Jump to content

M550XD

Acero99

Recommended Posts

Salutare Acero. As avea nevoie de niste recomandari in ceea ce priveste anumite produse pentru intretinerea interiorului. Pe noua masina, F10, am interiorul complet bej, inclusiv mocheta si covorasele.

Asadar, m-ar interesa in principal niste produse pentru urmatoarele materiale:

1. piele, (Dakota),

2. plastice bej

3. covorase velour, mocheta interior

4. ecran idrive, geam ceasuri, consola centrala

Pana acum am tot comandat de pe prodetailing, doar ca uitandu-ma pe site-ul lor, sunt atat de multe produse, in toate categoriile de preturi, ca sincer nu prea stiu ce sa aleg si mai ales ca nu fac acest lucru zi de zi a.i. sa cunosc care-i mai bun si care nu.

Pt piele, ma tot bate gandul sa merg pe solutia ce se gaseste in reprezentantele BMW, un recipient negru si pret undeva pe la 120RON. Acum cativa ani am cumparat kitul de la leatherique pe vremea cand aveam E90-ul, l-am aplicat de cateva ori pe aceasta in formula completa si cred ca mai am undeva la un sfert de bidon din fiecare. Rejuvinator am folosit mai des, chiar si fara sa aplic in prealabil leatherique-ul.

Merci!

Foarte adevarat este o piele de calitate proasta! :thumbsup:

Si eu folosesc doar produse bune (colourlock, bmw, leatherique etc.) si cu toate astea s-a cam luat culoarea.

@RaYn3 iti recomand spuma de la colourlock care o poti folosi la curatat cam orice piele, cauciuc, plastic.

Ace scuzele de rigoare ca am postat in topicul tau :angel:

Sfat, cu orice ai da , sa nu freci puternic pe piele cand o cureti ca se ia vopseaua. Ca la f10 nu am vazut niciodata piele asa prost vopsita.

Edited by Stormzor
  • Like 1

Foarte adevarat este o piele de calitate proasta! :thumbsup:

Si eu folosesc doar produse bune (colourlock, bmw, leatherique etc.) si cu toate astea s-a cam luat culoarea.

@RaYn3 iti recomand spuma de la colourlock care o poti folosi la curatat cam orice piele, cauciuc, plastic.

Ace scuzele de rigoare ca am postat in topicul tau :angel:

Un mare plus pt spuma de la colourlock, printre cele mai putin nocive pana acum din ce am folosit. Cu leatherique am avut noroc ca am dat pe o tetiera intai, cand am vazut ca ramane crem pe prosopel m-am oprit instant. Efectiv lua din culoare la propriu.

• Like 1

Imi dai te rog un link cu spuma de la colourlock ?

Ace, pentru tratament la piele cu ventilatie trebuie sa fiu atent sa nu intre lichidul ala printre gaurele sau e cam acelasi procedeu ca la pielea normala ? Mi-e frica sa nu afecteze cu ceva.

Edited by dragos1801

Imi dai te rog un link cu spuma de la colourlock ?

Ace, pentru tratament la piele cu ventilatie trebuie sa fiu atent sa nu intre lichidul ala printre gaurele sau e cam acelasi procedeu ca la pielea normala ? Mi-e frica sa nu afecteze cu ceva.

http://centruldepiele.ro/ro/products/colourlock-leather-care-set-cu-leather-protector.html

Nu are nimic daca intra spuma de curatare in pielea perforata DOAR CA mare atentie cum agiti solutia cu peria pentru a nu forma microfisuri in piele

eu la F07 si la F10 am curatat interiorul doar cu produse colourlock fara sa am vreodata problema cu vopseaua de pe scaune ( piele dakota si piele nappa ) , ideal este sa folositi spuma MILD nu varianta strong , nu cred ca aveti masini atat de murdare

pentru restul suprafetelor folosesc Prestine Clean ( plastic , trimuri , consola , bord - tot mai putin material textil )

Edited by Acero99
  • Like 2

• 2 weeks later...
Multumesc Acero cat si colegilor care mi-au raspuns. Am si uitat sa mai intru sa verific din lipsa de timp. O sa-mi comand si eu acea spuma de la colourlock, vers. MILD conform indicatiilor primite. Multam inca o data :) Edited by RaYn3

• 3 weeks later...

Felicitari pt atentia la detalii. In domeniul asta, chiar acest lucru trebuie sa te caracterizeze cel mai mult alaturi de consistenta si perseverenta.

BTW, daca tot suntem la capitolul asta, mi-ai putea recomanda o ceara pe care sa merg? Ideea este ca n-am folosit pana acum niciodata, dar la culoarea de pe F10, acest Imperial Blau Metallic, ma minunez cat de repede se "murdareste" sau mai bine spus, se observa dupa ce in prealabil o spal. Ma gandesc ca asta-i rolul cerii, pe langa faptul ca protejeaza si vopseaua. Pt aplicare, am observat ca-mi trebuie si un aplicator, ceva de la Vicont avea un rating bun pe pro-detailing. Ar mai trebui si altceva? Eventual o ceara pe care s-o aplic dupa spalare sau toate se aplica imediat dupa spalare, cel putin asa mi se pare logic. Merci!

