Jump to content

Adevarat sau fals?

Recommended Posts

1.Am auzit de la niste prieteni ca daca lasi masina peste noapte in viteza,in timp,se poate uza ambreiajul(adica este bine sa o las pe liber doar cu frana de mana trasa).

2.Cica este mai bine sa apesi de 2-3 ori ambreiajul si sa bagi in 1-a decat sa-l tii calcat in viteza(la o coada,aglomeratie,etc).

Sunt adevarate sau false aceste afirmatii?

Si o intrebare,pentru curiozitatea mea: Cand vreau sa bag in 1-a si a 4-a,uneori,i-mi agata si intra mai greu sau chiar deloc. Cateodata trebuie sa apas ambreiajul de 2 ori. Este o problema a cutiei de viteze sau al ambeiajului?

Multumesc frumos!

Salut , eu iti spun cum fac eu , asta nu inseamna ca este corect 100% :

seara cand o las in garaj o las mereu cu rotile drepte si pe liber,binenteles cu frana trasa

la semafor sau daca recunosc ca am de asteptat mai mult de 30 sec tot asa o las pe liber

cand schimb vitezele trec mereu de la o viteza la urmatoarea ex de la 5-a trec la 4-a dupa la 3-a s.a.m.d chiar daca franez brusc

Pentru problema cu ambreiajul nu te pot ajuta

treaba cu sa treci din a 5-a pana intr-a 2-a sa mesteci fiecare viteza pana ajungi la care trebuie mi se pare o prostie,daca franezi brusc ceva de urgenta mai stai sa bagi in fiecare? sau cum faci o bagi in 4 fara sa eliberezi,dupa te duci in 3 si tot asa? sper sa fi inteles eu gresit si sa nu fi auzit o prostie mai mare ca asta in viata mea.

Daca vreau sa accelerez cu a 2-a in blana si dupa sa bag a 4-a fara sa-i mai dau talpa care e problema? daca trebuie sa franez si o scot pe liber si dintra 6-a bag a 2-a direct care e problema?

• Like 2

Am folosit gresit expresia "franez brusc" :) , ex:daca stiu ca peste 500 m ftebuie sa ajung la 30 km/ora si sunt cu 100 asung la acea viteza urmand procedura de mai sus, cum am spus nu am pretentia sa fie 100% corect , eu asa procedez, pot sa spun ca si mie mi se pare gresit , nu prostie,sa trec din a 2-a in a 4-a

Deci te-ai exprimat gresit,ce faci tu e frana de motor ,daca stii ca trebuie sa pui frana intr-un punct anume din timp da poti sa-i dai usor treptat in jos fara sa mai uzezi frana+ consum mai mic de combustibil.

Sa recapitulam am spus ca poti sa-i dai talpa pana pe rosu la masina si la 80 km/h esti direct pe cuplul de 2.000 rpm in viteza 4(am avut o explicatie pentru care am spus asta)normal ca omori ambreiaju daca i dai din 2 in 4 fara sa turezi si tremura din toate partile,la ce sa mai intru in viteza 3 daca bag 4 si este exact turatia la care vreau sa merg?Daca te gandesti putin logic mi se par mai putine actiuni pentru ambreiaj sa ma duc din 2 in 4 decat sa fac 2-3-4 (nu spun ca asta trebuie facut sa protejezi ambreiajul,nu are legatura,rar fac acest lucru,dar il mai fac si eu).Din 1 in 3 nu merge,dar din 2-4,3-5,4-6 merge foarte bine daca accelerezi bine treapta anterioara.

P.S si nu,nu dauneaza motorului diesel sa te duci pana la 4000 rpm chiar si in 5000 din cand in cand,cand este motorul incintat.

In general conduc linistit , dar cateodata se exagereaza , niciodata in oras , mereu pe autostrada, nu este o scuza , acesta este comportamentul meu, dar pot sa iti spun ca in 12 ani de condus nu am sarit din a 2-a in a 4-a , repet nu spun ca este bine cum fac eu pur si simplu asa am invatat .

1.Am auzit de la niste prieteni ca daca lasi masina peste noapte in viteza,in timp,se poate uza ambreiajul(adica este bine sa o las pe liber doar cu frana de mana trasa).

2.Cica este mai bine sa apesi de 2-3 ori ambreiajul si sa bagi in 1-a decat sa-l tii calcat in viteza(la o coada,aglomeratie,etc).

1. fals. Stai linistit, nu pateste nimic ambreiajul. Ba din contra, e recomandat s-o lasi in viteza, mai ales daca parchezi intr-o panta, frana de mana poate ceda.

2. TRUE! Daca tii ambreiajul apasat, va ceda mai repede rulmentul de presiune.

• Like 2