Jump to content

bmw 530 din 2000 sau 2001?

Lospaa

Recommended Posts

Buna ziua!!Sunt un admirator bmw din copilarie si cred ca in sfarsit a-s putea sa cumpar unul.Din ce am citit pana acum, am ajuns la concluzia ca cel mai indicat ar fi sa cumpar un bmw530.Acum intervin cateva nelamuriri pe care le am iar una dintre ele ar fi daca exista vreo diferenta intre 530din 2000 si 2001(legate de motor,daca e pe lant vreo unul,etc), a doua problema ar fi unde sa o testez pe cea care am s-o cumpar, a treia si cred ca cea mai importanta se refera la pret, 12000e-14000e nu e cam ieftin pentru un bmw530d 2000-2001???

Rog respectuos pe toata lumea care ma poate ajuta, sa-mi spuna un sfat, imi doresc de mult un bmw si nu vreau sa ma pacalesc.Multumesc anticipat si sper sa nu deranjez pe nimeni cu intrebarile mele!!

exista diferente, cea mai importanta e de putere 184 vs 193 cp

ambele sunt pe lant

daca esti din Bucuresti, asteapta pe cineva din zona sa iti raspunda cu privire la cel mai bun loc pt a verifica o masina

12-14 000 euro poate fi un pret real , depinde de starea si dotarile masinii

daca esti din Bucuresti du-te la Bavaria(nu te duce la Autovit,cea mai mare teapa) si ai sa vezi ca merita banii dati pe tester.Stiu ca era undeva la 250 roni parca testul complet si ti-o verifica din bara in bara.Acum trebuie sa vezi si cat e impozitul care e vreo 9mil ,rca vreo 7mil daca nu ma insel si casco care este f important la o asemenea masina.Succes si spor la cumparaturi :blink:

Initial ma multumeam cu seria3, tot citind si informandu-ma am zis ca trebuie sa-mi iau seria5 neaparat si uite asa furat de mirajul BMW am ajuns la 530 :blink: ,acum incep sa ma gandesc la costuri de intretinere etc,multumesc baieti..!!!!

scuza-ma ca te dezamagesc , dar la comtempo brasov sa nu te duci. Am un prieten care are un cinciar si a avut probleme cu el. S-a dus la brasov, ca vezi doamne, aia-s mai ,,nemti,,. dar tot romani hoti si carpaci sunt. a stat cu masina luni de zile, ca sa nu mai pun drumurile din valcea pana acola, cate a facut. i-au schimbat si cauciucurile, saracul. au fost si criticati la tv pt serviciile prestate. cred ca singura solutie e bavaria sau...daca ai drum in germania. bafta la alegerea masinii dorite.

Multumesc mult pentru lamuriri,acum nu-mi ramane decat sa gasesc un service bun, din ce am citit, am inteles ca la brasov ar fi ok!

239332[/snapback]

am noroc ca stau in bucuresti, pot ajunge la bavaria fara probleme, multumesc pt sfat, refereritor la consum si intretinere, pana la urma e vorba despre BMW....restul sunt detalii :blink: dar oricum voi fi ceva mai chibzuit nu ma arunc neaparat la 530, pana una alta e foarte bun oricare bmw!!!

Prietene, un bmw se intretine, indiferent ce model e. Eu, spre ex. am un 525d, de care sunt super incantat din toate punctele de vedere si nu ma dau in laturi la ceea ce inseamna intretinere. Un 530d e intradevar mai tare ( daca vrei senzatii si totodata economie, fata de un benzinar) si super, si implicit si intretinerea e mai ,,mare,,. Iti recomand, pt inceput, ( sa nu supar pe altii, e totusi un site pt SFATURI, nu pt contradictii) un 525d care se comporta foarte bine din toate punctele de vedere ( zgomot, consum, viteza, demaraj,intretinere, taxe, etc.). De fapt, sunt banii tai si faci ce vrei cu ei. Daca te caracterizeaza un cinciar, ia-l, daca vrei un treiar , la fel, E ALEGEREA TA. SUCCES!

Cat despre alegerea service-ului, despre cei de la bavaria n-am auzit nimic de rau ( sa ma contrazica forumistii, ca plec dincolo sa-i fac reviziile)

am noroc ca stau in bucuresti,  pot ajunge la bavaria fara probleme, multumesc pt sfat, refereritor la consum si intretinere, pana la urma e vorba despre BMW....restul sunt detalii :blink: dar oricum voi fi ceva mai chibzuit nu ma arunc neaparat la 530, pana una alta e foarte bun oricare bmw!!!

