Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

Zgomot ciudat la schinbarea treptelor !

hf_now

Recommended Posts

Salut !

Dupa ~4000 km facuti de la schimbul pompei de benzina, filtre,ulei,etc fara probleme de nici-un fel... revin cu o problema noua, detectata ieri noapte. (cand era liniste afara)

Problema suna in felul urmator : cand schimb vitezele in mers, din treapta 1->2 ... 2->3, etc se aude un sunet ca si cum nu calc ambreiajul pana la capat. (nu se aude cand bag in treapta 1, deci doar cand schimb vitezele in mers).

Mentionez ca daca plec finut de pe loc, fara sa o turez in 1500 rpm masina vibreaza destul de tare + smuceste destul de tare cand schimb treptele daca nu dau drumul finut la ambreiaj. (dar problemele acestea existau si pana ieri).

Aa si inca ceva ... se aude si bubuitul acela in spate cand bag in 1 ,2, 3 ... dar am inteles ca trebuie schimbata o bucsa de la cardan sau ceva de genul, deci nu are legatura cu problema nou.

Masina trage la fel, sunetul motorului nu s-a schimbat.

Din ce am gasit pe google ar fii diferential, volanta, placa de presiune.

Pana ajung la service, astept niste pareri daca s-a mai intalnit cineva. (nu de alta, dar urasc deja mecanicii in general ... si-au cam batut joc de meserie cu mine).

Masina e un E46 316i valvetronic din 2003.

Multumesc.

Edited by hf_now

Cum ai zis si tu mai sus , schimba diferential, volanta si placa de presiune.

Ms de parere.

Sper totusi, ca nu au picat 3/3.

Va anunt dupa ce o duc la mecanic.

App. Daca merg cu ea asa saptaman asta, am ce sa stric mai mult de atat ? sau pur si simplu o sa ma lase in drum, fara sa mai pot baga in viteza masina ?

nu o sa te lase in drum inca. Sunt multi care merg asa cu ele. Mie mi-a disparut vibratia de la plecarea de pe loc doar schimband ambrieajul. La benzinarele mici de obicei nu cedeaza volanta, dar daca zici ca si bucsa face zgomot poate a avut vre-un proprietar mai racer si i-a placut sa o calce.

nu o sa te lase in drum inca. Sunt multi care merg asa cu ele. Mie mi-a disparut vibratia de la plecarea de pe loc doar schimband ambrieajul. La benzinarele mici de obicei nu cedeaza volanta, dar daca zici ca si bucsa face zgomot poate a avut vre-un proprietar mai racer si i-a placut sa o calce.

Am inteles.

Totusi la mine face destul de urat cand schimb treptele, dar intra usor in viteza momentan.

Ai idee cam cat ar costa o manopera la toata operatiunea ? (aprox. asa) pentru schimb ambreiaj + volanta.(daca trebe si volanta cumva)

Faza cu bubuitul in spate o face de la inceput, doar ca mi-am dat seama a 2 a zi dupa ce am luat-o.

P.S: Masina a fost a unui un turc obosit si am aflat ulterior ca a stat aprox. 9 luni inainte sa o cumpar eu, deci e noarmal ca mai pica una alta probabil. :))

la benzina nu prea pica volanta,asteapta sa desfaca mecanicul si pe urma cumpara piesele.

Bine ai punctat cu mecanicul :))

Asa o sa fac, doar ca trebuie sa gasesc un mecanic acum. (la cei care am fost pana acuma, nu mai merg veci)