Jump to content

Comportament ciudat cutie

hutzu2005

Recommended Posts

Salut ,

De 6 luni sunt posesorul unui E61 LCI ,530d,2007. Am mers 7000 km de cand am luat-o si de 2 ori am experimentat ceva mai ciudat in comportamentul cutiei.

Merg normal si la un moment dat imi schimba in primele 3 trepte undeva pe la 2300-2500, la acelasi stil de mers imi schimba undeva la 1800 rpm. Mentionez ca e prima masina cu cutie automata cu care am mers vreodata. Sper sa ma lamuriti si pe mine daca e normal sau nu.

Va multumesc

Ai trecut-o cumva in modul sport? revizia la cutie i-ai facut-o ? vezi cand a fost facuta ultima revizie la cutie. Stiu ca intra 7-8 litri de ulei in cutie. Daca nu stii cand a fost facuta ultima revizie la cutie, fugi la service si fa-o Revizia la cutie se face la 60K.

Nu, era in modul Drive.

In iulie ajung in tara si deja am vorbit la ZF Faur sa fac schimbul de ulei si filtru la cutie. Doar ca nu inteleg de ce deodata nu mai schimba schimba la fel. Sper sa nu fie o problema.

Salut

M-am uitat si eu pe site-ul de ZF Faur. Am vazut in lista lor numai cutii de viteza automate de VW si Audi.

Se pricep si la cutii automate de BMW.

Daca poti spune - la cat se ridica revizia?

Multumesc

Cu respect

O revizie la cutie te costa cam 200 euro sau 300 maxim, depinde unde o faci.

Multumesc

Eu am un E91 din 2010 automat - luat inainte de craciun 2015 si am tot vazut ca se fac revizii la cutiile automate. Din cate intelesesem eu ( poate in mod eronat ) acestea ar fi fost life ( fara intretinere )

Imi poti recomanda un service de incredere - la reprezentanta nu stiu daca sunt in stare sa faca asa ceva ( ma refer la calificarea necesara - cea adevarata )

Cu respect

Ce descrii tu nu-mi pare o problema , fctie de acceleratie , inclinatia drumului , forta cu care apesi pedala poate varia schimbul vitezei . Eu nu m-as ingrijora dar e f bine sa-i faci o revizie .

Drumul e acelasi pe care il fac mereu. Am observat cum schimba cutia , si anume atunci cand iei picioru de pe acceleratie schimba si asa mai departe. La mine cateodata parca nu vrea sa schimbe si trebuie sa ma duc cu ea pana pe la 2500. Cineva mi-a zis ca e posibil sa fie de la regenerare ca cica atunci cand isi face regenerarea merge mai turata, eu sincer nu am gasit nimic pe net.

Multumesc

Eu am un E91 din 2010 automat - luat inainte de craciun 2015 si am tot vazut ca se fac revizii la cutiile automate. Din cate intelesesem eu ( poate in mod eronat ) acestea ar fi fost life ( fara intretinere )

Imi poti recomanda un service de incredere - la reprezentanta nu stiu daca sunt in stare sa faca asa ceva ( ma refer la calificarea necesara - cea adevarata )

Cu respect

Eu am sunat la ZF Faur e service aurorizat si mi-au spus ca schimbul de ulei cu filtru si tot ce trebuie e in jur de 1700 lei la masina mea.

Nu are nimic cutia, asa face cand se regenereaza filtrul de particule, incearca sa nu opresti motorul pana cand nu termina.

Dureaza cam 5 - 10 minute. Atunci cand se regenerteaza, nu o sa schimbe in primele 3 trepte mai jos de 2300 - 2500 indiferent de cum calci acceleratia.

Edited by Unknovvn

Nu are nimic cutia, asa face cand se regenereaza filtrul de particule, incearca sa nu opresti motorul pana cand nu termina.

Dureaza cam 5 - 10 minute. Atunci cand se regenerteaza, nu o sa schimbe in primele 3 trepte mai jos de 2300 - 2500 indiferent de cum calci acceleratia.

Multumesc frumos

Multumesc

Cu respect

La alea manuale lichidul e Life Time insa la automate trebuie schimbat la 50K si dormi linistit. Stai linistit, la reprezentanta e ft usor. Eu am dus masina la reprezentanta VW SERPICO din Craiova si mi-au luat 1280 RON Cu tva inclus. LA MHS Bucuresti cereau 2700 de ron pe acelasi ulei, aceeasi cantitate si aceeasi durata si aceeasi manopera. Oricum aveam drum asa ca a fost ca un pit stop pe drum :). INcearca si la Pitesti si vezi preturi.