Incearca ceara de la soft99 fuso coat...eu am dat-o prin noiembrie, iar in aprilie cand a primit iar "atentie" era prezenta bine bine pe vopsea, dupa o iarna deloc usoara si spuma activa...

Am vazut ca si acero o folosea in trecut, defapt la recomandarea lui am si folosito.

Edited by gaby_wmw

Felicitari pt atentia la detalii. In domeniul asta, chiar acest lucru trebuie sa te caracterizeze cel mai mult alaturi de consistenta si perseverenta.

BTW, daca tot suntem la capitolul asta, mi-ai putea recomanda o ceara pe care sa merg? Ideea este ca n-am folosit pana acum niciodata, dar la culoarea de pe F10, acest Imperial Blau Metallic, ma minunez cat de repede se "murdareste" sau mai bine spus, se observa dupa ce in prealabil o spal. Ma gandesc ca asta-i rolul cerii, pe langa faptul ca protejeaza si vopseaua. Pt aplicare, am observat ca-mi trebuie si un aplicator, ceva de la Vicont avea un rating bun pe pro-detailing. Ar mai trebui si altceva? Eventual o ceara pe care s-o aplic dupa spalare sau toate se aplica imediat dupa spalare, cel putin asa mi se pare logic. Merci!

FusoCoat este foarte buna / durabila

Inainte de a aplica orice protectie trebuie sa urmezi cativa pasi esentiali pentru a asigura un bonding perfect

- prespalare cu spuma activa

- spalare 2BM ( 2 galeti ) cu sampon si manusa dedicata ( element cu element )

- uscare cu prosoape de microfibra

- decontaminarea lacului cu argila soft + lubrifiant de argila ( un pas foarte important )

- decontaminarea lacului cu IPA ( alcool izopropilic ) diluat 50/50 cu apa distilata ( aplicat element cu element si sters cu o microfibra de buffing )

- aplicarea protectiei ( Fuso Coat in cazul asta ) - element cu element ( lacul trebuie sa fie rece si masina sa fie la umbra ) ( ai nevoie de un aplicator dedicat si de vreo 3-4 microfibre de buffing pentru a sterge excesul )

Le gasesti pe toate la pro-detailing sau la ingrijireauto.ro

• Like 2

FusoCoat este foarte buna / durabila

Inainte de a aplica orice protectie trebuie sa urmezi cativa pasi esentiali pentru a asigura un bonding perfect

- prespalare cu spuma activa

- spalare 2BM ( 2 galeti ) cu sampon si manusa dedicata ( element cu element )

- uscare cu prosoape de microfibra

- decontaminarea lacului cu argila soft + lubrifiant de argila ( un pas foarte important )

- decontaminarea lacului cu IPA ( alcool izopropilic ) diluat 50/50 cu apa distilata ( aplicat element cu element si sters cu o microfibra de buffing )

- aplicarea protectiei ( Fuso Coat in cazul asta ) - element cu element ( lacul trebuie sa fie rece si masina sa fie la umbra ) ( ai nevoie de un aplicator dedicat si de vreo 3-4 microfibre de buffing pentru a sterge excesul )

Le gasesti pe toate la pro-detailing sau la ingrijireauto.ro

Multumesc pt sfaturi, desi ca sa urmez toata aceasta procedura imi va fi cam greu din cauza ca momentan nu locuiesc la casa, sa am si garaj pt umbra necesara, etc. De cele mai multe ori, folosesc spalatoria de la OMV din zona in care locuiesc. Ma gandesc ca daca nu urmez toti acei pasi pregatitori, n-o sa reziste atat de mult in timp??!?!?! Sau? Ar mai fi si alte aspecte negative?? Poate in cazul asta-i mai bine sa merg la un atelier specializat pe detailing, mai ales daca tine sase luni o astfel de aplicare.

• 2 weeks later...

Citesc pe topicul asta ca voi folositi diverse produse speciale pt curatat pielea.

La mine fiind bej, se murdareste f repede si folosesc...servetele umede pt maini la 2 lei plicul si se curata instant.

Nu imi dau seama daca procedez bine, insa nu am vazut urme de vopsea care sa ramana pe servetele

Edited by edit

Citesc pe topicul asta ca voi folositi diverse produse speciale pt curatat pielea.

La mine fiind bej, se murdareste f repede si folosesc...servetele umede pt maini la 2 lei plicul si se curata instant.

Nu imi dau seama daca procedez bine, insa nu am vazut urme de vopsea care sa ramana pe servetele

Pentru intretinere periodica iti recomand Prestine Clean , poti sa il folosesti pentru piele / plastic / vinilin / piele ecologica

http://www.pro-detailing.ro/kit-prestine-clean-kwazar-500-ml-p-136.html

+

http://www.pro-detailing.ro/pro-detailing-laveta-microfibre-uz-general-40x40-cm-p-1988.html

Edited by Acero99

• 2 weeks later...

Exista ceva "solutie protectoare" de dat pe piele dupa care nu te mai stresezi asa tare daca s.a varsat ceva pe scaun sau daca ai stat cu blugii nu se va lua culoarea etc...?

da ... exact pentru ce ai tu nevoie

http://www.ingrijireauto.ro/curatare-si-protejare-piele-auto/849-carpro-cquartz-leather-semi-permanent-coat-protectie-semipermanenta-pentru-piele-si-vinil.html

• Like 1