Jump to content

Am nevoie de niste informatii !

Gomez21

Recommended Posts

Buna seara dragi forumisti ! Recent am achizitonat, un e46 318i din 2004, si am niste retineri in privinta distributiei, si a mai multor elemente.

Se poate sa fie pe curea ? ca eu n-am vazut deloc niciun lant, am deschis capota, si se vede pe rolele alea doar curea din cauciuc sau ce o fi, dar in niciun caz lant. http://s13.postimg.org/536eim0fr/12773395_1143267052380788_407112563_o.jpg

http://s24.postimg.org/59d7d35t1/12755030_1143267032380790_2111397059_o.jpg Si asta e imaginea in care zic de cureaua aia.

Acum in imaginea de la motor, unde gasesc antigelul, si vasul de apa.

• Like 1
  • Downvote 1

cea indicata de tine este cureaua de accesorii,cea de distributie nu e vizibila si e pe lant,busonul de la antigel e in partea din fata.

Am inteles, mersi !

Ingrijita masina, s-o folosesti sanatos, Antigelul trebuie sa-l pui tu, si busonul e in dreapta emblemei, in stanga ei e vasul cu apa vad ca e deja plin pe jumatate, apropo cand ai cumparat-o nu ai intrebat si tu de antigel si apa ?

Multumesc frumos, pai acolo in dreapta emblemei mi-a zis cineva azi, ca e ulei de servo, sau servo frana... numai stiu sigur ce a zis. Si baiatu de la care am luat-o nu mi-a dat detaliile astea.

• Downvote 1

O sa ma informez mai mult inainte sa schimb la ea. Inca ceva, am vazut ca in treapta 1 si 2, bai nene, parca e puturoasa rau ( in turatii de la 1-3 mii), ca sa se simta ceva tre sa ii dau mai in blana in treptele astea ) :))))), urca turometru ala da vitezometru abia se misca. de la a 3a in sus incepe sa aibe zvac,.Nu stiu daca asa ar trebui sa fie, dar vin de pe un opel astra g 1.6 si ala in treptele astea 1 si 2 manca asfaltul. Si daca vrei sa ma ajuti, esi amabil si ai rabdare, ca sa numai caut prin toate topicurile alte informatii as dorii sa imi scrii aici despre intretinere si celelalte:

Inclusiv toate consumabilele : ce ulei, ce filtre absolut tot tot tot, de care sa cumpar.

• Downvote 4

Cand ai cumparat-o, nu ai mers si tu putin cu masina,sa vezi daca trage motorul? Raportul de transmisie din cutia de viteze este total diferit fata de opel astra,acum depinde ce vrei de la masina,confort sau pentru drifturi, sau pentru viteza? Trebuia sa faci un mic drive test inainte sa o cumperi. Pentru viteza cred ca era mai potrivita un F10.
  • Downvote 1

Ba da, am facut, dar nu am turato asa mult. Nu am luato pentru drifturi si alte prostii dastea. Eu ma asteptam ca in treptele astea 1-2 sa aibe si ea putere tinand cont ca este benzina, DAR in turatii mai mici. Ea te baga in scaun dar doar de la 3k turatii in sus, intelegi ? Si deasta am zis, ar fi normal ca de la 1 la 3k turatii in treaptele 1-2 sa fie asa puturoasa ?

In mod sigur masina nu este 100% functionala, pentru ca nu are nici o legatura un opel astra de 1.6 cu motorul asta, sau este doar o senzatie.

http://www.ultimatespecs.com/car-specs/Opel/3236/Opel-Astra-G-16i-16v.html

http://www.ultimatespecs.com/car-specs/BMW/4946/BMW-E46-3-Series-318i.html

Masina ta are motorul N42, cel cu valvetronic, adica ai un 318 FL; cauta pe forum folosind search si vei afla raspunsul la toate intrabarile tale

HER22, ti'am urmarit postarea cu sunetul care l'ai avut tu dar la mine nu ae aude asa, la tine clar zici ca'i diesel insa la mine nu. . Si referitor la cuplu ca am vazut in postarea ta, da, de la 1k la 3k nu prea se simte ca trage, dar asta in treptele 1 si 2. Acum nu stiu daca o fi de la vanos cum a fost la tine. Sau poate ca asa trage ea si eu nu sunt invatat. E primul meu 318 si cu alt model ca asta nu am mers si nu am cum sa fac diferenta.

Coressy, am sa fac mai dupamiaza un video ca acum nu plec nicaieri cu masina.

Este stricat unul dintre cele 2 vanos-uri.Am avut aceeasi problema pe un 318i din 2004.Dupa ce am schimbat vanosul defect am scapat de acest zgomot.

http://www.bmwclub.ro/forums/topic/124483-sunet-motor-e46/

Poate ai dreptate,ca am o eroare camshaft inlet error,si sunetul e proeminent cand motorul e la 90 de grade cu apa,la rece e normal,plus ca nu imi explic, consumul de ulei cand merg inafara, ĂŽn oras nu consuma gram,mentionez ca am mobil 5w40

Trimis de pe al meu GT-I9515 folosind Tapatalk

Poate ai dreptate,ca am o eroare camshaft inlet error,si sunetul e proeminent cand motorul e la 90 de grade cu apa,la rece e normal,plus ca nu imi explic, consumul de ulei cand merg inafara, ĂŽn oras nu consuma gram,mentionez ca am mobil 5w40

Fac cam 700 km pe luna si vreo 2 drumuri inafara localitatii,În acest timp completez cu 350-400ml de ulei,dar daca nu ies inafara si acesti 700 de km ii fac in oras nu consuma gram nici nu se misca de pe joja, fum nu scoate deloc si i-am bagat câteva accelerari