Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

poate ma ajuta careva

Recommended Posts

Un orb mi-a spart farul in parcare la E39,am luat nou prin asigurarea lui si de o saptamana de cand l-am montat am ars 3 becuri cu xenon.Ce naiba sa-i mai fac???Cum se poate verifica instalatia la tensiunea aia asa de mare ca zice electricianu lu peste ca i sa ars aparatu de masura??? :blink: :) :)

o mica rectificare:abea acum am vazut ca al 3-lea e de fapt celalalt xenon.Nu mai inteleg nimica!!Astea doua becuri am crezut ca s-au ars ca e ceva contact imperfect dar astalalt ce naiba are???Sa fie vreo legatura intre ele care sa cauzeze arderea lor???Ridicatoarele de tensiune pot fi afectate??ce naiba??

nu plateam becurile...le platea firma care mi-a montat farul.Farul e Hella nou,(parca 3400RON) cu tot cu bec...si nu-mi explic ce poate avea.Nici acuma nu o sa-l platesc...Ieri cand l-am vazut ars am crezut ca mor de nervi.Ce poate fi afectat...mai ales ca acuma sa ars astalalt bec???

si in tot timpul asta plateai cate 100 euro sau cat costa un bec ??

235193[/snapback]

patronul de la service le platea....el a montat farul nu eu!!!Dar oare e vreo legatura intre faruri de acuma sa ars si astalalt bec???sau e o simpla coincidenta???Se poate verifica instalatia elecrica in zona farului???Daca da cum poti verifica cu el aprins???

patronul de la service le platea....el a montat farul nu eu!!!Dar oare e vreo legatura intre faruri de acuma sa ars si astalalt bec???sau e o simpla coincidenta???Se poate verifica instalatia elecrica in zona farului???Daca da cum poti verifica cu el aprins???

235217[/snapback]

Sa nu fie centralina de la far...

Eu abia l-am schimbat,l-am platit 345 euro :blink:

235345[/snapback]

OMG...vezi sigurante ceva...nustiu sau ballastu ala sa fie pus cum trebuie...sigur face undeva scurt si din cauza asta patesti ce patesti

Cel mai probabil e vorba de calitatea proasta a becurilor. Becurile s-ar mai putea arde si daca unitatile de control sunt pentru alte becuri, nu pentru cele de pe masina.

Instalatia electrica de alimentare nu prea poate arde becurile, ci cel mult unitatile lor de control.

PS : DROSEL-ul sau BALLASTU-ul sunt doar o simpla bobina. Se utilizeaza la aprinderea neoanelor. Termenul a fost preluat in mod eronat, prin extensie, de la lampile de neon si utilizat si la Xenon.

Becurile cu Xenon sunt comandate de o unitate de control mult mai complexa ca o simpla bobina sau ridicator de tensiune. In documentatia BMW apare chiar sub numele de : "Control unit ".

Cel mai probabil e vorba de calitatea proasta a becurilor. Becurile s-ar mai putea  arde si daca unitatile de control sunt pentru alte becuri, nu pentru cele de pe masina.

Instalatia electrica de alimentare nu prea poate arde becurile, ci cel mult unitatile lor de control.

PS : DROSEL-ul sau BALLASTU-ul sunt doar o simpla bobina. Se utilizeaza la aprinderea neoanelor. Termenul a fost preluat in mod eronat, prin extenie, de la lampile de neon si utilizat si la Xenon.

Becurile cu Xenon sunt comandate de o unitate de control mult mai complexa ca o simpla bobina sau ridicator de tensiune. In documentatia  BMW apare chiar sub numele de : "Control unit ".

235498[/snapback]

CONTROL UNIT,ai dreptate.Apropo,merci mult la toti....chiar daca primele doua becuri s-au ars din habar nu am ce motiv...al treilea se pare ca doar a avut un contact imperfect.L-am desfacut si l-am pus inapoi si si-a reveniy si am si facut vreo 400KM cu farurile aprinse si nu s-au mai ars.Nu mai intreb de ce dar ma bucur ca functioneaza.