Jump to content

Schimb distributie BMW E87, 116i

dan.l

Recommended Posts

Buna ziua!

Am citit multe topicuri legate de problemele de distributie la BMW, asa ca am ajuns sa ma intreb daca nu ar fi cazul sa schimb si eu distributia...

Masina mea este un BMW 116 I, din 2008, motor n43b16, 1600 cmc, 122 cai putere, benzina, 118.000 km reali.

Anul trecut cand am cumparat-o am schimbat intinzatorul, dar acum ma gandesc ca poate mai bine schimb toata distributia, pentru a nu ajunge sa trebuiasca sa schimb tot motorul in caz de ceva...

Zgomote ciudate nu se aud la motor, dar am inteles ca patinele acelea din plastic pot ceda oricand si sa provoace daune majore la motor, in momentul in care sare lantul.

Ce sfat puteti sa imi dati, credeti ca ar fi bine sa o schimb sau nu e cazul?Ati avut probleme la tipul acesta de motoare?

Oare cat m-ar costa piesele si manopera (un pret estimativ)?

Va mulțumesc anticipat!

Edited by dan.l

Buna ziua!

Am citit multe topicuri legate de problemele de distributie la BMW, asa ca am ajuns sa ma intreb daca nu ar fi cazul sa schimb si eu distributia...

Masina mea este un BMW 116 I, din 2008, motor n43b16, 1600 cmc, 122 cai putere, benzina, 118.000 km reali.

Anul trecut cand am cumparat-o am schimbat intinzatorul, dar acum ma gandesc ca poate mai bine schimb toata distributia, pentru a nu ajunge sa trebuiasca sa schimb tot motorul in caz de ceva...

Zgomote ciudate nu se aud la motor, dar am inteles ca patinele acelea din plastic pot ceda oricand si sa provoace daune majore la motor, in momentul in care sare lantul.

Ce sfat puteti sa imi dati, credeti ca ar fi bine sa o schimb sau nu e cazul?Ati avut probleme la tipul acesta de motoare?

Oare cat m-ar costa piesele si manopera (un pret estimativ)?

Va mulțumesc anticipat!

In general n47 se spune ca are probleme cu distributia, motorul tau nu este problematic dar nu este exclus sa se rupa... Distributii rupte au fost si la motoarele de 3.0 de pe x5 si x6, deci nu doar un tip de motor are "erori", in procentaj mai mare sau mai mic au toate "bube".. Asta cu schimbatul depinde de tine dar la motorul tau, plus ca nu ai sunete ciudate, cred ca poti sta linistit ...

• Like 1
  • Downvote 1

Pentru verificare poti suna la reprezentanta sa ĂŽĂâşi spunĂŁ daca seria ta a fost sau nu inclusĂŁ in programul de recall. Daca da, ar fi ok sa o schimbi preventiv. Ca si costuri, undeva in jur de 3500 RON cu piese OEM + manopera. Numai bine

Sent from my iPhone using Tapatalk

• Like 1

Omul are alt motor (benzina)! Deja s-a dat in frenezie cu distributia asta ... "indiferent de motor, schimb-o preventiv ca sa dormi bine" :frantics:

@dan - sugestia mea e sa lasi masina in pace daca merge bine.

Edited by LYM
  • Like 2

Merge bine, am sa merg saptamana viitoare sa schimb uleiul si filtrele si am sa il rog pe mecanic sa verifice si el daca se aud sau nu zgomote suspecte (eu nu am auzit).

Deocamdata, daca si el spune ca este in regula va ramane asa.

Am vorbit la reprezentanta BMW si mi-au spus ca o verificare a gradului de uzura/intindere a lantului este in jur de 600 lei - mi se pare cam mult, puteau sa o faca si ei gratis, daca tot se stiu cu musca pe caciula...

Va multumesc pentru raspunsuri!