Jump to content

E46 318i NFL: Sonda Lambda Defecta?

duxdeorum

Recommended Posts

Salut,

Am un E46 NFL 318i 1998 si de ceva timp am perioade cand consuma dublu apoi perioade cand isi revine singura.

De exemplu luna asta pot sa am consum 11 in oras / 7 in afara iar luna viitoare sare de 20 in oras / 11 in afara.

Trafic asemanator, acelasi stil de condus, alimentez de la aceeasi benzinarie.. Consumul este mare atat la rece cat si la cald, si variaza si la drumuri scurte, si la drumuri lungi. Nu imi afiseaza computerul de bord gresit pt ca am facut nenumarate teste plin la plin.

Masina se comporta relativ normal, poate doar mici trepidatii / putere putin mai slaba in perioadele de consum foarte mare.

Pe tester (INPA) imi apar erorile astea:

141 Lambda Regulation - fettanschalg (eroare prezenta)

125 Lambda Sensor Pre Cat - unterbrechung oder kein signal / interruption or no signal (eroarea nu mai este prezenta)

171 Fuel Supply / Mixture Control (eroare prezenta)

165 Catalytic Converter (eroare prezenta)

169 Lambda Sensor 1 Heating Pre Cat (eroare prezenta)

De asemenea valoarea load mg/As/Zyl este mult peste limita: 105 (valoarea maxima este 7)

Ar putea fi si altceva care sa afecteze atat amestecul si evident si consumul (DISA etc) sau este cel mai probabil o problema cu sonda lambda?

Am inteles ca sunt 2 senzori, aveti idee care este cel mai probabil acela defect?

Multumesc anticipat.

Salut,

Am un E46 NFL 318i 1998 si de ceva timp am perioade cand consuma dublu apoi perioade cand isi revine singura.

De exemplu luna asta pot sa am consum 11 in oras / 7 in afara iar luna viitoare sare de 20 in oras / 11 in afara.

Trafic asemanator, acelasi stil de condus, alimentez de la aceeasi benzinarie.. Consumul este mare atat la rece cat si la cald, si variaza si la drumuri scurte, si la drumuri lungi. Nu imi afiseaza computerul de bord gresit pt ca am facut nenumarate teste plin la plin.

Masina se comporta relativ normal, poate doar mici trepidatii / putere putin mai slaba in perioadele de consum foarte mare.

Pe tester (INPA) imi apar erorile astea:

141 Lambda Regulation - fettanschalg (eroare prezenta)

125 Lambda Sensor Pre Cat - unterbrechung oder kein signal / interruption or no signal (eroarea nu mai este prezenta)

171 Fuel Supply / Mixture Control (eroare prezenta)

165 Catalytic Converter (eroare prezenta)

169 Lambda Sensor 1 Heating Pre Cat (eroare prezenta)

De asemenea valoarea load mg/As/Zyl este mult peste limita: 105 (valoarea maxima este 7)

Ar putea fi si altceva care sa afecteze atat amestecul si evident si consumul (DISA etc) sau este cel mai probabil o problema cu sonda lambda?

Am inteles ca sunt 2 senzori, aveti idee care este cel mai probabil acela defect?

Multumesc anticipat.

Valoarea pe tester la load e normala pt. toate m43-urile.

Salut,

Posibil, am schimbat sonda si intr-adevar si-a revenit consumul la aprox 11 in ultimele 2 zile, mers numai prin oras dimineata si seara. De la 20+ cat a fost in zilele precedente chiar e ok.

Oricum evolutia era foarte oscilanta, cum am spus si mai sus, perioadele de cosnum mare alternau. Dar sper sa nu fie doar o coincidenta.

Pe INPA insa a mai dat la o eroare la sonda la scurt timp dupa ce am schimbat-o, poate sunt ceva reminiscente temporare de la cea veche?