Jump to content
Intalnire BMW Club 2025 ×

Surub scurgere antigel la radiator

Recommended Posts

Salut! Am un bmw 320d e46 din 1999 si am incercat sa schimb antigelul singur. Am umblat la surubul de scurgere de sub raduator (cel albastru),si l-am rupt din greseala. Mai precis am rupt hexagonul acela negru in care se infuleteaza surubul de plastic albastru. Cum pot remedia problema, pentru ca imi curge antigelul cand face presiune pe instalatie?

Am rupt numai hexagonul acela negru in care se infileteaza surubul albastru...si nu stiu cum sa il caut pe la piese auto. Il cumpar cu totul daca e ..dar numai sa il gasesc. Problema e ca dupa ce am pus antigelul, a 2-a zi la spalatorie am observat ca imi curge lichid le orificiul ala. M-am uitat sub ea si surubelul acela albastru era cazut jos cu o teava mica de 3-4 cm care in care vine el prins unde are garnitura aceea de cauciuc si intra pe acel orificiu. Am bagat teava foarte usor inapoi pe acel canal al radiatorului dar ma gandesc ca am impins-o prea mult si in felul asta imi curge pe langa. Zic asta pentru ca am bagat in loc de surubul albastru un dop de cauciuc prin presare si nu ar mai fi trebuit sa curga....dar din pacate tot curge. Intrebarea mea este acum: ce ar trebui aa cer la un magazin de piese auto ca sa pot inlocui si sa remediez problema?

Va multumesc pentru ajutor!

Am rupt numai hexagonul acela negru in care se infileteaza surubul albastru...si nu stiu cum sa il caut pe la piese auto. Il cumpar cu totul daca e ..dar numai sa il gasesc. Problema e ca dupa ce am pus antigelul, a 2-a zi la spalatorie am observat ca imi curge lichid le orificiul ala. M-am uitat sub ea si surubelul acela albastru era cazut jos cu o teava mica de 3-4 cm care in care vine el prins unde are garnitura aceea de cauciuc si intra pe acel orificiu. Am bagat teava foarte usor inapoi pe acel canal al radiatorului dar ma gandesc ca am impins-o prea mult si in felul asta imi curge pe langa. Zic asta pentru ca am bagat in loc de surubul albastru un dop de cauciuc prin presare si nu ar mai fi trebuit sa curga....dar din pacate tot curge. Intrebarea mea este acum: ce ar trebui aa cer la un magazin de piese auto ca sa pot inlocui si sa remediez problema?

Va multumesc pentru ajutor!

17111437359 codul piesei pt. radiator auto cu transmisie manuala (este mai scurt)

17111437360 codul piesei pt. radiator auto cu transmisie automata (este mai lung)

Sfaturi pt. montare: are decat un singur sens de intrare in radiator si se invarte doar jumatate de tura pana face click.

post-64703-0-63249900-1452106626_thumb.jpg

post-64703-0-54506800-1452106638_thumb.jpg

Am rezolvat problema cu surubul de scurgere al radiatorului de racire. L-am inlocuit cu unul nou, numai ca la montare sau la demontare in 99% din cazuri se rup aripioarele de fixare ale surubului.

Am fixat surubul in pozitia lui initiala si am facut o adaptare cu o brida care sa tina fix surubul pentru a evita cazul in care ar fi putut sa cada jos, ne mai fiind foarte fix. Brida am prins-o de un surub metalic (ceva suport radiator cred).

Drumuri bune, fara evenimente neplacute !!!

De doua ori am schimbat acel surub de la radiator....asta numai la mine la masina...din cauza garniturilor de pe el si niciodata nu am reusit sa rup "aripioarele" l montare. Numai ma demontare se rup...nu ai facut ceva corect cand le-ai montat!!! Edited by danny84