Jump to content

Zgomot Scaune E60 + Zgomot bord/volan

WIN60

Recommended Posts

Salutare colegi!

Am si eu o problema cu niste zgomote aparute recent, plasticele de pe scaunele de piele (in cazul meu scaune comfort) de langa memorii si acelea de imbraca scaunele au inceput sa scartaie-pocneasca. Prima oara a aparut problema la scaunul de la pasager cand statea cineva mai greu apareau zgomotele la plasticul de la memorii(daca tineai cu mana de el numai facea), dupa scaunul meu de la sofer a inceput sa scartaie pe la mijloc acolo unde se imbina plasticul cu pielea cand ma miscam pe el, acum daca ma misc pe scaunul de la sofer pocneste plasticul ala de la memorii. Scaunul de la pasager acum pe drumuri cu denivelari parca face mai urat chiar daca nu sta nimeni pe el, troncane-pocneste zici ca sunt cu caruta, la fel din cauza platicelor respective.

Ca rezolvare am gasit ceva pe forumurile din afara de genul siliocn WD-40 sa dai intre plastic si piele, altii ziceau ca baga niste chestii pufoase care se lipesc, vreau o idee/parere de la cineva care a patit problema asta si a rezolvato, am auzit ca acest silicon ar afecta pielea in timp si asa mai departe...m-am gandit sa bag si eu niste chestii moi acolo sa nu se vada, dar imi e frica sa nu stea prea fortate plasticele si sa nu se strice altceva, ce sa fac?

Si inca un zgomot mai "neimportant" in zona volanului-bordului, la denivelari mici,mari, gropi de orice fel se aude un pacanit/tacanit foarte fin si incet, nu-si schimba intensitatea in functie de "groapa", daca sunt multe denivelari pacane mai des si tot asa...mi-a mancat zilele, ce sa fie? deci este foarte fin ca si cum ar juca un buton/surubel/cablu undeva doar ca il aud de fiecare data si numai pot, ma streseaza sincer! Insir o lista cu chestiile care le-am verificat"

-cheia nu este (m-am gandit ca joaca in locasul ala)

-plasticul de pe volan (imbracamintea aceea nu este)

-manetele de la volan (am pus pana pe butoane sa vad daca misca vreunul sau ceva, nu vine de acolo)

-plasticele de la volan (sunt de neclintit, nu e de acolo)

-trim-ul de la bord la fel am stat cu mana pe el sa vad daca o fi de acolo si nu..

-plasticele de la clima-radio la fel

O sa incerc sa dau trim-ul de pe bord cel din mijloc jos + plasticele de la clima si radio sa vad poate dispare sau il aud mai bine, dar pana atunci ce mai imi recomandati?

Edit: nu am facut filmare deoarece acel sunet de la volan mic nu cred ca se aude in filmare, iar pocniturile si zgomotele de la scaune daca le-a avut cineva stie clar despre ce e vorba.

Edited by WIN60
  • Like 1
  • Downvote 2

Salutare colegi!

Am si eu o problema cu niste zgomote aparute recent, plasticele de pe scaunele de piele (in cazul meu scaune comfort) de langa memorii si acelea de imbraca scaunele au inceput sa scartaie-pocneasca. Prima oara a aparut problema la scaunul de la pasager cand statea cineva mai greu apareau zgomotele la plasticul de la memorii(daca tineai cu mana de el numai facea), dupa scaunul meu de la sofer a inceput sa scartaie pe la mijloc acolo unde se imbina plasticul cu pielea cand ma miscam pe el, acum daca ma misc pe scaunul de la sofer pocneste plasticul ala de la memorii. Scaunul de la pasager acum pe drumuri cu denivelari parca face mai urat chiar daca nu sta nimeni pe el, troncane-pocneste zici ca sunt cu caruta, la fel din cauza platicelor respective.

