Jump to content

Cateva probleme e90, rog putin ajutor

Recommended Posts

Buna ziua.

Sunt un proaspat posesor al unui e90 320d, an fabricatie 2006.

Am cateva problemute care as vrea sa le rezolv, insa, inainte de a merge in service, poate ma lamuriti cat de cat la ce as putea sa fac in privinta fiecarei probleme.

1. display-ul casetofonului mai afiseaza doar cate liniute si nu se mai intelege absolut nimic pe el, aparent, la frig, vede mai bine, insa, cu cat e mai cald, afisajul dispare aproape complet. Orice alta functie a casetofonului merge perfect, doar afisajul e dat peste cap.

2. am senzori de parcare fata/spate. Din ce am observat pana in prezent, cei de pe spate mai fac nazuri, la modul ca trimit semnal beep continuu, ca si cum m-am apropiat deja maxim de un obstacol, cu toate ca totul e liber pe o raza de cativa metri. La cei din fata nu am observat nimic anormal deocamdata.

3. posed 2 chei. Aseara am avut dificultate cu ambele in a inchide masina, la fiecare unlock merg ambele perfect, insa la lock pot avea si 30 de actionari fara a avea rezultat.

4. cum aflu daca am bluetooth? am butoanele aferente pe volan, insa nu par sa faca nimic.

5. masina are niste panarame de faruri cu lupa si angel eyes aftermarket. La farul dreapta nu mai merg angel eyes. Se pot repara sau se recomanda inlocuirea completa? Puteti recomanda ceva aftermarket ok si de bun gust?

6. manerele portierelor (toate 4) se mai blocheaza in pozitia 'trase maxim' (nu stiu cum sa ma exprim altfel). Probabil sunt putin gripate, se poate face o curatare/ungere in acest sens?

Multumesc anticipat pentru asistenta!!!

1. La display nu ai ce sa ii faci. Trebuie inlocuit. Sau daca ai CD player business, atunci iti recomand sa iei altul CD player Professional. Este diferenta mare de calitate a sunetului si a functiilor.

2. Asteapta sa mai vina caldura. Se poate sa intre apa la senzori, sa inghete, o mufa sa nu faca bine contact, sa fie oxidata, etc. Daca nu se rezolva nici dupa ce se mai incalzeste, atunci da bara spate jos si verifica fiecare senzor in parte. Apoi o sa fie ok.

3. S-ar putea ca modulul cu antena din spate de la luneta sa faca probleme. Ai putea sa incerci sa pui altul de la dezmembrari si daca se rezolva, il cumperi.

4. Modulul Bluetooth este in portbagaj. Deschizi capacul ala mare de pe toata suprafata de jos a portbagajului, si acolo trebuie sa ai o cutie de metal cu niste cabluri. Daca acolo nu ai nimic, atunci nu ai nici bluetooth.

5. Nu pune deloc faruri After market. Cumpara o pereche de faruri originale cu angel eyes si halogen (sunt mai ieftine si nu trebuie sa schimbi FRM) si ai rezolvat problema.

6. Manerele le cureti bine, si le dai spray de vaselina alba. Sau spray de vaselina cu teflon. Orice dar sa fie de calitate.

Bafta!

5. la ce te referi cand spui FRM? Si da, as fi mai multumit cu un far OEM, mai ales nou, chiar si halogen. Stii sa recomanzi un site cu astfel de produse la preturi bune? Daca se considera reclama, no problem, oricum voi face si eu research inainte de a cumpara.

6. pot sa o fac singur? Adica, trebuie desfacute/demontate manerele sau curat doar ce este accesibil, mai cu seama cele doua parghii care ies din portiera?

Frm este calculatorul care controleazĂŁ luminile, si eu iti recomand faruri originale si daca tot le iei sa fie acele cu xenon, controleazĂŁ ce aveai din fabricĂŁ, daca aveai cu halogen o sa fie nevoie sa codezi Frm, nu este complicat daca cine il face s3 pricepe. Daca aveai din fabrica ar trebui sa ai spalatoare de faruri si cam tot ar fi plug and play ,daca nu ai si totuĂâ˘i alegi pe cele xenon ar trebui sa le montezi si pe acestea, daca nu ai cam avea probleme la RAR . manerele nu este nevoie sa le demontezi

5. FRM este un calculator al masinii, printre altele si pentru lumini.

6. Da. Poti sa faci singur. Incearca sa dai cat poti de bine, dupa sterge bine excesul. Se poate si din exterior. Nu ar trebui sa fie nevoie sa dai fetele la usi jos.

