Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

Turbina e39 pe e46?

Tripl3x

Recommended Posts

Rog un moderator sa mute topicul daca a mai fost discutat. Multumesc

Salutari dragi colegi.

Sunt posesorul unui e46 318d 116cp an 2003.

Astazi am avut ghinionul sa constate un mecanic ca turbina m-a lasat.Mi-a zis sa caut o turbina pentru model 318 136cp an 2002. aici nu am inteles ( 136cp in talon am 116cp , an 2002 in talon 01.06.2003 )In fine am zis stie el ce stie, poate turbina a fost schimbata.

Buuuunnnn.

Am cautat pe net turbine. Un prieten care e nebun cu bmw m-a intrebat: De ce nu pui tu turbina de e39 3000 cu tot cu intercooler si faci modificari la furtune pentru ca nu au acelas traseu ca la e46 si mai faci o flansa care trebuie sa vina unde are prinderea turbina.

Asa castigi niste cai dupa montaj bineinteles trebuie umblat in soft ca sa vada caii de la turbina e39 plus poti sa-i mai adaugi 30 cp lejer din soft.

Inainte de constatarea turbinei decedate vroiam sa-i mai bag 30cp.

Am zis : suna interesant ,preturile la turbine e39 sunt mai mici pluc castig niste caluti de la turbina. dar oare se poate face aceasta modifecare de turbina?

De aceea va cer un sfat celor cunascatori in domeniu .

Stie cineva daca se poate face aceasta modificare?

Nu prea ii vad rostul pe 318d. Poti pune turbina normala si cu soft ajungi la 160-165cp :)

PS: Cu injectoarele mici de pe 318d si turbina de 3.0d o sa ai lag super mare, daca vrei mult mai multi cp trebuie sa schimbi si injectoarele.

Edited by Kenbobo

k inteleg.

are cineva o schema la traseu vacuum 318d 116cp an 01.06.2003?

cineva zicea ca turbina se aude , ca are un mic suerat. as vrea sa verific fiecare furtunas in parte de vacuum.

sa elimin prima data micile cauze.

Edited by Tripl3x

• 2 weeks later...

Furtunasele de vacuum-ul nu suiera ;) Verifica furtunele de la iesirea din turbo pana la intrarea in admisie.

am reusit. era de vina electrovalva de langa EGR. la mine cand bagam furtunasu din electrovalva in egr deschidea la maxim clapeta aia din egr la relanti.

ramane sa o duc la diagnoza sa-mi anuleze erorile care le-a luat in timp

apropo unde gasesc si eu furtunase de vacuum 3,5 x 2 din cate vad nu cred sa aive dimensiunea asta. la magazine au doar 3,7x7 :(

Edited by Tripl3x

• 5 months later...

Nu prea ii vad rostul pe 318d. Poti pune turbina normala si cu soft ajungi la 160-165cp :)

PS: Cu injectoarele mici de pe 318d si turbina de 3.0d o sa ai lag super mare, daca vrei mult mai multi cp trebuie sa schimbi si injectoarele.

Daca as face aceasta modificare , ce turbina ar merge pusa pe masina si ce injectoare se potrivesc pentru schimbare?

Ziceai in alt post " Ai 318d 116cp, dar blocul motor si turbina sunt identice cu cele de pe 320d 136cp."

http://www.bmwclub.ro/forums/topic/176555-motor-zgomotos/page__p__2365367__fromsearch__1?do=findComment&comment=2365367