Jump to content

Informati ulei

Marianbildea 13

Recommended Posts

Buna dimineata dragi colegi, am un BMW 320d 150 cp din 2003, ma apropi de următorul schimb de ulei, nu stiu care ar fi mai bun, am 212000 km. Care ar fii cel mai bun ulei pentru masina ?

..eu cred ca sunt eeenorm de multe pareri aici despre uleiuri folosite; marea majoritate a motoarelor au foarte multi kilometri... chiar crezi ca este necesar facut un nou topic doar pentru ca e vorba de masina ta, tot pe ce ulei este recomandabil, la sa zicem ... cat? aa, 212k km; hmmm..

...iata eu am folosit de vreo 80k km 0W40 facut de Mobil 1 pana am trecut de 300k km.

acum, ma gandesc sa trec pe 5w40 facut de Shell (scump..) PurePlus-technology ), bla-bla -pe eticheta.. . Condus moderat; turbina uzata... totul e ok chiar si cu Mobil 1 care inca mai e in motor.

Deci sper sa te fi convins ca daca conduci moderat si nu consuma uleiul motorul ...probabil esti bine cu uleiul care il folosesti.

Uleiul folosit de mine l-am pus inca de cand am masina... nestiind ce ulei a avut, stiam doar ca Mobil 1 e un ulei bun.. nu neaparat cel recomandat de producator, asa ca am uleiul pus pe riscul meu.

Deci, de aici fiecare intelege ce vrea, pentru ca nimeni (sau nu FOARTE precis..) nu stie ..cat de uzat este motorul (sau poate e prea scump, de aflat..) la un anumit numar de km decat daca poate il desface.. sau, face ceva teste de compresie.. dar nici atunci, ca poti avea vreun segment de ungere blocat, ulei pierzand, el compresie avand :frantics: ...

Dar cel mai important de retinut, este ca schimbul de ulei sa fie facut la intervale nu din ce in ce mai mici, ci, cam 10-12-14k km.

Cam asta e secretul; uleiul chiar daca e ..fully synthetic, schimba-l mai des daca tii la motor (..mai ales daca nu-l consuma conducand moderat, as zice).

Edited by bimmer90f30
  • Like 1