Jump to content

Sfat la inmatriculare

Marian BLc

Recommended Posts

Salutare!

Nu stiu exact daca postez unde trebuie, prin urmare daca trebuie mutat, va rog sa o faceti.

Situatia e urmatoarea: tocmai mi-am cumparat un 318i E46 2002 1995cmc, SH si inmatriculat in Romania. Pana in acest moment am facut actul de vanzare-cumparare, am preluat fiscalul de la vechiul proprietar, precum si celelalte acte.

Aveti idee daca pot depune doar fiscalul, dupa care sa pastrez restul actelor pentru perioada vechii asigurari si ITP? Asta presupune pana pe 2 iulie 2016. Dupa care sa fac inmatricularea pe numele meu, precum si asigurare, ITP etc.

Intreb asta pentru ca la varsta mea (24 ani) asigurarea este in jurul a 2000lei pe un an. As scuti 1000 de lei pentru o jumatate de an..

Am auzit sa existe situatii de genul, insa nu stiu daca sa am in credere sau nu.

Va multumesc.

În mod normal ar trebui să scrie pe talon că ți-a fost înstrăinată mașina la data de X și tu ar cam trebui să înmatriculezi mașina în termen 30 de zile.

De asemenea, eu știu că asigurarea veche nu mai e valabilă din momentul în care se vinde mașina - eu mereu mi-am făcut asigurare nouă „pentru înmatriculare” încă din prima zi din care mașinile au fost ale mele.

Edit: Dacă asigurarea veche ar mai fi valabilă pe mașina ta ar însemna că toată procedura de aici e aberantă.

Edited by Ciuby

Completare: De la momentul vanzarii si scrierii in talon ca a fost instrainata, ai 30 de zile sa inmatriculezi masina. La inmatriculare ai nevoie de RCA pe numele tau. ITP-ul este al masinii si este in continuare valabil (va fi trecut pe noul talon in care apare numele tau).

trebuie sa o iei in evidenta la fisc in 30 de zile, altfel te paste o amenda si am vazut ca minim e 500 din 2016

de inmatriculat poti sa o inmatriculezi mai tarziu, eu sunt in aceeasi situatie si am ales sa nu o inmatriculez atat timp cat rca e valabil

Daca nu are trecut completat datele pe talon la rubrica instrainat , poate circula fara sa primeasca amenda. Daca este completat trebuie inmatriculata in termen de 30 de zile.

Daca ai primit fiscal de la vanzator , si totusi nu doresti sa o inmatriculezi luna aceasta mergi la primarie si trece-o pe tine ( doar la primarie ) , altfel o sa ai nevoie de un alt fiscal si de multe ori nu mai dai de vanzator sau nu are timp ( diverse motive ). Fiscalul care l-ai primit e valabil doar in luna in care a fost emis.

In regula.. Va multumesc mult pentru raspunsuri! :)

bag o la primarie si apoi circula cat vrei. in caz c o vinzi mai departe trebuie sa i dai noului cumparator contractul si fiscalul actual + contract si fiscal al tau

Intentionez sa inmatriculez masina, imi place :) insa din cauza preturilor extraordinare ale asigurarilor, m-am gandit poate merge sa economisesc bani.. macar pentru un set de jante :D

In regula.. Va multumesc mult pentru raspunsuri! :)

Intentionez sa inmatriculez masina, imi place :) insa din cauza preturilor extraordinare ale asigurarilor, m-am gandit poate merge sa economisesc bani.. macar pentru un set de jante :D

nu uita sa tii actualul fiscal + contract vanz-cump . mai bine o inmatr pe numele parintilor