Jump to content

Bmw E60 520d (probleme planetare spate)

WIN60

Recommended Posts

Salutare! Astazi dupa ce am aflat ca distributia are zgomot cand am ridicat masina sus am gasit plin de vaselina pe la burdufele de la planetare, in stg era peste tot vaselina , iar in dreapta mai putin... singura interventie prin partea aia este de acum 2 saptamani cand au fost schimbate bucsile de la cadru si sa dat tot cadrul jos cu tot cu diferential, diferentialul s-a dat cu tot cu planetare jos si tot asa sa pus, care sa fie problema? sa fi gresit mecanicii cu ceva? ei mi-au spus ca nu e spart burduful ci ar da undeva pe langa cutia metalica.Oricum in partea stg spate e plin de vaselina peste tot, a intrat si in interiorul jantei...

Dupa ce credeam ca e tipla masina se intampla asta...eu sunt cam sigur ca de cand au fost date jos si puse inapoi, dar nu prea vad cu ce sa fi gresit ei, intr-un parte hai sa zic era ghinion, dar in ambele parti...mi se pare coincidenta prea mare dupa ce a fost dat totul jos sa curga ambele, ei mi-au spus sa nu-mi fac griji , o desfacem sapt viitoare si ne uitam sa vedem exact ce e acolo.

Edit: voi ce credeti? spuneti-mi niste pareri ca sa am idee de la ce ar putea sa fie.

Edited by WIN60

Masina a stat 4 zile in service pe perioada in care s-au schimbat acele bucsi + altele si 1-2 zile a stat cu diferentialul sus cu planetarele lasate in jos pur si simplu...sa fie de acolo buba? pacat ca nu apucai sa fac poza...ramasei prea socat de ce vazui si nu-mi venea sa cred si uitai sa fac poza. (pe sapt viitoare o desfacem sa curatam totul acolo sa vedem pe unde de) Edited by WIN60

Pai akon... urmatoarele au fost schimbate ca a avut probleme cu care am luato si stiam de ele.Omul mi-a spus clar ca de cand e masina la el de la sfarsitul anului 2012 nu a fost nevoie sa bage niciun banut in ea si nu a schimbat nimic, drept urmare...dupa ce am verificat chiar si asa ma asteptam ca in decurs de un an sa fac niste schimbari mai majore la ea ca sa fiu sigur ca este in regula.

-releu bujii 420 lei

-bujiile (care erau bune si de fapt era releul) 350 lei

-sonda lambda 430 lei

-bielete antiruliu spate 150 lei (nu stiam)

-bucsi oscilante spate (stg+dr) 140 lei (nu stiam)

-fulia arbore (care era aproape praf, dar stiam de ea ca e pe duca de cand am luato) era neschimbata deloc. 450 lei pe corteco cu tot cu surub.

-stergatoare Bosch 100 lei

Ce am vrut eu sa schimb si ce am mai cumparat ca imbunatatiri:

-jante style 135 2100 lei

-anvelope noi de vara 245//40/18 1200 lei

-uleiul si toate filtrele 600 lei

-bucsi punte spate cele de la cadru 300 lei

-ulei cutie OE 250 lei

-maneta schimbator noua + manson 550 lei

-eleroane M portbagaj si luneta 450 lei + vopsire 150 lei

-revopsire bara spate (care sa zgariat iarasi in multe locuri) 300 lei

-flanse 20 mm pe spate 250 lei

-intinzator + curea accesorii (cand am schimbat si fulia) 220 lei

-tampoanele de la esapament ( 4-5 numai tin minte exact cate sunt) vreo 300 lei, unele au fost doar OE undeva la 80 lei bucata.

-leatherique kit pt piele interior 250 lei

-tester bmw ncs,inpa,ista,etc 150 lei

Totul pe lemforder,bosch si OE

Ce mai trebuie?:

-kit distributie (acum se aude cum clantane lantul la rece, nu stiu de ce am impresia ca e si de la ulei, cu uleiul vechi nu avea niciun sunet...in fine)

-placute fata-spate

-pachet M5

-revopsire totala sau multe elemente pe casco.

Acestea sunt singurele lucruri care mai trebuie si vreau sa le fac pana la anul viitor exact in aceasta perioada.

Alea de sus primele nu sunt problema, sunt sigur de istoricul ei...masina mergea foarte bine inainte cum merge si acum doar ca sunt fixist si cam toti banii din salariu se duc pe masina (casco + restul) deoarece vreau sa fie 100% OK din orice punct de vedere.

Am aflat ce mi-au facut...mi-au batut in capacele alea de tabla la planetara in exterior ca sa le scoata...mi le-au deformat asa ca are scurgeri..am incercat sa le facem ceva sa le strangem, am curatat tot pe acolo si peste o sapt maxim ma uit din nou sa vad daca mai curge.

Problema este ca nu le gasesc separat..m-am uitat si pe bmwfans.info si pe alte site-uri si nu mi le da separat eu vroiam sa schimb kit burduf exterior in ambele parti, dar in kit nu vine piesa respectiva, aici e temerea mea ca auzi ca ar veni cu tot cu planetara.

Are cineva vreo idee, a mai patit? mi-e ciuda ca masina nu avea niciun fel de scurgere la nimic si cand am vazut plin de vaselina si negru am crezut ca mor, acum e curatat, dar... sunt sigur ca o sa mai curga vaselina si vreau sa ma pregatesc sa stiu ce sa fac.

Atasez niste poza sa va arat exact unde e problema la mine, poate are cineva vreo idee ce trebuie sa schimb mai exact. Va multumesc frumos!

Edited by WIN60

Mi-a confirmat ce credeam cataxxl...din cauza unui capac metalic in care sa batut trebuie schimbata toata planetara deoarece vine cu totul. O sa o rezolv altcumva fara inlocuire, nu stiu daca a mai avut cineva problema asta, eu nu am gasit pe google nimic de asa ceva de acolo si cazurile foarte rare unde sa curga vaselina pe la capacul respectiv.

Multumesc frumos pentru ajutor!

Salutare!

Am rezolvat problema cu planetarele...Atasez poze.

Au fost polizate pentru a scoate rugina, dupa sudata coroana pe toata suprafata rotunda si dupa polizate frumos.S-a pus poxipol (mai era ideea masticului), dupa ce sa uscat poxipolul am dat cu un vopsea-spray gri peste acel loc.Nu am apucat sa fac poza la final, arata ca noua.Sper sa numai curga, logic nu prea ar mai avea pe unde, sudura prinde foarte bine doar ca, capacul respectiv de metal este foarte subtire si trebuie cu grija.S-a pus alta vaselina OE in burdufele de la GE si aia a fost.

Am facut niste ture cu masina, nu se simte nici-o vibrate, zgomot, etc..

Sper ca am mai ajutat si pe altcineva deoarece din ce am vazut sunt singurul care am mai patit si a spus...nu am gasit pe niciunde vreo rezolvare, alta rezolvare se rezuma la achizitionarea altor planetare de la dezmebrari sau noi.

post-77153-0-61903400-1472138528_thumb.jpg

post-77153-0-16301600-1472138533_thumb.jpg

post-77153-0-40417900-1472138541_thumb.jpg

post-77153-0-53936400-1472138546_thumb.jpg

post-77153-0-48584100-1472138557_thumb.jpg

post-77153-0-86075000-1472138561_thumb.jpg

Edited by WIN60