Jump to content

Nelamurire ulei

Jayson

Recommended Posts

Am citit destul de mult despre uleiuri recomandate dar mai mult m-am incurcat pentru ca fiecare recomanda altceva,

Detin un seria 1, e87, 120d si masina pana la 130k km a avut parte de ulei 5w30 produs de BMW. La ultima revizie mecanicul a recomandat sa punem 5w40 si asa am facut. Tot ce pot spune este ca am pus ulei Castrol, dar nu stiu mai multe detalii. El avea un butoi mare de Castrol si mi-a tot spus ca e de cea mai buna calitate mi-a si aratat unde este facut si imnbuteliat (in Germania scria pe butoi). Uleiul avea o culoare verzuie si am platit 300 de lei pentru 6l.

De cand l-am schimbat masina este mai zgomotoasa dar merge la fel de bine. Credeti ca am facut o prostie cu acest ulei 5w40? Sa trec inapoi pe 5w30 sau sa o las asa pana parcurg 10 mii de km si o sa fac schimbul din nou?

Nu pot sa zic de cat ca ai platit cam mult pentru un ulei varsat.Daca uleiul este intradevar Castrol eu zic sa il lasi pana la 10.000 dar dupa sa treci pe 5w30 ca nu ai un motor cu 300.000km si nici nu stai in Dubai unde sunt 40 de grade sa zici ca ii trebuie un ulei ceva mai vascos. Edited by OPaul

Eu ma-m pacalit de 2 ori la 2 masini cu acest tip de ulei, e doar reclama pe butoi, acolo mecanicul poata sa puna si ulei Bunica ,nu ai de unde sa stii ce ti-a turnat in motor, daca ti-a recomandat 5w40, inseamna ca ai multi km la bord si motorul e zgomotos, insa nu-ti recomand ulei din butoi.Eu folosesc ulei original BMW si Duralube.

5W40 nu e rau dar la masina ta iti recomand 5W30 full synthetic de la castrol. 50 lei cat ti-a luat ala e cam mul pt 1l, pretul lui ar fi cam de 40 la mecanic. El il ia cu 18-25 ron de la distribuitorul lui. Mai bine iit cumperi tu bidon de 5l si il desfaci tu decat sa pui din butoiul mecanicului...nu stii ce are acolo.
  • Like 1

Motorul ala duce mult si bine cu revizia completa (mare) la 15000 de km. Daca vrei tu sa-i faci la fiecare 10 000 e si mai bine. Eu faceam la motorul M47 revizia la 15000 si am tinut masina 3 ani si 140k km si nu am avut nici o problema cu turbina sau cu DPF. Nu am completat niciodata intre revizii, deoarece nu cerea masina. Iti recomand, dimineata la rece, sa ii mai verifici joja de ulei sa vezi daca iti mananca pe parcus. Uleiul recomandat de ClaudiuBWR e ft bun, dar costa un pic mai mult. Vezi sa ai un litru de ulei mereu in masina, poate esti pe drumuri si iti cere masina sa ii completezi 2-300 de ml :) Drumuri bune sa ai, fara probleme.

La ultima revizie mecanicul a recomandat sa punem 5w40 si asa am facut. Tot ce pot spune este ca am pus ulei Castrol, dar nu stiu mai multe detalii.

El avea un butoi mare de Castrol si mi-a tot spus ca e de cea mai buna calitate mi-a si aratat unde este facut si imnbuteliat (in Germania scria pe butoi).

Uleiul avea o culoare verzuie si am platit 300 de lei pentru 6l.

Destul de viscos uleiul ala pentru masina ta, ar fi indicat sa treci inapoi la 5w30.

Legat de uleiul din butoi, ce ti-a fost pus, poti sta linistit pentru ca nu este fake. Cand lucram la Chevrolet exact acelasi tip de ulei la butoi il primeam prin cei de la GM Romania. Pe butoi scria Castrol Magnatec Professional OE 5W-40 Synthetic engine oil si era de culoare verde(uleiul, nu butoiul).