si o sa ma concentrez pe o masina cu istoric ok si care chiar arata ingrijita, ca degeaba zice unul ca are sub 150.000 daca masina...nu arata asta.

Eu pur si simplu o sa merg sa vad cateva masini, sa vad cum se prezinta.

E ceva anume dupa care ar trebui sa arunc un ochi mai atent?

Oricum o sa iau un prieten cu mine care a mai cumparat 2 masini, nu o sa merg singur, dar....the more info the better :).

Lasa prostiile si mergi in Germania si cumpara de la privat. Nu iti pierde vremea si banii cu toti tiganii si samsarii din tara. Asculta daca vrei sa nu iti para rau.

• Like 3
  • Downvote 3

Lasa prostiile si mergi in Germania si cumpara de la privat. Nu iti pierde vremea si banii cu toti tiganii si samsarii din tara. Asculta daca vrei sa nu iti para rau.

Din ce vad pe mobile.de, ca sa merg doar la privat, am nevoie de vreo 17500E :D

• Like 1

Si preferi sa iei masini de la samsari, doar din cauza ca nu ai rabdare sa mai stai putin?

Si ce il impiedica sa vada si sa testeze cateva masina aduse de samsari (in service-uri, cu prieteni care se pricep...) ? Ca aia nu le aduc din Africa, tot din Germania le aduc insa tu nu vei putea sa le scoti niciodata le pretul cu care le cumpara ei (+ drumul tau pana acolo).

Eu zic sa te apuci de cautari pe net si cauta pe langa reprezentanta (care teoretic poate sa-ti spuna intrarile in service si numarul de km) un service serios specializat in BMW-uri la care sa verifici partea mecanica.

Bafta!

• Like 1

Observ ca sunt foarte multi rautaciosi care doar zic

"N-ai cum frate sa scoti masina buna la banii astia" fara sa argumenteze de ce masinile care sunt la vanzare in romania pe site-uile de specialitate ar fi proaste.

Care ar putea fi problemele lor?

Au toate injectoare / turbine / volante stricate?

Au toate probleme cu distributia?

Au toate km dati inapoi?

Cat despre faza cu km... Vorbim de masini de 2-3 ani vechime care au intre 130k-200k km la bord. Deci intre 43k - 100k in medie pe an.

Crezi ca ar da toti km inapoi de la 250k la 150k, sperand ca cine le cumpara nu le verifica?

Nu ma intereseaza afirmatiile celor care nu ma ajuta cu pareri despre ce si unde sa caut, la ce sa fiu atent si ce probleme pot aparea la acest gen de masini.

Multumesc

• Like 3
  • Downvote 1

"N-ai cum frate sa scoti masina buna la banii astia" fara sa argumenteze de ce masinile care sunt la vanzare in romania pe site-uile de specialitate ar fi proaste.

Au toate km ....

Īntreabä-l pe Myx.

Parcä el luase una de la noi,sudatä la jumate'...

Edited by sbircris
  • Like 2

Imediat o sa apara aici ode aduse samsarilor, ca sunt baieti descurcareti si aduc masini la preturi bune....lol, adevarul este ca majoritatea masinilor sunt masluite si eventual s-au facut si inginerii fiscale, ceea ce spune mult despre caracterul vanzatorilor, dar fiecare e liber sa faca afaceri cu cine crede de cuviinta.

Si faptul ca sunt vandute rapid in tarile de origine nu se datoreaza unei situatii de criza economica care ii determina sa vanda toate bunurile de valoare, ci pentru ca vehiculele respective se apropie de sfarsitul perioadei de exploatare economica, sau necesita investitii importante.

Si da, masinile respective au ca target pe cei prea naivi sau putin dotati intelectual sa verifice temeinic, sau pe cei ce se mint singuri ca dracul nu e atat de negru si ca o sa aiba masina visata intr-un buget foarte limitat. Si sunt multi, din pacate.....

On topic: avand in vedere faptul ca doresti sa utilizezi masina preponderent in mediul urban, te-ai gandit la un model cu motor pe benzina?

Edited by Eugen B
  • Like 4
  • Downvote 1

Imediat o sa apara aici ode aduse samsarilor, ca sunt baieti descurcareti si aduc masini la preturi bune....lol, adevarul este ca majoritatea masinilor sunt masluite si eventual s-au facut si inginerii fiscale, ceea ce spune mult despre caracterul vanzatorilor, dar fiecare e liber sa faca afaceri cu cine crede de cuviinta.

Oricat ne-am chinui sa explicam, el tot de la samsari o sa ia masina. Ca asa ii romanul. Vrea ieftin. Nu mai conteaza restul, important e sa fie ieftin. Si asta nu doar in cazul lui, se vede foarte clar ca la noi in Romania functioneaza foarte bine treaba cu 'samsarii'. E o vorba, prost ii ala care cumpara, nu ala care vinde.

