Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

Sfat Achizitie F30 - 2012 in UK - Manual/Automat

Claudiu Visan

Recommended Posts

salutare tuturor.

De ceva vreme m-am hotarat sa imi iau o masina mai noua (momentan audi A4 2007 automat), si am in lista F30-ul, diesel de preferat, insa nu stiu daca sa mai iau cutie automata sau sa merg pe manuala de data asta...

Bugetul este undeva la 10-12mii de £ (aici incluzand pretul masinii doar).

Vreau de la voi cateva pareri depsre F30, si daca merita in fata unui E90 bomba echipat de excemplu.

In acelasi timp, ceva probleme specifice la motoarele diesel? Cutii automate cu probleme stiute?!

Astazi am programare la BMW Croydon pentru un Drivetest cu F30, bine inteles drive testul va fi cu o masina noua, asta ca sa imi fac o parere, si sa am ca referinta viitoarele masini pe care le voi teste in vederea cumpararii...

ceva sugestii? tips-uri?!

Mulumesc

Din propria experienta iti spun (+ experienta prietenilor) ca in UK conteaza mult mai mult decat in alta parte numarul de mile si vechimea.

Cei de aici in peste 50% din cazuri cumpara masinile noi in leasing si isi cam bat joc de ele deoarece dupa ce trece perioada o returneaza si iau alta. Rar gasesti o masina sh cu un singur proprietar in acte.

Deci sugestia mea este F30 la care sa ceri si garantie (6 luni-1 an). Un prieten a luat de curand un 520 din 2012 cu £13.5k destul de dotat (piele, automat,..) si cu 2 ani de garante (bine nu full) deci se poate.

Multumesc pentru raspuns costel78.

Masina pe care o sa o cumpar va fi de la un dealer BMW sau eventual de la un dealer "Aproved cars" care imi va da garantie cel putin 6 luni :)

De asemenea, nu vreau masina cu mai mult de 100k mile la bord. Stiu ca majoritatea le ia in leasing si apoi le returneaza, insa de batut joc, nu stiu daca este termenul perfect de folosit :) insa eu sper ca nu voi gasi una calarita si hamalita fara a i se fi schimbat consumabilele la timp, in plus am FSH care imi va spune cum a fost masina intretinuta, totusi sunt doar 3-4 ani... :))

De aceea vreau sa ajung la BMW sa merg si sa vad una Tzipla, ca sa am referinta :p

O alta chestie, am tot auzit despre eventuale probleme la distributie la modelul diesel de 2l...mai este cineva pe aceiasi lungime de unda, sau doar eu am auzit zvonuri (gresite)?!