240035[/snapback]

am noroc ca stau in bucuresti,  pot ajunge la bavaria fara probleme, multumesc pt sfat, refereritor la consum si intretinere, pana la urma e vorba despre BMW....restul sunt detalii :blink: dar oricum voi fi ceva mai chibzuit nu ma arunc neaparat la 530, pana una alta e foarte bun oricare bmw!!!

240035[/snapback]

daca ai banii necesari ia-ti 530d daca nu, bun ar fi si 525d;presupun ca vrei sa

ti-o iei din tara;sfatul meu ar fi sa o iei din Germania sau ma rog alta tara occidentala;te duci cu cineva care cunoaste germana si poate si ceva mecanica la un autohaus si in cateva ore ai rezolvat si cu actele daca o cumperi;de ce de afara?e mai probabil sa fie intr-o stare tehnica mai buna si cu km reali(exista niste legi pe acolo care-i ,,ard'' daca umbla cu smecherii,desi se mai risca si ei mai ales arabii,rusii etc.);la noi daca te uiti pe la anunturile cu vanzari masini second,putine au peste 200.000km desi ele au sa zicem 6,7 ani;chiar asa sa fie?manareala!daca te uiti pe mobile.de ai sa vezi si masini de numai 3-4 ani de ex. cu peste 250-300.000km;si sa nu crezi ca romanasii nostri aduc de afara numai masini cu km putini,n-ar renta ! nu zic ca e o regula,pot fi si masini aduse in stare perfecta,cu nr.de km reali,carte tehnica cu reviziile la timp dar balanta cred ca inclina spre cazurile nefavorabile.

A,cum ziceau colegii anterior,daca iti iei 530d,ia-ti varianta cu 193 cp.Succes!

inca o mica completare:

-masinile de pe la noi sunt alimentate cu carburanti de proasta calitate si ruleaza pe drumuri presarate cu cratere de unde rezulta ca s-ar putea sa rezulte probleme

-un amic mi-a zis ca el n-ar cumpara un BMW din tara si eu l-am intrebat de ce;a zis omu:majoritatea romanilor detinatori de BMW-uri sunt tineri care cum e specific varstei,au un stil de conducere mai agresiv,mai in forja deci poate rezulta uzura mai mare;in schimb, pe dincolo am vazut masini de masini cu multi caluti conduse intr-o maniera intrigant de relaxata de catre martalogi dar si tineri;nu zic ca masinile astea n-ar trebui conduse din cand in cand si sportiv,dar cand dai banul,vrei sa cumperi ceva cat mai menajat

-gata,am terminat cu compunerile!

-un amic mi-a zis ca el n-ar cumpara un BMW din tara si eu l-am intrebat de ce;a zis omu:majoritatea romanilor detinatori de BMW-uri sunt tineri care cum e specific varstei,au un stil de conducere mai agresiv,mai in forja deci poate rezulta uzura mai mare;in schimb, pe dincolo am vazut masini de masini cu multi caluti conduse intr-o maniera intrigant de relaxata de catre martalogi dar si tineri;nu zic

240123[/snapback]

Nu este chiar asa, am vazut pe forum BMW-uri vandute de avocati,profesori de fizica nucleara,...ei clar merg usor cu ele. :blink:

Si e foarte posibil ca tinerii astia sa se priceapa mai mult la masini decat taticii nostri si sa stie sa exploateze si sa intretina o masina.

O pura intrebare:-ti-ai lua un BMW (benzina) despre care ai sti ca nu a vazut mai mult de 2500 turatii? Nu spun ca as lua unul la care s-a schimbat numai la 6000 dar crede-ma ca e l-as cam refuza pe ala "intretinut" in halul asta.

Si e foarte posibil ca tinerii astia sa se priceapa mai mult la masini decat taticii nostri si sa stie sa exploateze si sa intretina o masina.

O pura intrebare:-ti-ai lua un BMW (benzina) despre care ai sti ca nu a vazut mai mult de 2500 turatii? Nu spun ca as lua unul la care s-a schimbat numai la 6000 dar crede-ma ca e l-as cam refuza pe ala "intretinut" in halul asta.