Edited by Radu I
  • Like 3
  • Downvote 1

On topic: avand in vedere faptul ca doresti sa utilizezi masina preponderent in mediul urban, te-ai gandit la un model cu motor pe benzina?

Da, ba chiar ar fi ideal pe benzina si cutie automata, insa nu am gasit asa ceva.

Tot ce am gasit in tara sunt diesel si un singur 316i, chel si scump insa.

Poate ar fi o idee mai buna sa astept, sa merg in DE si sa cumpar o masina care se incadreaza in toate specurile, insa m-ar costa probabil vreo 20.000, bani pe care nu ii am :)

• Like 1
  • Downvote 1

Oricat ne-am chinui sa explicam, el tot de la samsari o sa ia masina. Ca asa ii romanul. Vrea ieftin. Nu mai conteaza restul, important e sa fie ieftin. Si asta nu doar in cazul lui, se vede foarte clar ca la noi in Romania functioneaza foarte bine treaba cu 'samsarii'. E o vorba, prost ii ala care cumpara, nu ala care vinde.

deci mai important este omul care vinde decat obiectul in sine. Daca samsarul respectiv il lasa sa verfice masina unde vrea el si rezultatul este ok, are toate actele in ordine la masina si nu este colorat la fata (asta este regula mea speciala), ar trebui sa refuze deal-ul ?

Eu am fost tepuit de exemplu de cei de la BDT Ford care mi-au vandut o masina din flota lor SH cu 18000 km la bord si am descoperit acum cateva luni cand am facut niste zgarieturi chit de toata frumusetea sub vopsea, deci masina a fost lovita in trecut pe partea aia. De atunci nu ma mai uit asa mult la cum arata vanzatorul (in afara de regula aia) ci la obiectul pe care il cumpar.

• Like 5
  • Downvote 1

Au toate km dati inapoi?

Hai sĂŁ fac un efort sĂŁ ĂŽți explic de ce nu te ĂŽncurajeazĂŁ nimeni sĂŁ iei cel mai ieftin F30 sau sĂŁ ĂŽți spunĂŁ ”Sigur, frate, sunĂŁ-i pe cei care le au la vânzare la 16.500-17.000 cĂŁ negociezi pânĂŁ la 14.500-15.000! Doar ești boss și samsarii niște fraierei”!

Ăntrebi necunoscuții sĂŁ aprecieze pentru tine niște mașini pentru care nu ai depus eforturi (nici sunat, nici vizionat). Vezi ceva greșit ĂŽn asta?

Ei bine, acești membri ai forumului au, probabil, un Bmw, iar pentru a ajunge ĂŽn situația ĂŽn care sunt au vĂŁzut/deținut unul sau mai multe pânĂŁ la actualul. PânĂŁ a ajunge la acea alegere au mai aflat una-alta.

Cea mai simplĂŁ idee pe care, ĂŽncĂŁ, nu o poți pricepe, sunĂŁ așa: ”Sunt foarte multe motive pentru care F30-urile cele mai ieftine au respectivele prețuri!”

1. multe dintre ele deși pe net sunt 320, la o verificare sumarĂŁ dupĂŁ VIN, descoperi cĂŁ e vorba de 318 sau 316;

2. unele dotĂŁri existĂŁ numai ĂŽn anunț, nu și ĂŽn realitate;

3. km pot fi verificați, pe costul interesatului, ĂŽn absența unor dovezi (carte service completĂŁ, facturĂŁ cu nr km);

4. Bmw-urile fĂŁrĂŁ dotĂŁri nu prea se cautĂŁ, nepretențioșii se ĂŽndreaptĂŁ spre alte mĂŁrci mai de buget.

1447844374[/url]' post='2308154']

Poate ar fi o idee mai buna sa astept, sa merg in DE si sa cumpar o masina care se incadreaza in toate specurile, insa m-ar costa probabil vreo 20.000, bani pe care nu ii am :)

Lol,deci tu ai cinșpe mii toți banii ,și vrei sĂŁ-i dai pe o mașinĂŁ?

• Like 1
  • Downvote 6

Da, ba chiar ar fi ideal pe benzina si cutie automata, insa nu am gasit asa ceva.

Tot ce am gasit in tara sunt diesel si un singur 316i, chel si scump insa.

