Jump to content

Senzori presiune roti rosu.

iiulian

Recommended Posts

Salut, am un Bmw 320Cd din 2004.

Am optinea senzori presiune roti, martorul este aprins cu rosu si nu il pot reseta sub nici o forma.

Jantele sunt originale, cauciucurile au dimensiunea buna, nu sunt runflat, senzorii de abs functioneaza, nu am eroare de abs sau dsc in bord sau pe tester facut cu dis. Cand scanez cu DIS nu am nici o eroare, in schimb cand verific senzorul de presiune frana 1 zice ca nu are eroare si cand verific senzorul 2 imi zice din prima sa verific ceva conexiuni, mufele sunt conectare la senzori. Au vreo legatura senzorii acestia doi cu sistemul de presiune a rotilor? Atasez o poza cu valori live din DIS.http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160207/5e15e2280794d75ab15b2986be65ccd0.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Presiuni pe sistem de franare, nu la roti, am schimbat de curand discuri, placute si lichid de frana, insa problema era de cand am cumparat masina(iunie 2015). Ideea este ca nu gasesc nicaieri o schema sa vad exact din ce este compus acest sistem de monitorizare a presiunii la roti si anume daca exista vreun modul electronic undeva, am mai pus si alt tester pe ea si la fel nu se poate conecta la sistemul de monitorizare a presiunii rotilor si acel tester zice de sensor presure 2.

Am verificat cu DIS conexiunea din sistemul de monitorizare a presiunii si DSC si este buna, am verificat butonul de resetare si este ok. Ma gandesc totusi ca este de la sensor presure 2, pentru ca are o valoare negativa. Senzorii abs sunt buni, verificati cu DIS. Am montat cauciucuri noi pe masina. Oricat as tine apasat pe buton, nu se reseteaza, tot rosu ramane. Nu pierde lichid de frana.

Edited by iiulian

Asa cum bine a punctat moderatorul mai sus, pe masina exista un sistem de monitorizare a rotilor, cum se invart - daca vreuna este intepenita sau se invarte mai mult, presiune in roti... practic sistemul ABS, ca si cum rotile ar fi complet independente de sistemul de franare-tractiune DAR supravegheate; ). Si exista si sistemul de monitorizare a presiunii Lichidului de Frana (penttu ca acesta sa franeze fara interventia ta la nevoie..) iar acest sistem este defect.

Chiar daca tu nu pierzi lichid nu inseamna ca senzorii nu pot fi defecti.

Edited by bimmer90f30

• 3 weeks later...
  • 2 weeks later...

http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160316/19e4d65d6693a76822627b75b958420c.jpg

Salut, am schimbat sensorul 1 si 2.

Cand scanez cu DIS la senzorul 1 imi zice ca totul este ok, cand scanez senzorul 2 imi da eroarea din prima poza.

Nu am erori la DSC, numai daca il scanez individual.

Am zis totusi ca este defect si i.am inlocuit pe amandoi.

Daca dau sa imi arate live, imi arata presiunea lichidului si pe fata si pe spate.

Nu ma pricep asa de bine, nu stiu de unde ar putea fi problema mea.

Daca scanez sectiunea cu presiunea la roti, nu imi afiseaza nimic, ceea ce ma face sa scred ca totusi lipseste ceva sau este defect.

Eu am presupus ca ar fi o legatura cu acesti doi senzori atata timp cat sistemul de monitorizare a presiunii rotilor se face impreuna cu modulul DSC.

Multumesc.