Jump to content

PROBLEME GRAVE LA CONSUM :((

Recommended Posts

Buna ziua. Am un318Is compact din 1996 . L-am cumparat acum vreo 3 luni . La inceput consuma aproximativ 13-14%(e automata) . Aveam o problema ca tot murea motorul, care era din cauza senzorului de pozitie (camshaft sensor position) . Am cumparat alt senzor , m-i l-au montat mecanicii si nu a mai murit . Toate bune si frumoase .

Asta a fost acum vreo luna . De vreo 2 sapt am inceput sa ma uit iar la consum, deoarece mi se parea ca mananca cam mult ... Si am descoprit cu stupoare ca mananca 23-24% acum (diferenta imensa) .

Nu stiu daca are vreo legatura senzorul (ca nu am obs daca exact atunci a inceput sa mance asa) . Ma poate ajuta cineva ? ce poate fi ? e destul de urgent .

Buna ziua. Am un318Is compact din 1996 . L-am cumparat acum vreo 3 luni . La inceput consuma aproximativ 13-14%(e automata) . Aveam o problema ca tot murea motorul, care era din cauza senzorului de pozitie (camshaft sensor position) . Am cumparat alt senzor , m-i l-au montat mecanicii si nu a mai murit . Toate bune si frumoase .

Asta a fost acum vreo luna . De vreo 2 sapt am inceput sa ma uit iar la consum, deoarece mi se parea ca mananca cam mult ... Si am descoprit cu stupoare ca mananca 23-24% acum (diferenta imensa) .

Nu stiu daca are vreo legatura senzorul (ca nu am obs daca exact atunci a inceput sa mance asa) . Ma poate ajuta cineva ? ce poate fi ? e destul de urgent .

238131[/snapback]

cel mai bine du-te la un tester... ori Filaret ori AB. este unul din putinele lucruri pe care le poti face ok la reprezentanta... :blink:

mergi la banat car, pe lugojului, faci diagnoza.. afli care e problema, iar apoi mergi la un service . Eu iti recomand chiar vis-a-vis de Peco de pe strada Mures e un tip care se pricepe foarte bine la bmw-uri si lucreaza la preturi acceptabile. la reprezentanta costurile sunt uriase. bafta.

Am schimbato si pe aia . NU are cum sa fie aia :blink: (sper) .. Si oricum chiar 10 la suta nu creste consumul

238153[/snapback]

Ai pus sonda lambda bosch sau alta marca? Si eu am schimbat sonda si la inceput am pus Febi dar nici o diferenta. M-am dus la test si mi-a dat eroare lambda, le-am spus ca e nou nouta si nu are cum sa fie de la ea. M-au intrebat ce sonda am pus (sistemul de injectie la mine este BOSCH) si mi-au recomandat sa pun bosch. Am schimbat sonda care a fost dublu ca pret dar dupa 20 de km iti spun ca a meritat toti banii. Mi-a scazut consumul cu 9 litri in oras.

P.S. Eu avem si variatii de turatie la relanti care s-au rezolvat odata cu schimbarea sondei.

Hmmm... mersi mult, ce e ala ? cat costa ? se poate repara :blink: ?

238434[/snapback]

debitmetrul de aer il gasesti intre filtrul de aer si galeria de admisie, daca ai modelul cu clapeta se poate repara , insa daca ai modelul cu fir cald sau cu film e bun de aruncat...asta daca e defect