Jump to content

e46 316i 2002 facelift 1.8 zgomot suspensie

cristisad

Recommended Posts

Salut,

Masina are peste 1 an de cand nu mi-a facut probleme :D. Si-a primit reviziile si atat. A stat doar pe drumuri bune si foarte atent intretinuta.

Totusi, am facut ITP-ul de curand si n-au gasit probleme sub ea.Cei de la ITP mi-au spus sa nu mai folosesc benzina 95, nu stiu de ce. Probabil ca pe aparat le dadea o poluare mai mare.

Problema suspensie:

Problema este ca de fiecare data cand prind un drum mai prost , cu denivelari si peticit , suspensia fata troncane doar la denivelari dure, iar cea pe spate nu.

Se aude un troncanit in fata, exact acolo la suspensie, de fiecare data cand iau o denivelare mai puternica. Nu troncane mereu, foarte rar, cand iau un drum mai prost si troncane pe acel drum prost doar la denivelari dure . La ITP le-am spus asta , dar mi-au zis ca n-au gasit nimic.

Zgomotul acesta il face de cand am masina si la service au verificat bucsele si altele si n-au gasit probleme. Sa fie caseta de directie?

Ce ar putea fi? Sa fie suspensia tare si sa fie normal? Pe sosea buna nu face zgomote. In viraje nu face zgomote.:)

Voi daca mergeti pe un drum prost, troncane suspensia fata?Sau amortizeaza frumos? As vrea ca atunci cand iau o denivelare , sa nu se auda nimic. Am mers cu un passat 2008 si parca amortiza mai bine pe acelasi drum cu denivelari. Suspensia Passatului a trosnit doar o data , cand a luat in bot o denivelare inalta tare, cu vreo 90 km/h ))

Cu renault symbol pe acelasi drum ,nu troncane la acele denivelari.

Edited by cristisad

Vezi sa nu ai joc in pivoti sau bucsele de la brat, flansele la amortizoare.

E posibil si caseta de directie, poti incerca sa dai stanga / dreapta de volan, cu motorul oprit, ar trebui ori sa simti ceva in volan, sau sa se auda bataia in dreptul casetei de directie/bieletelor de directie.

Mergi pe un stand de verificare, care iti trage de roti in toate partile, abia acolo vezi exact care e problema.

PS: amortizoarele in ce stare sunt?

La mine la e36, amortizoare aproape noi, flanse noi, bielete antiruliu noi, fara joc la bucse/pivoti/caseta directie, si tot nu reactioneaza bine la denivelari - puntea fata, dar cred ca suspensia prea dura e cauza.

Edited by pyu

• 3 months later...

Vezi sa nu ai joc in pivoti sau bucsele de la brat, flansele la amortizoare.

E posibil si caseta de directie, poti incerca sa dai stanga / dreapta de volan, cu motorul oprit, ar trebui ori sa simti ceva in volan, sau sa se auda bataia in dreptul casetei de directie/bieletelor de directie.

Mergi pe un stand de verificare, care iti trage de roti in toate partile, abia acolo vezi exact care e problema.

PS: amortizoarele in ce stare sunt?

La mine la e36, amortizoare aproape noi, flanse noi, bielete antiruliu noi, fara joc la bucse/pivoti/caseta directie, si tot nu reactioneaza bine la denivelari - puntea fata, dar cred ca suspensia prea dura e cauza.

la ITP nu au gasit nimic in neregula.

mersi...

nu stiu sa verific amortizoarele, dar nu are zgomote, iar la drum sta bine, bine.

Lasa itp-ul, acolo e alta treaba.

Mergi la un stand specializat pentru asa, cel care-ti misca rotile in toate partile, abia acolo vei vedea unde e buba.

Nu te du la cei care iau levierul si trag de roti, nu rezolvi prea multe asa.