Jump to content

E46 - Volan trei spite vs. volan patru spite

Dialex

Recommended Posts

Buna prieteni.

Sunt fericitul posesor al unui E46 (compact) si cochetez cu ideea de a-i schimba volanul cu unul cu comenzi.

Citind diverse postĂŁri pe Forum, am vĂŁzut ca mai toatĂŁ lumea prefera volanul ĂŽn 3 (trei) spițe și ma ĂŽntrebam care e motivul?

Strict functional, fac fix aceeasi treaba. La aspect, depinde de gusturi. Mie de exemplu imi place mai mult volanul de E46 facelift in 4 spite cu comenzi decat cel sport. In schimb cel M e deja alta mancare de peste.

Cel de M e putin mai gros, de aceea si feelingul diferit. De fapt asta e diferenta intre cele 3, feelingul oferit soferului, ca in fond el conteaza. Impactul vizual e mai mare la volanul sport si M, dar deasemenea conteaza si pielea de pe el, grosimea etc. Volanul cred ca e cea mai modificata piesa din interior retrofituri/upgradeuri / imbracare in piele samd.
  • Like 1

Un prieten care a avut volan in 4 spite cu comenzi pe fosta masina si acum are cel gros de M (ambele e46)spunea ca erau mai comod de folosit, mai ergonomice comenzile de pe volanul in 4 spite.. Evident ca design, look e cu totul altceva cel M ..
  • Like 3

Pai volanul sport sau M nu tine de tuning sau ornamente. Tine mai mult de dorinta proprietarului, primul proprietar poate sa-l configureze fara sa aiba alte elemente sport pe masina (am vazut multe, si nu arata deloc rau).

Desi cel mai indicat, daca ai interior normal, e volan in 4 spite, dar pana la urma totul tine de gusturi.

Cititnd inca o data vad ca baiatul are compact. Pe compact nu au existat volane cu 4 spite, ci doar cu 3(sport). As merge pe volan sport (nu M - cel M costa nejustificat de mult dupa parerea mea)

Hmmm... as fi putut sa jur ca volanul masinii (În 4 spite si fara comenzi) e cel original, dar cine stie, poate s-o fi gândit vânzatorul sa mai scoata un banut si l-a schimbat. ;)

Hmmm... as fi putut sa jur ca volanul masinii (în 4 spite si fara comenzi) e cel original, dar cine stie, poate s-o fi gândit vânzatorul sa mai scoata un banut si l-a schimbat. ;)

am si eu un compact si are tot volan cu 4 spite fara comenzi desi are si pachet exterior m original, deci vin si cu din astea, nu numai sport

Edited by Rico24
  • Like 1