Jump to content

fulie 320 efficient dynamics

Bogas22

Recommended Posts

Salut!Sunt nou aici si vreau sa stiu, va rog, care ar fi varianta mai buna calitate/pret, in vederea inlocuirii fuliei la un 320 diesel 163 cp efficient dynamics.Sa merg pe piesa originala sau after market.Avantaje si dezavantaje.Astept sfaturi.Va multumesc!

Salut!Sunt nou aici si vreau sa stiu, va rog, care ar fi varianta mai buna calitate/pret, in vederea inlocuirii fuliei la un 320 diesel 163 cp efficient dynamics.Sa merg pe piesa originala sau after market.Avantaje si dezavantaje.Astept sfaturi.Va multumesc!

Poti merge pe Corteco. OEM e facuta tot de ei, multi de pe aici si-au pus de la ei. Mi se pare ca este ceva diferenta intre OEM si Corteco, dar poti solicita niste oferte de pret pt ambele si vezi daca se renteaza sa iei totusi OEM, care-o sa fie tot Corteco, doar ca o sa aibe marcaj cu BMW pe langa.

Poti merge pe Corteco. OEM e facuta tot de ei, multi de pe aici si-au pus de la ei. Mi se pare ca este ceva diferenta intre OEM si Corteco, dar poti solicita niste oferte de pret pt ambele si vezi daca se renteaza sa iei totusi OEM, care-o sa fie tot Corteco, doar ca o sa aibe marcaj cu BMW pe langa.

Cred ca ai vrut sa spui OE, nu OEM.

Cred ca ai vrut sa spui OE, nu OEM.

Mda! Am creat poate putina confuzie. Oricum Corteco fiind furnizorul OE pt BMW, adica acestia le produc fulia dupa standardele BMW, dupa care cei din urma le ambaleaza in propriul ambalaj, plus stanta si cod BMW. Pe de alta parte Corteco vinde aditional aceste fulii, dar intr-un alt ambalaj si fara codurile si stanta BMW, altfel vor intra in conflict cu cei din urma. In acest caz, produsul lor comercializat pe piata va fi produs OEM. Alta firma, alta in afara celor de la Corteco, daca decide sa produca aceasta fulie pt BMW, produsul lor pe piata va fi un produs Aftermarket De obicei acestea sunt de evitat, intrucat acestia din urma nu au tinut cont de toate specificatiile BMW la fabricarea lor. Evident ca nici n-au avut informatiile, intrucat BMW i-au ales decat pe Corteco sa le fabrice respectiva fulie si doar lor le-au furnizat detaliile necesare a.i. fulia sa reziste propriilor teste de rezistenta ori anduranta, etc.

Pana la urma fuliile Corteco vor fi niste produse OEM, chiar daca OE, in ambalajul original BMW, vei regasi aceeasi fulie fabricata tot de ei, dar cu stanta si P/N-ul de BMW.

Edited by RaYn3
  • Like 4

Credeti ca se merita sa pun originala(am gasit la un tip ce aduce din Germania) la 1500 lei, sau sa merg pe Corteco,pe care nu stiu la ce pret as putea s-o gasesc.Adica ar fi diferenta mare de calitate intre ele? Edited by Bogas22

Credeti ca se merita sa pun originala(am gasit la un tip ce aduce din Germania) la 1500 lei, sau sa merg pe Corteco,pe care nu stiu la ce pret as putea s-o gasesc.Adica ar fi diferenta mare de calitate intre ele?

Corteco stiam ca-i undeva la 950RON, deci s-ar parea ca este o diferenta pana la 1500RON. Poti cere oferta de pret la colegii de pe forum ce comercializeaza piese. Iti pot aduce atat Corteco cat si OE BMW, iar preturile sunt mult mai bune decat in multe alte locuri. Vorbesc din experienta.

Nu se schimba doar fulia.

Se mai schimba cele 2 intinzatoare,cureaua si eventual surubul,asta ca sa nu schimbi doar fulia,ca o schimbi degeaba.

Bmw recomanda schimbarea acestor piese la 60000 km.

Edited by adi v