Jump to content

Infoliere geamuri, unde, cat si cum?

UCAZ

Recommended Posts

Salut! Dupa un pic de research pe net am ajuns la concluzia ca sunt foarte multi "meseriasi" care fac aceasta operatiune asa ca m-am hotarat sa apelez la cunostintele voastre. Stiu ca mai sunt topicuri pe acelasi subiect dar nu am gasit o recomandare clara. Asa ca o imi enumar intrebarile mai jos, in speranta ca ca nu-mi va fi de folos doar mie, ci si altor membri.

1. Demontam usile sau aplicam direct? Din ce am citit pe net si am mai sunat la cei care se ocupa, sunt 2 metode. Cea mai rapida/simpla/ieftina care presupune aplicarea foliei fara a se demonta usa, respectiv geamul. Calitatea foliei este aceeasi, adica nu se pune o folie mai proasta insa, din auzite am inteles ca nu este tocmai "profi" acest tip de lucrare. Am sunat la o firma si pretul pentru o astfel de manopera era de 250 de lei cu folie Lumar pe luneta, geamuri spate. (Pe un e90). A doua procedura implica desfacerea usii si aplicarea foliei pe toata suprafata geamului, mai multe detalii despre procesul tehnic nu stiu si speram sa ne lamureasca un coleg cu mai multe informatii. Pretul pentru aceasta operatiune este aproape dublu, 450 de lei (geamuri spate, luneta). Tin sa mentinez ca ambele firme sunt din Bucuresti. Deci, cu demontare sau fara?

2. Folie luneta/geam spate dintr-o bucata? La fel, in urma "documentarii" am aflat ca folia pe geamul din spate, poate fi aplicata la randul ei in 2 moduri. Cea mai "profi", cand folia este pusa dintr-o singura bucata pe toata suprafata geamului si a doua varianta cand, pe geam sunt aplicate 2-3 sectiuni de folie separate. Dezavantajul ar fi ca, din auzite, daca te uiti din nu stiu ce unghi s-ar vedea unde sunt imbinate foliile. Intrebarea, cum este recomandat sa avem folia aplicata pe geamul din spate?

3. Folie pe geamurile din fata? Desi nu sunt adeptul acestei modificari, ma gandesc ca sunt useri care ar fi interesati. Despre aceasta nu stiu prea multe asa ca o sa formulez decat intrebarile :D Trebuie o omologare speciala/diferita/mai scumpa pentru folia de pe geamurile din fata in comparatie cu cele din spate? Care ar fi diferenta de pret si pentru aceste geamuri?

4. Recomandari firme din Prahova/Ilfov/Bucuresti si ce marca de folie? Cei dintre voi care ati facut aceasta modificare si ati fost multumiti de manopera/folie va rog sa.. recomandati :D Cu totii cred ca suntem interesati de profesionalismul* manoperei ( calitate folie, aplicare folie, demontare/montare fete usi, omolagare RAR etc. )

Multumesc!

Edited by UCAZ

Salur, sa o luam pe rand.

1. Eu am pus pe F30 fara sa demontez usile, mi s-a pĂŁrut mare riscul sa rupa capacele de plastic de pe la usi la montare-demontare, a ieșit foarte bine.

2. Evident ca dintr-o bucata, nici nu stiam ca se pot pune din bucati, pare carpeala si ea cand se usuca se strange un pic, risti sa-ti ramana un mic spatiu la imbinari.

3. Da, eu am pus pe fata cu transparenta maxima, nu se vede deloc inchis, le-am pus pt UV si se simte cum arde soarele cu geamul lasat si cum nu mai arde cu el ridicat. Pe spate am pus pt copil, 35% transparenta, majoritatea le pun mult mai inchise. Nu tb nicio omologare speciala. Daca insa iti pui mai inchise pe fata s-ar putea sa ai pb cu politia plus ca se vad mult mai cocalareste, si nu cred ca esti vreun interlop. Iti dau cei care monteaza o hartie pt omologare, o tii in masina poate te intreaba cineva de ea vreodatĂŁ.

4. Am pus la.baietii din București, la tinted.ro, printre cele mai scumpe de la Llumar, foarte mulțumit de cum lucreaza cu excepția faptului ca unul din baieti s-a gandit sa taie folia pe portbagaj si au ramas urme de la cutter, totusi cred ca aia e o exceptie.

• Like 1

Salur, sa o luam pe rand.

1. Eu am pus pe F30 fara sa demontez usile, mi s-a părut mare riscul sa rupa capacele de plastic de pe la usi la montare-demontare, a ieșit foarte bine.

2. Evident ca dintr-o bucata, nici nu stiam ca se pot pune din bucati, pare carpeala si ea cand se usuca se strange un pic, risti sa-ti ramana un mic spatiu la imbinari.

3. Da, eu am pus pe fata cu transparenta maxima, nu se vede deloc inchis, le-am pus pt UV si se simte cum arde soarele cu geamul lasat si cum nu mai arde cu el ridicat. Pe spate am pus pt copil, 35% transparenta, majoritatea le pun mult mai inchise. Nu tb nicio omologare speciala. Daca insa iti pui mai inchise pe fata s-ar putea sa ai pb cu politia plus ca se vad mult mai cocalareste, si nu cred ca esti vreun interlop. Iti dau cei care monteaza o hartie pt omologare, o tii in masina poate te intreaba cineva de ea vreodată.

4. Am pus la.baietii din București, la tinted.ro, printre cele mai scumpe de la Llumar, foarte mulțumit de cum lucreaza cu excepția faptului ca unul din baieti s-a gandit sa taie folia pe portbagaj si au ramas urme de la cutter, totusi cred ca aia e o exceptie.

Merci pentru raspuns. Sincer sa fiu, nu m-am gandit pana acum la protiectia Uv si este o chestie foarte tare, deci o sa iau in considerare si asta, desigur, cu transparenta maxima pentru ca, nu, nu sunt vreun interlop :D . Pe spate la fel, nu vreau folia foarte inchisa. Imi pare rau pentru treaba cu zgariatul, bine de stiut si asta, trebuie stat langa masina cand monteaza. Cat te-a costat toata distractia? Ti-au oferit vreo garantie?

Edited by UCAZ