Ca rezolvare am gasit ceva pe forumurile din afara de genul siliocn WD-40 sa dai intre plastic si piele, altii ziceau ca baga niste chestii pufoase care se lipesc, vreau o idee/parere de la cineva care a patit problema asta si a rezolvato, am auzit ca acest silicon ar afecta pielea in timp si asa mai departe...m-am gandit sa bag si eu niste chestii moi acolo sa nu se vada, dar imi e frica sa nu stea prea fortate plasticele si sa nu se strice altceva, ce sa fac?

Si inca un zgomot mai "neimportant" in zona volanului-bordului, la denivelari mici,mari, gropi de orice fel se aude un pacanit/tacanit foarte fin si incet, nu-si schimba intensitatea in functie de "groapa", daca sunt multe denivelari pacane mai des si tot asa...mi-a mancat zilele, ce sa fie? deci este foarte fin ca si cum ar juca un buton/surubel/cablu undeva doar ca il aud de fiecare data si numai pot, ma streseaza sincer! Insir o lista cu chestiile care le-am verificat"

-cheia nu este (m-am gandit ca joaca in locasul ala)

-plasticul de pe volan (imbracamintea aceea nu este)

-manetele de la volan (am pus pana pe butoane sa vad daca misca vreunul sau ceva, nu vine de acolo)

-plasticele de la volan (sunt de neclintit, nu e de acolo)

-trim-ul de la bord la fel am stat cu mana pe el sa vad daca o fi de acolo si nu..

-plasticele de la clima-radio la fel

O sa incerc sa dau trim-ul de pe bord cel din mijloc jos + plasticele de la clima si radio sa vad poate dispare sau il aud mai bine, dar pana atunci ce mai imi recomandati?

Edit: nu am facut filmare deoarece acel sunet de la volan mic nu cred ca se aude in filmare, iar pocniturile si zgomotele de la scaune daca le-a avut cineva stie clar despre ce e vorba.

Ma confrunt cu aceleasi sunete !

P.S oare masinile noastre is surori ?! :D

• Like 1
  • Downvote 1

Nu...nicidecum, este in habitaclu zgomotul prin zona volanului si face doar la denivelari-gropi, treaba este ca nu face constant la aceeasi denivelare poate sa nu faca, poate sa faca de 5 ori la rand sa se opreasca cateva secunde si dupa o data si iarasi se opreste etc..daca ar face la fiecare denivelare cred ca ar face non stop si l-as gasi mai repede, asta e problema ca nu prea stiu cum sa-l verific din moment ce trebuie sa conduc masina nu pot sa fiu atent si sub volan si pe la bord cu urechea...am zis ca iau pe cineva cu mine si i dau masina sa o conduca si eu sa stau in dreapta sa incerc sa vad de unde vine zgomotul.

Acum am vazut ca spatarele de la scaunele din fata au jocuri mari, adica le misti cu mana si au un joc de 1 cm fata-spate cu zgomote urate..se pot regla din suruburi ceva?

O sa atasez o filmare!

Nu prea aveam cum sa tin telefonul la distanta sa se vada bine, dar va dati seama din video cum fac, se misca de sus pana jos tot spatarul si nu bagati in seama ceasul de la mana care zbarnaie, jocurile sunt destul de mari si se aud bine bine, sunt sigur ca se aud si pe gropi si denivelari.

Edit:

Luc89 am rezolvat o problema cu plasticele de la memoriile scaunelor, am cumparat un spray silicon si am dat acolo, a disparut zgomotul de tot sa vedem si cat tine, dar in carrefour am gasit o ieftinatura de spray la 15 lei care ma asteptam sa fie mai vascos sa-si faca treaba...este foarte putin unsuros si atat, o sa-mi comand de pe emag un spray silicon mai ok.

Edited by WIN60
  • Downvote 1

din cate am vazut la mine, la scaunul pasager, daca imping din spatele lui de tetiera de exemplu, se ridica parca din sina cu totul dar doar din partea stanga. ma gandesc ca a fost folosit mai mult de o persoana mai grea si si a facut un joc acolo. scaunul de la sofer nu face asa. cred ca are si niste suruburi pe acolo dar cine se baga sa le caute. capacul scaunului nu se misca e beton. Edited by mardeiasu