Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

Neconcordanta placute frana / senzor E90 LCI

OctavAndrei

Recommended Posts

Salut grup. Azi dimineata am intrat intr-o dilema. Am dus masina la spalatorie si cand am luat-o ce sa vezi, SERVICE mare cat capul meu. Stiam ca urmeaza sa schimb placutele de frana pe spate, motiv pt care am intrat in idrive sa vad cat mai am de mers. Cand colo ce sa vezi, eroare pe placutele de frana fata (de mers 900 km) in conditiile in care au fost schimbate prin aprilie iar cele de spate 5000 km (mi se pare exagerat de mult la cum arata de uzate). Avand in vedere ca trebuia sa plec la un drum de 200 km am zis ca poate e de la jetul de apa si-si vor reveni insa nimic. Poate fi senzorul defect asa dintr-odata ? Acum 2 saptamani au fost schimbate arcurile cu unele sport, poate influienta ? Placutele pe fata sunt foarte bune, se vad fara sa dau roata jos. Multumesc.

Cand ai schimbat placutele, ai schimbat si senzorul odata cu ele? sau ai pastrat senzorul vechi? Daca ai pastrat senzorul vechi, el are o uzura inregistrata pe el. Daca vezi ca placutele au carne multa pe ele si stii sigur ca mai faci 10-15K km cu ele, poti incerca sa resetezi intervalul placutelor. Cel mai bine inlocuiesti senzorul de uzura cu unul nou si vezi atunci daca iti mai da eroare sau nu.
  • Like 1

Da, data trecuta am schimbat si senzorul, am schimbat tot. o sa incerc sa resetez intervalul de service.

Cand ai schimbat placutele, ai schimbat si senzorul odata cu ele? sau ai pastrat senzorul vechi? Daca ai pastrat senzorul vechi, el are o uzura inregistrata pe el. Daca vezi ca placutele au carne multa pe ele si stii sigur ca mai faci 10-15K km cu ele, poti incerca sa resetezi intervalul placutelor. Cel mai bine inlocuiesti senzorul de uzura cu unul nou si vezi atunci daca iti mai da eroare sau nu.

Am rezolvat cu placutele, pur si simplu am resetat intervalul de service, senzorul probabil ca a fost bun daca a mers, totusi, ciudata intamplare. Multumesc frumos de sfat.