Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

sfaturi BMW E46 dupa achizitie

hiperul

Recommended Posts

Salutare :bye:

Am achizitionat de curand un E46 coupe ...320CD AN 2005 si cum se intampla la fiecare masina cumparata la mana a doua...apar si unele lucruri care trebuie remediate dupa achizitie...

Masina a fost condusa batraneste(bineinteles de un om trecut de 50 ani),eu avand un mers mai sportiv am inceput sa descopar unele chestii care nu prea imi plac... 8)

Lasand la o parte ca trebuie sa i schimb anvelopele care s de iarna; filtrul de aer e imbacsit grav...si alte chestii d astea care se fac la orice auto achizitionat...intreb:

1.Curele de accesorii trebuie schimbate ? unii zic ca sa nu umblu la ele daca par in regula( la vechea masina schimbam cureaua de accesorii pe fiecare an pt ca se crapa; calitate proasta)

2.am un fel de fluierat de fiecare data cand schimb vitezele ( gen blow off ) doar ca uneori persista si in accelerare ...sa fie turbina sau vreun furtun cu probleme ??? am desfacut capacul de la motor dar nu prea am putut sa verific atent fiecare furtun(era motorul fierbinte)...

3.am racordul evacuare spart sau fisurat...am inteles ca e buba comuna la bmw-uri ...se aude foarte urat cand trec de 3000 ca si cum scapa toate gazele pe sub ea( cu capota ridicata se simte miros de gaze)...influenteaza cu ceva consumul sau cum trage masina ??? de la 120-130 parca nu trage bine nici in turatie...

4.fum negru la viteze mai mari...(lasand la o parte fumul care l scoate la schimbarea treptelor ) mi-a recomandat cineva sa schimb prima data filtrul de aer care fiind foarte imbacsit cica ar fi principala cauza...iar a doua...sa curat catalizatorul...ca e posibil sa fie infundat de la mersul batranesc...

5.frana de mana din cate am observat nu prea tine pana la jumatate...de la jumate spre sus tine...si sus de tot iar tine ...e vreo probabilitate sa mi ramana blocata vreodata ??? stiu pe un prieten la care nu i tinea tot asa si ramanea cablul de pe dreapta blocat si placuutele...a schimbat cablurile(nu avea bmw)

6.la oprire motorul se zdruncina(uneori mai tare ) exista vreo electrovalva pe la egr care are legatura cu asta ??? am auzit ceva cum ca n ar inchide sau nu ar da drumu la niste gaze la oprire ...

:bye: mai adaug daca mi mai aruc aminte de ceva :D

Curele se schimba.

Legat de frana de mana, incearca sa o reglezi dinnou. Daca tot nu tine, arculete si ferodouri noi pe urma o sa fie ok.

Legat de fum si ca nu trage bine: verifica furtune de vacuum, furtunele de la turbo, intercooler sa nu fie spart, electrovalva turbo, joc in ax la turbo.

Suierat gen blowoff e de la racordul spart.

Schimba filtrul epurator cu unul cu decantor, sigur nu a fost schimbat si mai scapi de fum si de acolo 😀

Curele se schimba.

Legat de frana de mana, incearca sa o reglezi dinnou. Daca tot nu tine, arculete si ferodouri noi pe urma o sa fie ok.

Legat de fum si ca nu trage bine: verifica furtune de vacuum, furtunele de la turbo, intercooler sa nu fie spart, electrovalva turbo, joc in ax la turbo.

Suierat gen blowoff e de la racordul spart.

Schimba filtrul epurator cu unul cu decantor, sigur nu a fost schimbat si mai scapi de fum si de acolo 😀

Chiar azi dimineata m am uitat pe net si am dat peste acest filtru epurator...e prima data cand aud de el... 😛 ce e ala decantor?