Jump to content

Curatare Instalatie Racire BMW E36

MFM

Recommended Posts

Salutare as vrea sa schimb lichidul instalatiei de racire..complet dar inainte as dori sa curat oarecum toata instalatia deoarece s-a folosit numai apa..+ a stat mult timp masina! Am auzit mai multe sfaturi legate de solutii cum ar fii Calgon,Otet si nu stiu ce sa folosesc..cine a mai facut si a dat rezultate bune as fi recunoscator pentru raspunsuri multumesc anticipat si daca se poate si ce pasi sa urmez..

• 1 month later...

Nu te-aș sfătui să folosești soluțiile alea cu Calgon, oțet ș.a.m.d.

Cred că 2 schimburi de antigel ar trebui să fie suficiente.

Golești prima dată sistemul complet iar dacă poți să dai jos radiatorul ar fi și mai bine.

Dacă ai dat jos radiatorul, îl poți spăla cu jet de apă pe interior până rămâne apa curată.

Dacă nu vrei să dai jos radiatorul, folosește în prima fază doar apă distilată.

Încarcă cu apă distilată sistemul, fă aerisirea cum trebuie și mergi cu mașina câțiva kilometri sau măcar o zi,

astfel încât să apuce și termostatul să se deschidă și apa să circule și prin radiator.

Nu uita să dai drumul și la căldură pe temperatură maximă pentru că și prin radiatorul de câldură din habitaclu circulă același agent al sistemului de răcire.

După ce consideri că apa distilată a trecut prin tot sistemul de răcire, poți să o dai afară și să observi cât de curată este.

E bine să desfaci toate furtunele radiatorului, nu doar șurubelul de plastic din partea de jos a radatorului.

Dacă apa eliminată este prea murdară, repeți operațiunea tot cu apă distilată și mărești durata folosirii mașinii la 2 zile.

Dacă este doar puțin murdară, poți deja să folosești antigel (albastru este recomandat la E36) în concentrație de 1:1 cu apă distilată.

Ca să fii sigur că nu mai există mizerie în sistemul de răcire, după 1-2 săptămâni după ce ai pus antigel, poți să îl dai afară (primul antigel) și să pui altul nou.

Baftă!

Edited by SlowDeath

Nu te-aș sfĂŁtui sĂŁ folosești soluțiile alea cu Calgon, oțet ș.a.m.d.

Cred cĂŁ 2 schimburi de antigel ar trebui sĂŁ fie suficiente.

Golești prima datĂŁ sistemul complet iar dacĂŁ poți sĂŁ dai jos radiatorul ar fi și mai bine.

DacĂŁ ai dat jos radiatorul, ĂŽl poți spĂŁla cu jet de apĂŁ pe interior pânĂŁ rĂŁmâne apa curatĂŁ.

DacĂŁ nu vrei sĂŁ dai jos radiatorul, folosește ĂŽn prima fazĂŁ doar apĂŁ distilatĂŁ.

ĂncarcĂŁ cu apĂŁ distilatĂŁ sistemul, fĂŁ aerisirea cum trebuie și mergi cu mașina câțiva kilometri sau mĂŁcar o zi,

astfel ĂŽncât sĂŁ apuce și termostatul sĂŁ se deschidĂŁ și apa sĂŁ circule și prin radiator.

Nu uita sĂŁ dai drumul și la cĂŁldurĂŁ pe temperaturĂŁ maximĂŁ pentru cĂŁ și prin radiatorul de câldurĂŁ din habitaclu circulĂŁ același agent al sistemului de rĂŁcire.

DupĂŁ ce consideri cĂŁ apa distilatĂŁ a trecut prin tot sistemul de rĂŁcire, poți sĂŁ o dai afarĂŁ și sĂŁ observi cât de curatĂŁ este.

E bine sĂŁ desfaci toate furtunele radiatorului, nu doar șurubelul de plastic din partea de jos a radatorului.

DacĂŁ apa eliminatĂŁ este prea murdarĂŁ, repeți operațiunea tot cu apĂŁ distilatĂŁ și mĂŁrești durata folosirii mașinii la 2 zile.

DacĂŁ este doar puțin murdarĂŁ, poți deja sĂŁ folosești antigel (albastru este recomandat la E36) ĂŽn concentrație de 1:1 cu apĂŁ distilatĂŁ.

Ca sĂŁ fii sigur cĂŁ nu mai existĂŁ mizerie ĂŽn sistemul de rĂŁcire, dupĂŁ 1-2 sĂŁptĂŁmâni dupĂŁ ce ai pus antigel, poți sĂŁ ĂŽl dai afarĂŁ (primul antigel) și sĂŁ pui altul nou.

BaftĂŁ!

Pai asa si vreua sa fac cum mi-ai spus fac ceva spalari si am cumparat solutia aceasta..din ce am inteles e buna sa vedem acum..multumesc frumos de sfaturi...Antigel G11 trebuie nu? mersi