240136[/snapback]

da,ai dreptate cu regimul de turatii:nici subturate nu-i o.k. dar iti spun eu ca o ard baietii de fel peste 6000,e feeling-ul ala caruia greu ii rezisti;apropo, si eu is tanar si pe mine ma mai manca,dar ma mai abtin uneori de la ,,scarpinat''.

Aveti dreptate, sunt mult mai bune masinile rulate afara, bineinteles ca exista sansa sa "prinzi" ceva ok si in tara, eu inca sunt in stadiul in care invat ce insemna cu adevarat o masina bmw si sunt convins ca preferabil ar fi sa merg cu cineva care stie cum trage un 525,530, pentru ca de la nubira2 la bmw525...In fine, pana la urma o sa o iau de la dealer cu garantie si asta e!!Sa vedem cu taxa asta...

Cat despre intretinere eu stiu ca la nubira mea schimb de ulei +filtre a fost 570ron, noroc ca e noua ca daca mai trebuia sa schimb vreo placuta de frana ajungeam ca la bmw :blink: !!!

Are dreptate colegul de breasla. Nu-mi ramane decat sa completez: In Germania, Olanda, etc ( tot ce tine de Schengen) masinile sunt construite pt ei, adica nemtesti. Pt Europa de sud si est sunt acelesi masini ca marca, dar fiabilitatea mai mica, adica pt noi. Ia un ARIEL din Germania si unul din Romania si vezi diferenta. Asta nu ti-o zic din vorbe, ci din experienta. Sunt posesori de bmw care au luat din Ro masina si dupa nici 50.000Km au inceput sa schimbe. Si nu numai bmw, si alte masini germane. Sunt convins ca piata pieselor trebuie sa traiasca si ea, dar nu chiar asa. De aceea cand gasesti o masina in vest cu putin peste 100.000km si la an bun, sa zici merci, dar noi romanii avem alta gandire. Aia fac km intr-o veselie, pe cand noi, mai putin. De vina sunt si drumurile. Cauta o masina din vest si ia-o direct de la om de acasa, nu de la dealeri,,straini,,- vezi rusi, arabi, turci, etc. Vezi ca neamtul nu negociaza, decat daca are stricaciuni vizibile. Si mai am un sfat si cu asta termin:,,Neamtul tine mai mult la masina , decat la femeie ( cum sunt nemtoaicele de frumoase, cam are dreptate),,. BAFTA!!!

daca ai banii necesari ia-ti 530d daca nu, bun ar fi si 525d;presupun ca vrei sa

ti-o iei din tara;sfatul meu ar fi sa o iei din Germania sau ma rog alta tara occidentala;te duci cu cineva care cunoaste germana si poate si ceva mecanica la un autohaus si in cateva ore ai rezolvat si cu actele daca o cumperi;de ce de afara?e mai probabil sa fie intr-o stare tehnica mai buna si cu km reali(exista niste legi pe acolo care-i ,,ard'' daca umbla cu smecherii,desi se mai risca si ei mai ales arabii,rusii etc.);la noi daca te uiti pe la anunturile cu vanzari masini second,putine au peste 200.000km desi ele au sa zicem 6,7 ani;chiar asa sa fie?manareala!daca te uiti pe mobile.de ai sa vezi si masini de numai 3-4 ani de ex. cu peste 250-300.000km;si sa nu crezi ca romanasii nostri aduc de afara numai masini cu km putini,n-ar renta ! nu zic ca  e o regula,pot fi si masini aduse in stare perfecta,cu nr.de km reali,carte tehnica cu reviziile la timp dar balanta cred ca inclina spre cazurile nefavorabile.

A,cum ziceau colegii anterior,daca iti iei 530d,ia-ti varianta cu 193 cp.Succes!

240113[/snapback]

Vezi ca neamtul nu negociaza, decat daca are stricaciuni vizibile. Si mai am un sfat si cu asta termin:,,Neamtul tine mai mult la masina , decat la femeie ( cum sunt nemtoaicele de frumoase, cam are dreptate),,. BAFTA!!!

240422[/snapback]

Subscriu, eu nu am putut sa negociez nici macar un euro cent.

• 2 weeks later...
Io unu am ajuns la concluzia ca fie el si bmw e bine sa fie cat mai nou ca fieru....tot fier e!!!pana una alta plec in italia am ceva cunostinte acolo poate gasesc ceva... mai bine un 520 din 2003-4 decat un 530 din 2000.cel putin asta e concluzia la care am ajuns!!!!