Jump to content

intrebare norma euro x3?

darius_x

Recommended Posts

taxa oricum e mare. pentru euro 4 e undeva la 1500 pt euro 3 peste 4400, am vrut sa dau jeepu meu la schimb plus inca 3500 euro diferenta pentru un x3 din 2005, la care mai trebuie platita si taxa, deci ies undeva in 10.000 de euro....sincer nu mi se pare x3 u primu model 20d o masina de 10.000 d euro, indiferent de dotari!

OFF road nu poti face nimic, on road cam puturos....ma refer la motorul de 2.0d, si consumul mi se pare foarte mare!

Ma reorientez spre x5 sau alceva un ford KUGA!

Teoretic e si de vanzare masina :good: Euro4, taxa platita, in stare excelenta: a mancat cam 4000eur in 2 ani piese si manopera.

Offroad (noroi, zapada, teren usor accidentat) nu am avut probleme absolut deloc. Masina are unghiuri bune.

Consum: 6.5-7.5 afara, 11-12 in Cluj (distante scurte, lucrez in centru). Mie mi se pare ok consumul. https://www.spritmonitor.de/en/detail/617478.html

Dar numai de prin ianuarie as da-o ca am de mers la munte de revelion.

Edited by Gizmo.

Cum reusiti consumul asta cu X3 ? Mi se pare mare. Eu am mediu 7 l in bord (la pompa cam 6,97 l/100km), mers extraurban 70% din timp.

Legat de pretul unui X3 din 2005. Eu zic ca daca ii faci reviziile cu piese de calitate si schimbi la timp ce se mai strica, nu ai probleme cu ea. Eu am 395.000 km, 2.0d din 2005 septembrie fabricat. In afara de faptul ca trebuie retapitat volanul ca e tocit si cotiera ca a crapat intr-un loc, masina arata si se comporta ca una mult mai noua.

Legat de intrebarea cu euro, eu zic ca X3 din 2005 sunt toate euro 3 (motorizarea 2.0d)

Edited by Cosminbad

WE42715 11/2005 cu DPF EURO4.

Cand am luat-o s-a desfacut motorul, curatat de calamina, curatat galerie admisie, am schimbat intercooler si un injector. Inclusiv turbina a fost data jos si verificata. Totul e in parametrii la masina.

Cel mai probabil de la stilul de condus consuma mai mult :)

Avand in vedere ca inainte la 320d E90 am avut 7.4 consum mediu, 1.3 litri in plus la x3 cu 4x4, aerodinamica mai slaba si vreo 400kg in plus nu mi-am ridicat semne de intrebare ca ar consuma mult.

Edited by Gizmo.

WE42715 11/2005 cu DPF EURO4.

Cand am luat-o s-a desfacut motorul, curatat de calamina, curatat galerie admisie, am schimbat intercooler si un injector. Inclusiv turbina a fost data jos si verificata. Totul e in parametrii la masina.

Cel mai probabil de la stilul de condus consuma mai mult :)

si cat vrei pe ea?

• 1 year later...

Va salut.

Am cumparat si eu un X3 din 03.2006, vanzatorul asigurandu-ma ca este euro 4 conform codului din certificat (masina este din Italia): 2003/76/CE-B

Am cautat pe net, pe situ-rile oficiale din italia si intr-adevar 2003/76/CE-B (cu filtru de particule) si 2003/76/CE (fara filtru) este euro 4. Am fost la RAR si surpriza....mi-au trecut pe carte euro 3, fara filtru de particule.

Acum nu stiu daca mai conteaza.Nemaiplatindu-se taxa de mediu, e ok.Dar daca pe viitor mai inventeaza astia ceva? Vreo taxa ceva?

Au gresit cei de la RAR?