Jump to content

turbo 320d

ciprian81

Recommended Posts

Salut si bine v-am gasit,tocmai ce m-am inregistrat pe forum.

Detin un 320d din 2000 si a inceput masina sa imi scoata fum negru-albastrui cand apasa brusc acceleratia, lucru care nu il facea acuma.

din tester se pare ca turbo nu mai lucreaza in parametrii normali si doresc sa il schimb.

ce vreau sa va intreb ?

schimbarea turbo ce operatii mai implica?

se poate schimba pur si simplu si atat?

am inteles ca daca schimbi turbo, mai trebuie sa cureti obligatoriu si intercoolerul si alte chestii.

cum ai testat tu turbo la tester ?

daca se sparge paleta de la turbo si scapa ulei pe evacuare si in intercooler, atunci trebuie curatat.

eu trebuie sa schimb weekendu asta si filtru de noxe care trebuia sa-l schimb atunci cand am pus turbo nou

237206[/snapback]

pai l-am pus pe tester si pe ecran arata ceva valoare care ar trebuii sa fie in mod normal si valorea care o are de fapt, cred ca presiunea aerului si o data ce apasai acceleratia cu cat urca mai mult in ture cu atat mai mult crestea valoarea aia care ar trebuii sa fie in mod normal, dar valoarea reala era muuuuuuuuuult mai mica + ca turbo e plin de ulei si am joc la AX, deci clar e praf si trebuie schimbat.

Valva EGR iara e dusa + ca am observat mai nou, cand accelerez puternic in a 2-a se aud 2 batai puternice in fata pe partea soferului

ii dau pedala in a 2-a si pe la 2500 rpm se aude un TRONC si pe la 3500 rpm iara un TRONC.

doamne..

pai l-am pus pe tester si pe ecran arata ceva valoare care ar trebuii sa fie in mod normal si valorea care o are de fapt, cred ca presiunea aerului si o data ce apasai acceleratia cu cat urca mai mult in ture cu atat mai mult crestea valoarea aia care ar trebuii sa fie in mod normal, dar valoarea reala era muuuuuuuuuult mai mica + ca turbo e plin de ulei si am joc la AX, deci clar e praf si trebuie schimbat.

237217[/snapback]

Cum ai aflat ca ai joc la ax?

nu schimbi turbina asa usor.cand pica o sa iti dai seama,scoate tone de fum si crede-ma o sa auzi un zgomot f puternic.iti recomand sa ti-o cureti,probabil are depuneri pe ea.aceeasi problema am avut-o si eu,masina nu tragea deloc,la tester mi s-a spus ca turbina nu functioneaza si ca trebuie schimbata.

M-am dus la un tip,membru VW forum,am dat 6 milioane am dat-o jos de pe masina curatat tona de depuneri din turbina(cred ca 90% din TDI-urile noastre au problema asta din cauza prfaului si a motrinei de 2 bani) si masina era ca noua.te sfatuiesc sa faci si tu acelasi lucru

bun, de curatat o curata, dar cu jocul la ax ce face ?

237459[/snapback]

salut,

masina e deja in service, baietii demonteaza turbo sa-i puna unul second hand. mi l-a adus un prieten din dezmembrari din Olanda.

Valva EGR am comandat-o, 157 euro

Cele doua batai de care va ziceam care se aud in acceleratie, se pare ca este ceva bucsa de la un telescop, si de aia bate in acceleratie puternica pt ca botul se ridica in sus.

pe turbo SH am dat 500 euro, o fi mult, o fi putin, nu stiu, dar am 3 luni garantie si masina dezmembrata avea 55.000 km.

stiu ca vechiul turbo avea joc la AX pt ca eu l-am dat o data jos si l-am trimis la reconditionat, a tzinut reconditionatul 2 luni...

si by the way, pt Barbie, vad dupa semnatura ca ai avut 330d si acuma ai 325i, fa te rog o comparatie si spune-mi care e diferenta intre ele, putere,consum, etc

Edited by ciprian81

si by the way, pt Barbie, vad dupa semnatura ca ai avut 330d si acuma ai 325i, fa te rog o comparatie si spune-mi care e diferenta intre ele, putere,consum, etc

237484[/snapback]

pai la 330d aveam un consum urban de 10,5% la 325ci am 13,5%.ca putere 325ci e muuult peste,nu are acelasi cuplu dar o data de esti in ture este senzatie.pt oras si mers bara la bara recomand clar 330d-ul pt ca 325ci-ul mi se pare mult mai obositor si as fi preferat sincer o cutie automata.oricum clar mult mai usor de intretinut 325-ul