Jump to content

Faruri Xenon

dany112dany

Recommended Posts

Buna ziua,

Am un BMW E90 2009,am avut un mic incident cu el in urma caruia am facut praf bara fata si farul.As vrea ca in locul vechilor faruri(non xenon,OEM) sa pun alte faruri SH Bixenon originale BMW nici nu ma gandesc sa pun Xenon After-Market.Nelamuririle mele sunt urmatoarele :

- Este posibil ceea ce mi-am propus?

- Trebuie sa fac modificari la instalatia de initiala a farurilor?

- Trebuie sa Resoftez sau geva de genul calculatorul de lumini ?

- Trebuie sa mai cumpar ceva pe langa farurile Originale ? Daca da ,ce ?

Multumesc pentru raspunsuri

Salut, este posibil sa faci trecerea de la far normal la xenon sau bi-xenon dar vei avea nevoie de FRM 1 sau FRM 2 sau FRM 3 ( modul de lumini cu protocol). Trebuie sa faci o diagnoza sa vezi daca totul functioneaza cum trebuie si daca nu, sa codezi in sistem FRM-ul. Farurile sa le iei complete cu droser (balast), calculator de cornering, becuri,etc.
  • Like 2

Am facut eu aceasta operatiune. Daca le iei cu functia de cornering (au sticla pe becurile din interior in loc de "capac" negru) este putin mai dificil, trebuie sa-si bage nasul cineva care stie cu ce se mananca. Pe scurt ai nevoie de calculator de lumini FRM 3 AHL (adaptive headlight) pt ca tu ai FRM 2 acum si nu-ti vor merge cornering-ul si adaptivele, trebuie stras fire din coloana volanului tot pt adaptive si cornering, trebuie tras fire pentru cele 3 leduri din exteriorul farului si nu in ultimul rand codarea FRM-ului. Firele nu te gandi ca le tragi pur si simplu daca te legi la unul din ele ci trebuiesc trase din FRM pana la far pentru ca masina ta, si FRM-ul vechi nu au fost prevazute cu fire pentru functiile respective. Per total se merita efortul daca le gasesti la bani buni. Eu de exemplu am dat 600E pe faruri complete (cu becuri si drosere) plus FRM meu la schimb si 200 E (include noul FRM 3 AHL si manopera). Succes ! :thumbsup:
  • Like 2