Jump to content

N52 sau M54

crtir

Recommended Posts

Salutare tuturor !

Sunt in tratative cu un prieten sa-i vand e46-le 325-ul pe care il detin si deja am strans ceva banuti pt. ca sa ma gandesc sa-mi iau ulterior un E90 sau E60. Obligatoriu 6 cilindri si foarte probabil benzina. Si destul de probabil il voi lua din Germania vara asta sau in toamna cel mai tarziu. Ca pret exclusiv de achizitie ma voi invarti undeva intre 7500 si 8000 de euro.

Prima optiune, in functie de nevoile mele, ar fi 325i cu N52B25. Dar ,conform cu ce-am mai citit aici si pe net, se pare ca ar fi un motor destul de capricios, cu probleme complexe. Capacul de chiulasa prost proiectat, tachetii hidraulici, bloc motor dintr-un aliaj discutabil, simeringuri supape, segmentii de ungere par a fi riscuri mari la acest motor. Si din pacate aceleasi probleme se regasesc si la 330 i e90 cu N52B30(exceptand segmentii de ungere care-s mult mai ok si sunt de la Mahle pt. 3.0i ).

Asadar, pt. a evita riscurile astea, ma gandesc si la E60 530i cu M54B30. Am avut multi ani pe mana M54B22 si B25 pe e46 si mi se par niste motoare ok. Problema este ca M54 nu se mai produc de 10 ani si nu stiu daca voi mai gasi piese originale prin reprezentante. N52-ul am inteles ca pt. anumite piete s-a produs pana in 2015, deci nu ar fi o problema din punctul asta de vedere.

Voi ce ma sfatuiti ? Pe ce sa merg, N52 sau M54 ? Astept orice fel de pareri, comentarii, recomandari , experiente placute-neplacute intalnite vizavi de aceste doua motoare.

Multumesc anticipat !

Am n52b25 in prezent si s-a dovedit a fi un motor bun pana in momentul de fata. Raport bun consum/performante doar ca trebuie sa te astepti sa-ti manance ulei. Au problema de "tappet tick" pe care bmw nu au adresat-o fiindca au zis ca nu dauneaza motorului si daca mergi cu masina mai mult de 5 km/ zi nu o sa auzi nimic.

Am n52b25 in prezent si s-a dovedit a fi un motor bun pana in momentul de fata. Raport bun consum/performante doar ca trebuie sa te astepti sa-ti manance ulei. Au problema de "tappet tick" pe care bmw nu au adresat-o fiindca au zis ca nu dauneaza motorului si daca mergi cu masina mai mult de 5 km/ zi nu o sa auzi nimic.

Ce este acest ,,tappet tick'' ? Se refera la zgomotul la rece cauzat de tacheti ?

Am urmarit si topicul cu masina ta si probabil esti printre putinii fara probleme majore cu acest motor.Parca banuiai ceva probleme si pe la injectoare la masina ta sau confund topicul ? Apropo, de cat timp ai masina ?

Eu e46-le 325i -ul il am de exact 6 ani si pot sa zic ca probleme critice nu am avut cu el.Merge bine si acuma.Mai are uneori un relanti foarte usor ezitant la rece pt. cateva secunde(aproape fenomen general la M54)si consuma ceva ulei dar in rest merge la fel de bine ca in prima zi. Suna bine in turatii si e liniste de mormant in masina cand stau cu ea la semafor. De aceea vreau sa merg tot pe varianta benzina 6L. Dar ca si o ultima varianta ar putea fi si diesel-ul 330 d E90.

Nu, tappet tickul este cauzat de "lifterii hidraulici" din schema de aici. Masina o am de 7 luni si da am schimbat injectoarele desi nu ele erau cu problema din pacate. Motorul este destul de bine facut in afara de chiulasa care nu permite uleiului sa ajunga destul de repede la acei lifteri asa ca atunci cand masina sta cu zilele si se scurge uleiul trebuie sa mergi cam 10 minute cu ea turata sa scapi de zgomot asa ca cel mai probabil daca te decizi pe n52b25 90% din masini au acel tappet tick.

se aude, multi il confunda cu tachetii dar nu au treaba :)

Si daca sc himbi lifterii nu dispare sunetul? Sau doar pt o perioada?

Sunt trei proceduri prin care dispare.

1: Operatiunea de "bleed" in care tii masina turata la 2000-3000 dupa ce se incalzeste si dispare pana cand se scurge iar.

2: Schimbi lifterii si sunt 50% sanse sa revina zgomotul.

3: Chiulasa cu una de 2008+ si rezolvi problema.

• Like 1

• 3 weeks later...