Jump to content
Intalnire BMW Club 2025 ×

E90 nu mai trage

Recommended Posts

Tin sa mentionez de la inceput ca sunt nou in lumea BMW, posibil multe prescurtari sa nu imi fie cunoscute. Modelul de masina este E90 2.0d - automat, an 2005

Problema : Nu mai trage ca inainte, de 2 saptamani am observat ca nu se mai " infige " ( sa zic asa ). Am fost la service am pus testerul si apar 4 erori.

1) Senzor temperatura gaze evacuare inainte cat.

2) Incalzire filtru combustibil.

3) Senzor ulei ( nivel, temperatura, calitate ).

4) Senzor calitate ulei motor. Este acelas senzor ca cel de la punctul 3, dar apare pe tester separat.

Masina merge exemplar din toate privintele, nu are sunete ciudate la relanti si nici in mers indiferent de turatii. Turbina este in regula, cu testeru pe masina am

parcurs 2-3 km ca sa verificam parametrii si alte nebunii ... toate bune. Azi am demontat, tot la service, admisia ( modelele cu cutie automata au asa numitele - Swirl Flaps, care am citit ca fac probleme in multe cazuri, la mine sunt in regula merg perfect si nu apar ca eroare pe tester ) nimic in neregula.

Intrebarea : Are cineva idee daca vreuna din erorile de pe tester pot cauza masina sa nu traga cum trebuie ?

Intrebarea : Are cineva idee daca vreuna din erorile de pe tester pot cauza masina sa nu traga cum trebuie ?

Faptul ca sunt erori in calculatorul motorului nu inseamna ca defectele mecanice (uzurile) din/dintre cutie si motor vor fi aratate/reprezentate undeva..

Deci, altfel de "diagnoza" se aplica!

Nu am masina cu, cutie automata, dar nu cred ca ma insel directionandu-ti atentia spre ceea ce ar putea fi mecanic.

Sigur si cei care au masini cu cutie automata iti pot spune experientele lor.

:excl: Si este bine rectifici erorile aparute. :excl:

S-a facut vreo stergere a erorilor inainte de diagnoza ..finala? (unele tipuri de erori ramanand memorate SI DUPA rectificare de aceea trebuie verificat daca anumite rectificari au si disparut din memorie) :geek:

Edited by bimmer90f30

@bimmer90f30, da am sters toate erorile, am mers cu ea si am verificat din nou. aceleasi 4 erori. cum am mai zis din punct de vedere mecanic masina este cat se poate de perfecta dupa 11 ani. asta au spus si la service si tind sa ii cred. oricum multumesc de reply, maine verific la service daca senzorii care dau erori sunt ok, daca nu ii schimb si revin dupa.

Am rezolvat. Era un fir sectionat ... si filtrul de particule nu primea comenzi.

Cine s-ar fi gandit.

uite ca se poate; pe esapament sunt cel putin 3 senzori: 2 de presiune (in DPF) si 1 de temperatura pe evacuare...

si eu care nu am DPF il am..

DPFul se infunda in mod constant.. ori senzorul de temperatura limiteaza puterea (datorita valorii date, infinite..) de aici ar fi de inteles limitarea puterii. Motorul chiar intra in modul LIMP la 75% plin.

Si, o mica corectie - DPFul DA COMENZI (prin senzorii care masoara diferenta de presiune de la intrare si iesire din DPF) ECUului si nu primeste; in el sunt arse noxele ocazional cu gaze SI MAI FIERBINTI si probabil carburant, produse de motor ...

Edited by bimmer90f30