Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

Achizitie F31

bibicul82

Recommended Posts

Salutare all!

Sunt foarte hotarat sa intru in randul vostru, si sa-mi achizitionez primul meu BMW, asa ca fiti ingaduitori cu mine, sunt novice. :pardon:

M-am oprit asupra seriei 3 touring, F31 anul 2013, 2014 inclinand spre 318d sau 320d (si sportiva dar si pt carat cariucior copil etc.).

Masina doresc sa o cumpar din Germania, de la un dealer BMW.

Chestiunile pe as dori sa mi le lamuresc ar fi:

1) Diesel sau benzina. As inclina pentru diesel deoarece modelul pe benzina imi cam depaseste bugetul. Fac cam 15.000km/an. Iar pana la job fac cam 15 min dus. Am citit ca cel putin pentru modelele mai vechi sunt cam putini km/an pentru un diesel, si distanta mica in mod uzual, dar as dori sa va intreb daca odata cu avansul tehnologic nu s-a reusit sa se mai diminueze efectele unei "subutilizari" ale motorului.

2) Arhicunocuta problema la motorul N47. Am citit ca cei de la BMW la un moment dat au remediat aceasta problema, chestia e ca nu stiu daca inainte de aparitia lui F31, ori ulterior.

3) Dorind sa iau masina de la dealer BMW, si neffind priceput in a verifica singur la fata locului masina, ma bate gandul sa mai pun putini bani ca sa o iau cu BMW Premium Selection, sau cel putin cu EUROPlus Garantie.

Credeti ca se merita sa platesc in plus pentru acestea? Si pentru care?

Multumesc mult pentru eventualele raspunsuri!

Nu stiu preturile, dar credeam ca masina pe benzina e mai ieftina un pic decat cea pe motorina (la performante asemanatoare).

Pot sa iti raspund oarecum in tema doar la pct. 3: nici eu nu eram priceput, daca iei de la dealer bmw ai garantia ca ce scrie in oferta/contract primesti, nu e nevoie sa te bagi tu sub masina sau ceva. Daca iei din 2014 poate mai prinzi din garantia de producator, altfel probabil o sa ai Europlus un an de zile, asa cum mi-au dat si mie. Diferenta intre cea de producator si Europlus este ca la cea din urma platesti tu contravaloare lucrarilor pe garantie si iti recuperezi banii ulterior. Eventual daca inca e in garantia de producator o poti prelungi pana la 5 ani aici contracost. In concluzie, parerea mea este ca merita (fara "se") sa dai bani in plus mai ales ca nu te pricepi, alternativa ar fi sa te plimbi tu prin autohouse-uri si sa-ti dai cu parerea.

• Like 2