Jump to content
Hai si tu la Fantanita Haiducului (Bradu, judetul Sibiu) la intalnirea anuala BMW Club in perioada 16-18 Mai !!! ×

Ce sa imi cumpar de 11000E? Si de unde?

sedative

Recommended Posts

Salutare

Am un buget de 11000E (pt achizitie, eventualele costuri de dupa le pot suporta din alt buget) de dat pe masina si tot inclin spre un E60 520d, de preferat dupa 2009 ca sa fie Euro 5. Intrebarea mea este: Ce sanse am in banii astia sa gasesc ceva in Germania (mentionez ca as pleca pt 2-3 zile maxim sa gasesc ceva acolo) sau daca are rost sa ma duc acolo sau sa caut pe Autovit.

Am auzit tot felul de zvonuri, masini rasturnate si reparate in toate colturile tarii noastre, motiv pt care sunt un pic reticent in a cumpara vreuna din RO. Insa stiu ca sunt si romani care cumpara masini la licitatie sau incheiere de leasing de la firme din Germania care le aduc super ieftine si destul de bunicele, insa nu cunosc astfel de persoane din pacate.

Iar acum vine alta intrebare clasica: mitul plecarii in Germania spune ca acolo ar fi sanse sa gasesc ceva mai ieftin decat pe mobile.de si cu tot cu transport inapoi sa ies aproape de acelasi pret cu a o cumpara din Romania, insa mi-ar aduce linistea sufleteasca ca este cumparata si verificata acolo si ca am un istoric curat. Este adevarat??? Asta desigur daca nu dau de vanzatori turci eu mai stiu ce natie...

De asemenea, daca puteti sa imi recomandati in ce zona a Germaniei as gasi masini bune, poate chiar reprezentante BMW care sa vanda masini rulate, as aprecia enorm!

Si o ultima intrebare: de la ce pret as putea gasi un 520d modelul de dupa E60 (F10 parca era, scuze daca gresesc)? ca poate as mai creste pretul putin pt modelul mai nou...

Multumesc mult si o seara buna tuturor!

Edited by sedative
  • Downvote 2

Asa cum spui si tu sunt multe mituri. Cert este ca o masina buna intotdeauna va fi mai scumpa in DE decat in RO. Asta e valabil cel putin la marcile foarte cerute: BMW, Audi, WW, Opel...La licitatii situatia este similara, mai ales ca te bati cu revanzatori care stiu exact piata, eventual au si un cumparator dinainte.

Tu ai vrea o masina certa din afara dar iei ca referinta pretul masinilor indoielnice care se vand in RO. :)

Daca vrei sa mergi in DE, avand in vedere lipsa ta de experienta este posibil sa cheltui foarte multi bani si sa nu ai rezultatele dorite. Distantele sunt foarte mari intre masini, treebuie sa stii limba, care este specificul transporturilor, cazarile sunt si ele foarte scumpe. Mai trebuie sa stii si cum sa verifici masina pe care vrei sa o cumperi.

Probabil la un moment dat vei intra in panica si vei cumpara ce vezi in fata ochilor...

• Like 3

O mașină la 170k km în RO (care de fapt are vreo 250k+) o iei la prețul uneia care are în jur de 270k în DE pentru că cei care se ocupă cu adusul mașinilor în țară nu plătesc TVA-ul și le iau cu un preț de 20% mai mic, dau km înapoi și le pun pe autovit la un preț decent, ba chiar mic pentru ceea "ce oferă" mașina. Edited by Keepa

Intr-adevar, dupa cum spuneam si eu, sunt oameni care aduc masini fara a plati TVA, sau luate la licitatii, sau tot felul de cazuri speciale in care pretul de achizitie este destul de bun.

Dat fiind acest fapt, ei o pot vinde la un pret decent in RO, insa acesti oameni rareori ii gasesti pe net, ci mai degraba prin cunostinte.

Daca cineva cunoaste astfel de oameni, as aprecia enorm! :)