Jump to content

Oscilatii maneta schimbator

Recommended Posts

Sunt in drum spre casa, bulgaria-iasi. Masina a inceput sa faca niste figuri, in plaja de viteza 50-60 km/h vibreaza agresiv maneta schimbatorului ee viteze, oscilatia e fata spate, deloc stanga dreapta. Oscilatia apare in treapta 2, 3, 4 sau pe liber. Am oprit in constanta si am facut o echilibrare la roti, imbunatatiri 0. La viteze mari, in sarcina, motorul se aude mai infundat decat de obicei, parca are 'bass'. Aveti idee ce ar putea fi? E prb mare? Vreun sfat ceva? Nu vreau sa raman la noapte pe marginea drumului in camp. Orice sfat/idee/parere e binevenita.

Ps: are volant si chit ambreaj noi, montate de aproape 2 saptamani, asta e primul drum lung de la montaj.

Ca si paranteza, la relanti, schimbatorul oscileaza putin stanga dreapta, specific diesel, dupa ce se incalzeste bine motorul, oscilatia devine aproape insesizabila.

Revin si cu rezolvarea, poate ajuta pe cineva in viitor. Suruburile de la flansa de la cardan nu erau prinse cum trebuie, unul era chiar lipsa. La operatiunea de schimbare volant+ambreaj probabil nu a strans cum trebuie suruburile, cu toate ca am vazut operatiunea cu ochii mei...ciudat.

Asta am si facut.

Se pare ca o dau din lac in put. Dupa ce mi-a pus suruburile la flansa, am scos-o la o tura. Parca nu tragea bine masina, pus tester, eroare pe filtru de particule. In bord nu a semnalat niciodata nimic vis'a'vis de filtru. Nu si-a mai facut regenerare de la ~175000 km, acum am ~185000. Inca trage, dar nu din toata inima. Am inteles ca daca nu iti merge clapeta de acceleratie, nu se poate face regenerarea. Adevarat? Oricum, intre timp am schimbat si piesa respectiva, erori 0 pe masina, dar se pare ca a ajuns sa fie prea infundat pentru a se regenera singur. Clapeta am schimbat-o acum ~1500 km. La relanti am presiune 35, pe loc la 4000rpm ~180, in mers am vazut si valori peste 350 la accelerari pana in 4000 rpm. Am sunat la reprezentanta, cica de 1 luna au scos nush ce produs nou de curatat filtrele, gen baga aditivul in filtru, montat inapoi pe masina si mers cu ea sportiv n km... Operatiunea cica ar costa ~700 lei. Stiti ceva de produsul asta nou? Sa ma complic? Filtru nou cam ustura la buzunar, nu sunt adeptul la DPF off, nu-mi plac 'romanestele'. Ce ma sfatuiti?