Jump to content

Bara stabilizatoare sau de rigidizare

OctavAndrei

Recommended Posts

Salut colegi. Ma uitam zilele astea pe net si am gasit niste anunturi cu asa zisa "bara stabilizatoare". A montat cineva pe masina ? Daca da exista vreo imbunatatire si din ce punct de vedere ? Ma bate gandul sa montez pe un E90 LCI dar nu stiu mai exact cat de folositoare este. Multumesc.

post-71074-0-33869600-1453214000_thumb.jpg

Bara de rigidizare poate. Exista si bara stabilizatoare, o ai deja, ea fiind sub motor practic. Este tot o bara transversala, doar ca nu i rigida, permite o miscare pe verticala. Asta de rigidizare e fixa in schimb. Poate cineva cu mai multa experienta ne poate explica mai multe.

Poti monta fara probleme, dar, iti recomand sa o pui impreuna cu o suspensie sport, la suspensia stoc nu prea are efect. Ideea unei astfel de bari este sa limiteze incarcarea superioara a suspensiei. Practic, masinile noastre au amortizorul si arcul intr-un singur loc, acest lucru generand miscare laterala in zona de sus (flanse). Bara de rigidizare are rolul de echilibrare. Oricum, o recomand daca ai un stil de condus sportiv si o masina care are o suspensie sport. Altfel, o pui de design.

Sent from my iPhone using Tapatalk

• Downvote 1

1453214015[/url]' post='2321315']

Salut colegi. Ma uitam zilele astea pe net si am gasit niste anunturi cu asa zisa "bara stabilizatoare". A montat cineva pe masina ? Daca da exista vreo imbunatatire si din ce punct de vedere ? Ma bate gandul sa montez pe un E90 LCI dar nu stiu mai exact cat de folositoare este. Multumesc.

Deja le ai pe masina.pleaca de la amortizoare pâna sub stergatoare.

Doar daca vrei sa mai pui inca una..unsure.pngpost-52579-0-87710700-1453271636_thumb.jpg

Multumesc de raspunsuri. Am vazut ca le am deja insa am crezut ca are un efect mai bun decat cele doua mici care se duc sub stergatoare. Stilul de condus nu este chiar sportiv dar nici "mosnegesc" si probabil nu se merita inca una. Multumesc tuturor de raspunsuri si lamuriri. O saptamana calduroasa sa aveti ! :drinks:

Multumesc de raspunsuri. Am vazut ca le am deja insa am crezut ca are un efect mai bun decat cele doua mici care se duc sub stergatoare. Stilul de condus nu este chiar sportiv dar nici "mosnegesc" si probabil nu se merita inca una. Multumesc tuturor de raspunsuri si lamuriri. O saptamana calduroasa sa aveti ! :drinks:

Sigur ca are un rol mai important cea de sub masina care joaca un rol important in stabiltatea masinii mai ales in curbe, bara stabilizoare tine de suspensia masinii si nu i se inlocuiesc de cele mai multe ori decat bucsele/bratele de pe capetele ei, si asta de cele mai multe ori cand incep sa faca zgomot.. sau probabil la sugestia celor care verifica stabilitatea/ suspensia masinii. ..Ea este supusa unei forte de torsiune prin pozitia si rolul ei..

Cealalta de rigidizare .. doar rigidizeaza in partea de sus suspensia, caci de cate unul din suruburile amortizoarelor sunt prinse.. Sau cam asa ceva :geek:

Pana si Dacia are bara stabilzatoare..

Edited by bimmer90f30