Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

Cat ulei punem in motor?

mariusdo

Recommended Posts

Salutare,

Am un e46 320D 110kw si peste tot scrie ca trebuie pus 5,5L ulei. Am dat jos uleiul, a curs ce a curs, apoi am dat jos filtrul de ulei si a mai curs iar. Am lasat masina 1H sa se scurga bine apoi am pus un bidon de 5L si jumatate din o sticla de 1L. Am verificat uleiul(era peste limita cu 4 5 mm) si am zis sa o sa isi traga filtrul si o sa ajunga la nivelul maxim. Nu a scazut deloc. Cati litri terbuie sa punem pana la urma? Sau trebuie facut ceva suplimentar?

Niciodata nu o sa scoti tot uleiul din motor, cand faci schimbul. Nu intreba cat ulei ramane ca nimeni nu iti va putea spune cat ulei ramane in motor. Singura metoda este da pui cat ulei ai scos stiind ca nu ai depasit nivelul pe joja cand l-ai scos pe cel vechi..

Si apoi sa adaugi ulei nou pana la nivelul de maxim! Sau peste nivelul de minim..

Faptul ca ai schimbat filtru de ulei te va face sa re-verifici dupa cativa kilometri nivelul pentru siguranta.

Nu depasi niciodata nivelul de maxim de ulei de pe joja.

• Like 1
  • Downvote 2

Deci ca sa incapa 5.5L ar terbui data jos baia de ulei :)

vrei tu sa faci o munca in plus si fara rost cu mai multe costuri,nici in reprezentanta nu iti da baia de ulei jos pt motivul asta. daca e motorul cald inainte de a fi schimbat uleiul cu tot cu "filtru ulei "cu siguranta iti intra cat ulei trebuie pt motorul respectiv

Salutare,

Am un e46 320D 110kw si peste tot scrie ca trebuie pus 5,5L ulei. Am dat jos uleiul, a curs ce a curs, apoi am dat jos filtrul de ulei si a mai curs iar. Am lasat masina 1H sa se scurga bine apoi am pus un bidon de 5L si jumatate din o sticla de 1L. Am verificat uleiul(era peste limita cu 4 5 mm) si am zis sa o sa isi traga filtrul si o sa ajunga la nivelul maxim. Nu a scazut deloc. Cati litri terbuie sa punem pana la urma? Sau trebuie facut ceva suplimentar?

Daca uleiul a fost bine incalzit inainte sa se scurga, atunci a iesit destul, mai ales ca ai lasat sa se scurga 1 ora. Cred ca nu ai verificat masina pe un plan orizontal. La margine de sosea nu este o buna verificare. Incearca sa parchezi masina in acelasi loc odata pe stanga so odata pe dreapta. Si faci o medie. Sau gasesti un plan perfect orizontal. Daca ai pus 5.5 litri nu ai cum sa depasesti cu 4 mm. E eroare de orizontalitate aici.