Jump to content

Problema turatie e36 318i

Recommended Posts

Pana la ce turatie vrei sa ajungi? Pentru ca cuplul maxim ( maximum de putere la un consum optim de benzina, descrierea este doar pentru tine) e in jur de 5500 de rotatii/m, asa ca peste aceste valori nu obtii mai nimic decat consum exagerat de combustibil. Cateva din cauzele limitarii turatiei sunt evacuarea putin infundata, sau clapeta de aer nu se deschide la maxim, pompa de benzina care nu reuseste sa bage presiune suficienta, sau filtrul de benzina infundat cu mizerie de-a lungul timpului, benzina de calitate inferioara, (cifra octanica mai mica),reglaj necorespunzator al lantului ,in sensul ca supapele se deschid mai tarziu decat ar fi normal, si uzura motorului are un cuvant greu de spus in acest caz.

O intrebare foarte importanta: aceasta turatie o poti obtine cand o turezi pe loc sau pe sosea in a 3-a?

Stiu unde este cuplul maxim si nu vreau sa obtin nimic,doar voiam sa subliniez functionarea proasta a motorului.In mod normal el trebuie sa plafoneze la turatia maxima ,in timp ce al meu nu plafoneaza,merge neregulat in jurul unei valori constante de turatie,5800 rpm.tobele nu sunt infundate,am incercat cu galeria de evacure desfacuta si tot la fel.Am incercat cu alta pompa de benzina,nimic.Intr-adevar,sa schimb filtrul nu am incercat(poate fi asta cauza ).Motorul este pe curea,suspectez o montare decalata cu un dinte al distributiei deoarece fostul proprietar mi-a zis ca a schimabt axul cu came.Acum nu am desfacut sa vad daca l-a schimbat ,ma gandesc si la o anumita uzura a acetuia ,supapele ne mai deschizandu-se destul.Clapeta de aer se deshide la maxim.Am intrebat aici sa vad daca cineva s-a mai lovit de o astfel de problema inainte de a ma apuca sa desfac motorul,poate o fi alta problema si nu este nevoie de acest lucru. Uneori , doar uneori motorul plafoneaza cand este rece .Si in mers si pe liber ,ajunge la aceeasi turatie daca il tin turat la maxim si merge neregulat.Mentionez ca la turatia aceea motorul nu mai are putere ,nu mai trage ,merge foarte aiurea.