Jump to content

Bujiile apar arse pe diagnoza. De ce?

Geme

Recommended Posts

Va salut pe toti,

Recent am schimbat toate 4 bujiile cu unele noi BERU, asta deoarece am avut pe diagnoza 2 bujii arse si am zis sa le schimb pe toate. Dupa ce au fost schimbate, acuma pe diagnoza mi se arata ca sunt toate arse. De ce?

Daca mi-ar fi aparut inainte sa schimb bujiile ca ele sunt arse toate 4 la numar, atunci m-as fi gandit sa schimb si releul, dar odata ce apareau doar 2 bujii inseamna ca releul e bun, nu?

Sa fie totusi releul cu probleme?

Va salut pe toti,

Recent am schimbat toate 4 bujiile cu unele noi BERU, asta deoarece am avut pe diagnoza 2 bujii arse si am zis sa le schimb pe toate. Dupa ce au fost schimbate, acuma pe diagnoza mi se arata ca sunt toate arse. De ce?

Daca mi-ar fi aparut inainte sa schimb bujiile ca ele sunt arse toate 4 la numar, atunci m-as fi gandit sa schimb si releul, dar odata ce apareau doar 2 bujii inseamna ca releul e bun, nu?

Sa fie totusi releul cu probleme?

Da. Releul.

• Downvote 2

Ai pus bujii de care trebuie? Sunt de 5V dar si de 12V.

Sincer nu stiu de cati volti sunt, dar ce pot sa iti zic e ca am cumparat de la acelasi vanzator 8 bujii noi, din care 4 le-am pus pe alt bmw de al meu si functioneaza bine fara erori, iar acuma cand am facut revizia la cealalta masina am pus cele 4 bujii ramase care sunt aceleasi cu ce am pus pe cealalta (masinile sunt la fel 320D 150 cai) si primesc eroare pe diagnoza.

Dar oare de ce cu 1 zi inainte sa le schimb apareau doar 2 bujii arse? Asta inseamna ca era bun releul, nu? Dupa 1 zi am schimbat bujiile si apareau ca arse, toate.

Si la mine dadea diverse erori: fie nu comunica, fie nu mergea bujia 3, fie nu dadea nicio eroare.

Am pus unul nou, OE si e OK.

De regula se schimba releu+bujii in acelasi timp,manopera e aceiasi,nu stii cine pe cine a ars releul pe bujii sau bujiile pe releu.Vb de BMWurile cu releul sub galeria de admisie.Si binenteles atentie daca sint de 5V sau 12V.Se procedeaza asa exact pentru a se evita o situatie ca la tine.Bujii noi+releu nou si nu ai probleme garantat.

Asta nu inseamna ca sunt identice la calitate.

am pus eu bujii originale anul trecut in toamna , in primavara trosnise una . M-am riscat si am schimbat doar una , am spus ca poate nu e releul si am avut dreptate . Deci calitate indoielnica peste tot . Azi discutam cu un prieten cu releu original schimbat anul trecut si acum e mort . Cred ca nu mai ai garantie nici pe piese originale . Acum mi-a cazut si mie releul , am luat beru daca tot e un consumabil anual . Poate nu sunt identice dar daca se manifesta la fel ca durabilitate atunci eu nu mai vad alta diferenta decat la pret .

Edited by Myx

• 2 weeks later...