Mi greu sa iti dau sfaturi daca nu vad masina... :unsure:

Edited by Radu I

Multumesc mult pt raspunsuri!

Ca si idee, se poate schimba usor nenorocirea de buton start/stop?

Da, ala se schimba usor. Am impresia ca e plug & play, adica are deja un firmware pe el preinstalat si dupa ce il conectezi merge direct. Ai grija cum il scoti pe cel vechi sa nu rupi clemele de la trim-uri. Vezi eventual pe youtube un DIY.

Tocmai ce-am fazut un filmuletz pe youtube, a curatat manerele cu WD40. Am deja un astfel de produs, e ok si asta?

E ok. Dar nu este exact ce ai tu nevoie. WD40 nu o sa tina foarte mult. El este un produs universal. Tu ai nevoie de ceva vaseliana pentru frecare, ca sa ramana acolo mult timp. Ti-am scris mai sus ce as recomanda eu. Gasesti de cumparat peste tot. La aprox 30 RON.

1. La display nu ai ce sa ii faci. Trebuie inlocuit. Sau daca ai CD player business, atunci iti recomand sa iei altul CD player Professional. Este diferenta mare de calitate a sunetului si a functiilor.

Se poate inlocui doar display-ul, daca da, unde, in general vorbind? Si da, este professional, nu as vrea sa il schimb. Dimineata, cand ma urc in masina, vede perfect functional 100%, pe masura ce se incalzeste, tot dispare display-ul.

Revin cu update-uri:

2. i-am testat si retestat, de functionat functioneaza toti, insa citirile sunt eronate cateodata, cei doi senzori centrali din fata citeau 24cm fara vreun obstacol, si bipuia incontinuu in masina, insa tot pe diagnoza, am vazut 250cm la toti 8 senzori si tot a inceput sa bipuie incontinuu in masina. Cei din fata nu sunt la nivel cu spoiler-ul, sunt mai bagati in interior, cred ca va trebui dat spoiler-ul jos si vazut ce se intampla la interior

3. la ambele chei este stricat butonul de lock

4. din pacate nu am modulul bluetooth. Cat ar costa asa ceva?

6. s-a rezolvat cu spray PTFE (are teflon in compozitie), sa vedem cat va tine acest lubrifiant

credeti ca este vreo diferenta intre aceste doua produse?

http://www.auto100.ro/auto-carcase-telecomenzi-chei-auto_526_carcasa-telecomanda-compatibila-bmw_45167.html

https://www.autolux.ro/carcasa-cheie-bmw-5635-ccb1423/

Nu am comandat niciodata de pe niciunul din site-urile de mai sus, or fi chinezarii ieftine? Conform 3. la ambele chei este stricat butonul de lock, tot trebuie desfacuta si decat sa o lipesc la loc, as lua o carcasa noua.

• 1 month later...

Am rezolvat toate problemele de mai sus, mai putin casetofonul(inca nu ma deranjeaza :D) si senzorii de parcare. La senzorii de parcare e o tiganeala cat casa, spoiler-ul e adaptat pentru senzori, a iesit o tiganie acolo, se va rezolva pe viitor.

Acum doresc sa-i iau niste papucei noi de vara, dar sincer nu stiu ce ar fi recomandat pentru 225/45/R17 91V (nu doresc runflat).

Inca ceva, am sesizat niste greierasi pe drumurile mai rele, initial am crezut ca sunt de la stalpul cu centura de siguranta de pe partea soferului, insa dupa un drive test cu un amic plasat pe bancheta din spate, a zis ca nu aude nimic de la stalp, ca de fapt s-ar auzi din portbagaj. E o problema comuna? Oare sa fie de vina bancheta spate? ... e modelul cu cotiera, se si rabateaza. Al doilea greieras ar fi undeva in consola centrala, cam pe la nivelul gurilor de aerisire as zice eu...insa e un greieras mult mai cuminte decat cel din spate.

Edited by hon

• 2 weeks later...