Jump to content

Pierd apa

StaiCalm

Recommended Posts

Salut am si eu un e46 an 2000 318I 1.9 benzina...bag apa in instalatie fac aerisirea,merg 50-70km mi se aprinde becu de apa daca desfac busonu are super presiune da pierd 1-2 litri de apa,iese aburi cand desfac busonu miroase a gaze ce poate sa fie...precizez ca am intalatie gaz pe ea de 8 luni...am fost la 4 mecanici unu a zis ca e de la plamanu de la gaz ca daia miroase a gaze si face presiune etc...altu ca e radiator infundat...altu chiluoasa..altu ca e motoru praff altu....ce poate fii datimi si mie un mecanic bun in bucuresti care se pricepe sami zica exact ce are va rog..precizez dimineata motoru rece desfac busonu are presiune in ea si iese apa si sta in buza la vas...un mecanic in bucuresti ?

Ultimul mecanic care ti-a raspuns ca motorul e praff ...cam are dreptate. Foarte posibil ca garnitura de _chiulasa_ sa fie arsa si sa scape compresia in apa, un test de compresie iti va spune foarte rapid care dintre pistoane scapa comresia in apa. Dupa testul cu compresia o sa ai la cel putin un piston compresia mai mica decat la celelalte. Pentru GPL trebuie sa folosesti alt tip de ulei pentru motor, iar garnitura se arde din cauza temperaturii foarte mari a motorului, si o aprindere foarte lenta a gazului. Trebuie sa verifici musai tot sistemul de racire: radiator+ termostat+pompa de apa. Pune pe cineva sa verifice temperatura apei la intrarea si la iesirea din radiator.Dupa ce schimbi garnitura si uleiul, dute la un centru bun pentru a regla din nou cantitatea de gaz ce intra in motor. In mod sigur acum motorul nu iti trage ca acum 8 luni, si iti consuma si mai mult gaz. Edited by cristianro

Verifica la motorul de 1.9 in spatele chiuloasei are un cot de apa, pune mana pe el, dar ai grija sa nu te arzi daca e motorul cald, pe acolo deobicei scapa antigel. Asta daca nu ai pete pe asfalt, mai vezi ca rotita din interior sa fie pe albastru, poate iti scapa pe la caloriferul din interior.