PĂŁrerea mea e ca ar trebui sa faci o analiza a pieței SH avand in vedere urmĂŁtoarele puncte ce "construiesc" prețul final: an fabricație, km, motorizare, cutie auto/manuala, istoric service, opțiuni (must have + nice to have), fĂŁra accident, bonitate vânzĂŁtor, etc. ĂncearcĂŁ sa selectezi de pe diverse site-uri o cantitate suficientĂŁ de mașini care sa corespundĂŁ celor dorite de tine si vezi ce preț min/max/medium reiese. Presupune cât consideri tu ca poți negocia, aplica acel discount, mai pune in plus cel puțin prețul unei revizii complete si ĂŽnmatricularea (inclusiv costuri de adus de afara dacĂŁ e cazul) si vei ajunge sa ai o idee mai adânca in privința bugetului. Ca sa fii prevĂŁzĂŁtor pana la capĂŁt eu as sugera sa mai ei in calcul ca o mașina SH cu km de la150k in sus se poate strica sau/si necesita o mentenanța ce costa (plĂŁcute, discuri, pneuri, etc) bine-nțeles intr-un viitor mai apropiat sau mai ĂŽndepĂŁrtat. InsĂŁ eu unul nu mi-as pune la bĂŁtaie tot bugetul pe achiziție ci as mai lasĂŁ o suma rezonabila si pot eventuale costuri ce pot interveni când ĂŽți e lumea mai draga.

Din câte cunosc eu, si zic asta ca am studiat ceva piața pe parcursul acestui când am cĂŁutat un F30/31 320d xDrive, ceea ce ĂŽți dorești tu considerând ca mașina gĂŁsitĂŁ sa fie "ĂŽntreaga" din toate punctele de vedere ar necesita un buget in jur la 25.000 euro.

Bafta la cĂŁutĂŁri!

• Like 5
  • Downvote 1

Pai de aia! Ca ar trebui sa te intereseze. De aia merge tara asta asa cum merge. Din cauza la iresponsabili dinastia ca tine! Si mai stam si cu gura mare ca vrem schimbare...

Nu stiu cat de iresponsabil sunt; mai degraba vad realitatea asa cum e si trebuie sa intelegi ca asta e piata auto romaneasca, nu din vina mea, nu din vina ta, drept pentru care "iresponsabil" numesti pe cine doresti si poti, nu pe mine! Cu gura mare pentru schimbare poate stai tu, eu prefer sa schimb ceva daca pot, fara sa dau din gura aiurea!

on topic: poti la fel de bine sa platesti aia 15.000 ca avans la una rulata dar de la reprezentanta daca vrei ceva cu km verificabili pana la capat. La 15.000 avans, va ramane o rata mica pe perioada mica si scapi si de grija platii taxei de inmatriculare ;)

• Like 4
  • Downvote 2

Din câte cunosc eu, si zic asta ca am studiat ceva piața pe parcursul acestui când am cĂŁutat un F30/31 320d xDrive, ceea ce ĂŽți dorești tu considerând ca mașina gĂŁsitĂŁ sa fie "ĂŽntreaga" din toate punctele de vedere ar necesita un buget in jur la 25.000 euro.

Bafta la cĂŁutĂŁri!

De acord cu tine, eu pe acolo (dar pret fara tva) am gasit 320d xdrive cu cutie automata, putini km si multe dotari, din 2013. Am luat-o in feb anul asta.

Pt initiator - nu mai da nastere la discutii cu toti cunoscatorii care judeca faptul ca ai 15k si ii dai pe masina, le dai satisfactie, lasa-i in lumea lor mica, in fond fiecare face ce vrea cu banii iar topicul este despre altceva, detinatorii adevarurilor absolute sa plece in alta parte. :) Bine ca nu te intreaba de unde ai atatia bani ca sigur esti un excroc sau furi de la stat, sunt satul de d-astia. Insa cisteste printre randuri, sunt pe forum oameni care chiar stiu ce spun si se pricep la masini.

Ti-as mai sugera sa iei in calcul si un casco, care la masina mea este vreo 1400 euro/an, insa dormi linistit. Fa-ti bine calculele pt ca te fura cautarile astea si risti sa depasesti mult bugetul initial, eu am plecat de la ideea ca dau 18k pe masina maxim si am ajuns la 25k.

• Like 3
  • Downvote 1

@Alex Miron uita de topicul de aici ca ceva de bine nu o sa primesti, f30 la 15k se gasesc destule, o sa gasesti ce iti place, verifici vin-ul si voila afli destule, un service si aia e.

Cautarea unei masinii nu este un drum pe Marte sau ceva asa greu cum se prezinta pe forum:)))

Multi aici vorbesc pe banii tai , doamne ce oameni, mi-ar fi rusine ... daca ai 15k si vrei sa ii dai pe toti pe o masina dai si gata, e alegerea ta.

Uite colegul nostru a luat cu 15,5k un f30 frumos, deci se poate: http://www.bmwclub.ro/forums/topic/168161-cloca/.

Edited by branevl
  • Like 5
  • Downvote 1